• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Twee goals Benzema verdoezelen dramatische eerste helft Real

  Real Madrid heeft op de valreep nog kostbare punten gepakt tegen Eibar. Het kwam verdiend 0-1 achter, maar twee doelpunten van Karim Benzema leverden Real de volle buit nog op: 2-1.

  Real wiegt de aanwezige supporters in slaap voor rust

  In de heenronde incasseerde Real Madrid al een 3-0-pandoering van Eibar, Zidane en de zijnen waren dus gewaarschuwd. Maar dat leken de Real-spelers niet begrepen te hebben.

   

  Zonder (een geblesseerde) Courtois in de selectie, startte de Koninklijke al met knikkende knietjes. Eibar zette goed druk, maar vergat twee maal de deur achterin te sluiten.

   

  Bale kwam helemaal vrij oog in oog met Eibar-doelman Dmitrovic, maar faalde onbegrijpelijk. Al had de VAR nadien nog kunnen ingrijpen, want de Welshman stond buitenspel.

   

  Even later legde Benzema een voorzet van Bale met een knap hakje in doel, maar ook nu stonden beide spelers buitenspel. Wat het halfuur nadien volgde, was een slaapverwekkende vertoning, waar de fans zich tot het fluitsignaal sleepten.

   

  Tot overmaat van ramp zorgde Cardona nog net voor rust voor de openingstreffer. Real mocht verdiend gaan achtervolgen. Ruststand: 0-1.

  Benzema staat op en trekt het laken naar zich toe

  Ook de tweede helft leek te beginnen zoals de eerste was geëindigd: traag, slap en met weinig kansen. Maar beetje bij beetje begon Benzema zijn goede vorm te pakken te krijgen.

   

  De Fransman zag voor een tweede keer een doelpunt afgekeurd, maar zijn derde treffer ging wel door. Hij zette Real op gelijke hoogte, de fans mochten weer beginnen hopen. 

   

  Nadat Bale en Modric, twee kleurloze vogels in deze wedstrijd, naar de kant werden gehaald, kantelde de wedstrijd helemaal in het voordeel van de thuisploeg. En het was alweer boeman Benzema die Eibar kopje onder drukte: 2-1.

   

  De Franse spits miste nog meerdere kansen op een hattrick, maar botste op Dmitrovic en de paal. Eibar kon geen vuist meer maken en mag Madrid zonder punten, maar wel met opgeheven hoofd verlaten.

  De drie goals nog eens op een rijtje