• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Barcelona wint zonder te schitteren van Villarreal

  einde
  20
  1. 36' - Doelpunt - Gerard Piqué (1 - 0)
  2. 26' - Geel - Álvaro González
  3. 18' - Geel - Clément Lenglet
  4. 11' - Geel - Víctor Ruiz
  1. 90+1' - Geel - Alfonso Pedraza
  2. 90' - Geel - Pablo Fornals
  3. 88' - Verv. Santi Cazorla door Daniel Raba
  4. 87' - Doelpunt - Carles Aleña (2 - 0)
  5. 80' - Verv. Philippe Coutinho door Malcom
  6. 79' - Verv. Gerard door Karl Toko Ekambi
  7. 71' - Verv. Arturo Vidal door Carles Aleña
  8. 69' - Geel - Jordi Alba
  9. 67' - Verv. Manu Trigueros door Carlos Bacca
  36'Gerard Piqué1 - 0
  87'Carles Aleña2 - 0

  Na twee competitiematchen zonder zege heeft Barcelona orde op zaken gesteld. Villarreal was het kind van de rekening. De wedstrijd verdiende geen schoonheidsprijs, maar Barcelona klimt weer naar de leiding in de stand. Sevilla speelt later wel nog.

  Villarreal kent een moeilijk seizoen en kwam met een duidelijk plan het veld van Camp Nou op: een gele muur metselen op de eigen speelhelft. Niets nieuws voor Barcelona, dat in zo een scenario rekent op een geniale ingeving van een van zijn sterren.

   

  Helaas voor de thuisploeg oversteeg Messi 87 minuten het aardse niveau niet en Coutinho was helemaal onzichtbaar. Bovendien kampt Barcelona met een volle ziekenboeg waarin onder meer Suarez, Roberto en Arthur verblijven. Wel actief (en wisselvallig in zijn acties) was Dembélé.

   

  De Fransman mocht na een corner voorzetten en daar vergat Ruiz een oog op Pique te richten. Pique kopte de 1-0 verdiend op het bord (zie video). Diezelfde Pique had net daarvoor bijna meegeholpen aan een voorsprong voor Villarreal na gestuntel, maar Moreno schoot op de paal.

   

  Ook in de tweede helft miste Barcelona de gedrevenheid om de zege snel veilig te stellen. Zelfs nadat de bezoekers meer naar voren trokken, wist Barcelona weinig raad met de extra ruimte. In de 87e minuut kwam dan toch nog een geniale ingeving van Messi. Hij stuurde de jonge invaller Alena weg en die maakte er nog 2-0 van (zie video).

  De twee goals van Barcelona

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde van de match. Barcelona wint zonder te schitteren van Villarreal. Barcelona komt aan kop van de stand, maar leider Sevilla moet wel nog spelen.
  2. tweede helft, minuut 91. Nog vier minuten extra tijd. Villarreal is de pedalen kwijt. Zeker Fornals, die zich revancheert op Busquets. De Barça-speler had net daarvoor Fornal een bloedlip geslagen en daar kon Fornal niet mee lachen. .
  3. Gele kaart voor Alfonso Pedraza van Villarreal CF tijdens tweede helft, minuut 91
  4. Gele kaart voor Pablo Fornals van Villarreal CF tijdens tweede helft, minuut 90
  5. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Villarreal CF, Daniel Raba erin, Santi Cazorla eruit
  6. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 87 door Carles Aleña van Barcelona. 2, 0.
  7. tweede helft, minuut 86. Toch nog 2-0. Onze woorden hier onder zijn nog niet koud en Messi ligt meteen aan de basis van de 2-0. Met een prachtige doorsteekpass zet hij invaller Alena alleen voor doel en de 20-jarige mist niet.
  8. tweede helft, minuut 85. Messi verprutst een mogelijkheid voor Barcelona om te counteren. De Argentijn speelde naar het beeld van zijn team. Zonder overtuiging en met te veel foute beslissingen.
  9. tweede helft, minuut 80. Malcom krijgt nog speeltijd. De match van een zwak spelende Coutinho is voorbij. Malcom mag nog ruim tien minuten meespelen. Kan Barça zijn publiek nog een goaltje schenken?