• home
 • video
 • pas verschenen

  Video: Barcelona is de nieuwe leider, maar moet drie weken voort zonder Messi

  einde
  42
  1. 26' - Verv. Lionel Messi door Ousmane Dembélé
  2. 12' - Doelpunt - Lionel Messi (2 - 0)
  3. 2' - Doelpunt - Philippe Coutinho (1 - 0)
  1. 90+1' - Doelpunt - Luís Muriel (4 - 2)
  2. 88' - Doelpunt - Ivan Rakitic (4 - 1)
  3. 81' - Verv. Luis Suárez door Munir El Haddadi
  4. 79' - Own goal - Clément Lenglet (3 - 1)
  5. 79' - Verv. André Silva door Luís Muriel
  6. 69' - Verv. Franco Vazquez door Roque Mesa
  7. 66' - Verv. Arthur door Sergi Roberto
  8. 63' - Doelpunt strafschop - Luis Suárez (3 - 0)
  9. 62' - Geel - Tomáš Vaclík
  10. 55' - Verv. Simon Kjær door Gabriel Mercado
  2'Philippe Coutinho1 - 0
  12'Lionel Messi2 - 0
  63'Luis Suárez3 - 0
  79'Clément Lenglet3 - 1
  88'Ivan Rakitic4 - 1
  90+1'Luís Muriel4 - 2

  Barcelona heeft het duel om de leidersplaats in de Primera Division gewonnen van Sevilla. Barça won vrij makkelijk met 4-2, maar maakt zich een week voor de Clasico wel zorgen om de medische toestand van Lionel Messi.

  Dat Messi vaak scoort tegen Sevilla hadden statistiekbureaus voor de match nog eens bovengehaald. De bezoekers waren dus gewaarschuwd, maar dat volstond niet. In de tweede minuut bood Messi Coutinho meteen de 1-0 aan. Tien minuten later scoorde hij op typische wijze zelf de 2-0 (zie video's).

   

  Daarna kwam er dramatisch een einde aan de Messi-show. Hij viel pijnlijk op zijn arm en moest het veld verlaten. Barcelona liet na de match weten dat zijn sterspeler drie weken buiten strijd is.

  Zonder Messi was Barcelona een stuk minder dominant. Sevilla versierde kansen, maar werkte niet nauwkaurig genoeg af. Bovendien botste het op een erg sterke Ter Stegen, die na het uitvallen van Messi de beste speler op het veld werd.

   

  Na een uur was de match helemaal gespeeld. Suarez werd neergehaald in het strafschopgebied door doelman Vaclik. Suarez traptez zelf de 3-0 binnen vanop de stip. Met een afgeweken schot lukte Sarabia de eerredder, maar Rakitic diepte de kloof opnieuw uit met een volley perfect in de hoek (zie video).

   

  Na balverlies van Dembélé, slecht ingevallen voor Messi, scoorde  Muriel nog de 4-2. Een spectaculaire einduitslag, waarmee Barcelona naar de leiding springt in het klassement. Real, de tegenstander van Barcelona op de volgende speeldag, volgt op 4 punten.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94. Einde match. Barcelona boekt een makkelijke zege ondanks de spectaculaire eindstand. Het slechte nieuws is het uitvallen van Messi. Dat wordt nog even bang afwachten. .
  2. tweede helft, minuut 91. Nog een zesde goal. Balverlies ligt aan de basis van het tweede doelpunt van Sevilla. Muriel knalt hard binnen.
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 91 door Luís Muriel van Sevilla. 4, 2.
  4. tweede helft, minuut 89. Rakitic maakt met heel veel precisie 4-1. Rakitic neemt een afvallende bal een beetje verrassend in een tijd op de voet. De bal verdwijnt met een prachtige precisie in de verste hoek.
  5. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 88 door Ivan Rakitic van Barcelona. 4, 1.
  6. tweede helft, minuut 86. Opnieuw dubbele wissel van Ter Stegen. Ter Stegen is de beste man bij Barcelona sinds Messi van het veld is. Eerst houdt hij Sarabia met een save van de 3-2 en in de rebound ligt hij alweer in de weg van Ben Yedder. .
  7. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Barcelona, Munir El Haddadi erin, Luis Suárez eruit