• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Onherkenbaar Barcelona heeft klasseflitsen Messi nodig in derby

  1. 90+3' - Geel - Roberto Rosales
  2. 89' - Doelpunt - Lionel Messi (2 - 0)
  3. 87' - Geel - Adrià Pedrosa
  4. 82' - Verv. Philippe Coutinho door Arturo Vidal
  5. 78' - Verv. Víctor Sánchez door Alfa Semedo
  6. 73' - Geel - Esteban Granero
  7. 71' - Doelpunt vrije trap - Lionel Messi (1 - 0)
  8. 69' - Geel - Víctor Sánchez
  9. 66' - Verv. Oscar Melendo door Sergio Garciá
  10. 64' - Verv. Borja Iglesias door Wu Lei
  11. 59' - Verv. Arthur door Malcom
  12. 59' - Verv. Nélson Semedo door Sergi Roberto
  71'Lionel Messi1 - 0
  89'Lionel Messi2 - 0

  Barcelona heeft geen grootste indruk gemaakt in de Catalaanse derby tegen Espanyol, maar verstevigt wel opnieuw zijn leidersplaats. Het kon rekenen op twee flitsen van Messi, die nu al tien seizoenen op rij meer dan 40 keer kon scoren.

  Barcelona was aardig op dreef met ruime zeges in zijn laatste drie duels tegen Real Betis (1-4), Olympique Lyon (5-1) en Rayo Vallecano (3-1), maar daar schoot weinig van over na de internationale break. 

   

  Zelfs met een fitte Messi en Suarez in de basis maakte Barcelona amper indruk tegen stadsgenoot Espanyol. De thuisploeg leek wel een snipperdag te nemen: het speelde te traag en had weinig inspiratie om Espanyol uit verband te spelen. Verder dan een flits van Messi, een afstandsschot van Rakitic en een kopbal van Piqué kwam de thuisploeg dan ook niet.

  Messi speelt verlosser

  Met een dubbele wissel probeerde Ernesto Valverde voor een kentering te zorgen na de pauze, maar Barcelona bleef in hetzelfde bedje ziek. Erger nog, het spelniveau zakte nog wat verder onder het vriespunt.


  Maar op zo'n momenten mag je Messi geen vrije trap in het halve maantje gunnen. Verdediger Victor Sanchez probeerde de bal nog van de lijn te koppen, maar stond enkel in de weg van zijn doelman: 1-0.


  Het openingsdoelpunt  werkte niet als een lanceerraket voor Barcelona. Integendeel. Lu Wei, de vijfvoudige speler van het jaar die Espanyol tijdens de winter uit China haalde, probeerde nog een gelijkmaker te forceren. Maar op een counter kon Messi de zege veiligstellen. De Argentijn kon nu al tien seizoenen op rij meer dan 40 doelpunten scoren in alle competities samen.

  Bekijk hier de doelpunten:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde. Barcelona heeft weinig indruk gemaakt in de Catalaanse derby, maar kon rekenen op de flitsen van Messi om een zege veilig te stellen. .
  3. Gele kaart voor Roberto Rosales van Espanyol tijdens tweede helft, minuut 93
  4. tweede helft, minuut 90. Messi doet het nog eens. Lionel Messi wacht tot het slot om zich nog eens te tonen. Malcom loopt zich goed vrij op links en schotelt de Argentijn zijn tweede doelpunt voor.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 89 door Lionel Messi van FC Barcelona. 2, 0.
  6. tweede helft, minuut 87. Espanyol heeft nog een kleine vijf minuten om een punt uit de brand te slepen. Bijna werkt Ter Stegen mee, die in slaap gedommeld was.
  7. Gele kaart voor Adrià Pedrosa van Espanyol tijdens tweede helft, minuut 87
  8. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij FC Barcelona, Arturo Vidal erin, Philippe Coutinho eruit
  9. tweede helft, minuut 82. Lenglet heeft het knap lastig met invaller Wu Lei. De Chinees probeert zich voorbij de verdediger, maar de Fransman wint het pleit.
  10. tweede helft, minuut 81. Ook de tweede helft blijft een bijzonder matig beestje. Barcelona komt niet op toerental, Espanyol is niet bij machte om te reageren.