• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Real heeft VAR en 2 penalty's nodig om Levante op de knieën te krijgen

  1. 43' - Doelpunt strafschop - Karim Benzema (0 - 1)
  2. 28' - Geel - Nacho
  3. 25' - Geel - Roger
  1. 89' - Verv. Enis Bardhi door Nikola Vukcevic
  2. 88' - Geel 2 - Rubén Rochina
  3. 86' - Geel 2 - Nacho
  4. 84' - Geel - Antonio Luna
  5. 83' - Verv. Vinícius Júnior door Marco Asensio
  6. 82' - Geel - Pedro López
  7. 78' - Doelpunt strafschop - Gareth Bale (1 - 2)
  8. 74' - Verv. Karim Benzema door Gareth Bale
  9. 73' - Verv. Roger door Raphael Dwamena
  10. 69' - Verv. Toni Kroos door Federico Valverde
  11. 68' - Geel - Lucas Vázquez
  12. 60' - Doelpunt - Roger (1 - 1)
  13. 60' - Verv. Rubén Rochina door Cheick Doukoure
  14. 57' - Geel - Rubén Rochina
  60' Roger1 - 1
  78'Gareth Bale1 - 2

  Real Madrid heeft een moeizame zege geboekt in aanloop naar de dubbele Clasico. Op het veld van Levante had de Koninklijke twee strafschoppen nodig. Eerst merkte de VAR handspel van de thuisploeg op en bij 1-1 ging de bal opnieuw op de stip, al rook de val van Casemiro naar een schwalbe. 

  Een kwakkelend Real moest vertrouwen tanken met twee confrontaties met Barcelona voor de deur, maar dat is ondanks een zege op bezoek bij Levante toch niet helemaal gelukt. Levante speelde met open vizier en Real moest voor de rust vooral de paal bedanken. Het doelhout schoot Courtois tweemaal te hulp op schoten van Roger.

   

  Ondanks een bleke eerste helft trok Real wel met een bonus de kleedkamer in. De VAR liet zich vlak voor de pauze gelden. De scheidsrechter in het busje had handspel opgemerkt in de zestien van Levante. Benzema zette de (terechte) penalty om: 0-1.

   

  Maar Levante gaf zich niet gewonnen en bleef het Courtois moeilijk maken. De Belg kwam een paar keer prima uit de verf, maar op het uur moest hij zich toch gewonnen geven. Roger kreeg eindelijk zijn doelpunt. Hij wrong zich voorbij Nacho en mikte naar de verste hoek: 1-1.

   

  Real leek op weg naar nieuw puntenverlies, maar een nieuwe strafschopfase bracht redding. Doukoure leek Casemiro aan te trappen, maar de Levante-spelers schreeuwden om de videoscheidsrechter. In de herhaling leek het inderdaad op een schwalbe, maar de bal ging toch op de stip. Bale werkte koeltjes af en vierde ostentatief niet. Een rode kaart voor Nacho in het slot kon de score niet meer beïnvloeden. Real trekt met 3 zuinige punten naar Barcelona voor de beker.

  Bekijk de doelpunten uit de partij

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde: 1-2. Real gaat met de drie punten naar huis na twee strafschopdoelpunten.
  3. tweede helft, minuut 93. De toegevoegde tijd tikt weg. Levante zal hier met lege handen moeten afdruipen. .
  4. tweede helft, minuut 89. Rood voor een bankzitter. De scheidsrechter houdt het gedrag langs de lijn nauwlettend in de gaten en geeft geel aan Rochina. Ook voor hem is het zijn tweede kaart en hij moet naar binnen. .
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Levante UD, Nikola Vukcevic erin, Enis Bardhi eruit
  6. Tweede gele kaart voor Rubén Rochina van Levante UD tijdens tweede helft, minuut 88
  7. tweede helft, minuut 87. Geen gelijkmaker! De woede bij Levante blijft toenemen. Bij een nieuwe aanval bokst Courtois de bal maar halvelings weg. Er komt nog een rebound maar die wordt gekeerd op de lijn! De scheidsrechter had ook al gefloten want die had een fout gezien op de Belgische doelman.
  8. tweede helft, minuut 87. Rood voor Nacho. Real moet de slotfase overleven met 10. Nacho moet met een tweede gele kaart achter zijn naam gaan douchen. Brengt het zichzelf toch nog in de problemen?
  9. Tweede gele kaart voor Nacho van Real Madrid tijdens tweede helft, minuut 86
  10. tweede helft, minuut 86. Real moet deze zege over de streep trekken. Levante zal balen als een stekker want de thuisploeg verdient hier wel echt een punt.
  11. Gele kaart voor Antonio Luna van Levante UD tijdens tweede helft, minuut 84
  12. tweede helft, minuut 83. Ze laten de strafschopfase nog eens zien. In de herhaling lijkt het toch echt een schwalbe. De Levante-spelers vroegen zelf om de VAR, maar die schoot hen dus niet te hulp. .
  13. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Real Madrid, Marco Asensio erin, Vinícius Júnior eruit
  14. Gele kaart voor Pedro López van Levante UD tijdens tweede helft, minuut 82
  15. tweede helft, minuut 79. Bale scoort! Dit keer zet Gareth Bale de strafschop om. Na een aanloop met wat tussenstops zet hij de doelman op het verkeerde been. Echt vieren doet hij niet. Is hij dan toch niet zo gelukkig in de Spaanse hoofdstad?
  16. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 78 door Gareth Bale van Real Madrid. 1, 2.
  17. tweede helft, minuut 76. Strafschop! Een tweede penalty voor Real Madrid vanavond! Doukoure wil op de bal trappen, maar ook Casemiro gaat neer. De thuisploeg wordt gek. De VAR bekijkt de beelden en geeft de scheids gelijk. .