• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Courtois debuteert niet met clean sheet, wel met ruime zege

  1. 27' - Geel - Michael Santos
  2. 24' - Doelpunt strafschop - Guido Carrillo (1 - 1)
  3. 17' - Doelpunt - Gareth Bale (1 - 0)
  4. 3' - Geel - Luka Modric
  1. 85' - Verv. Gareth Bale door Lucas Vázquez
  2. 82' - Verv. Michael Santos door Diego Rolán
  3. 78' - Verv. Marco Asensio door Dani Ceballos
  4. 70' - Verv. Javi Eraso door Mikel Vesga
  5. 70' - Verv. Nabil El Zhar door Youssef En-Nesyri
  6. 66' - Doelpunt strafschop - Sergio Ramos (4 - 1)
  7. 62' - Verv. Luka Modric door Isco
  8. 61' - Doelpunt - Karim Benzema (3 - 1)
  9. 48' - Doelpunt - Karim Benzema (2 - 1)

  Thibaut Courtois heeft bij zijn debuut onder de lat bij Real zijn netten niet schoon kunnen houden. De Belg moest zich gewonnen geven op een strafschop. De tegengoal was zonder erg want Real won de derby tegen Leganes met 4-1. Met 9 op 9 kent Lopetegui een vlekkeloos seizoensbegin.

  23 minuten. Zo lang kon Courtois ongeslagen blijven in het doel van Real Madrid. Onze nationale doelman kreeg voor het eerst sinds zijn transfer de voorkeur op Navas en keek werkloos toe hoe zijn ploeg verdiend op voorsprong kwam na een knal van Bale.

   

  Maar bij de eerste tegenaanval liet Casemiro zich verleiden tot een penaltyfout. Plots stond Courtois oog in oog met Carrillo. Strafschoppen zijn niet de specialiteit van de Belg. Hij koos de verkeerde hoek en Leganes maakte gelijk.

   

  Geen droomdebuut, maar het vertrouwen van Courtois leek niet te wankelen. Meteen daarna klemde hij een schot van Santos en in de 2e helft klaarde hij alle kleine klusjes die hij kreeg met verve. 

   

  Real bleef de hele partij domineren en kreeg na de pauze loon naar werken. Benzema kopte net na de rust binnen, maar moest nog even wachten op bevestiging van de VAR voor hij kon vieren. Bij zijn tweede doelpunt was er geen discussie. Zijn schot zoefde voorbij alles en iedereen. Ook Sergio Ramos deed nog zijn duit in het zakje. Hij is nu de vaste strafschoppennemer en stelde niet teleur: 4-1.

  Video: Courtois slikt zijn 1e tegengoal in minuut 24

  De 4 goals van Real Madrid

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 94. Einde: 4-1. Geen clean sheet voor Thibaut Courtois bij zijn debuut, wel een ruime 4-1-overwinning.
  3. tweede helft, minuut 94. En-Nesyri probeert zijn waarde nog te bewijzen, maar hij kopt naast. Weer geen klusje voor Courtois.
  4. tweede helft, minuut 92. Bijna toch nog de 5-1. Isco tikt met veel gevoel een pass van Vazquez richting de kooi. Cuellar staat op de juiste plaats.
  5. tweede helft, minuut 89. De toeschouwers vertrekken al naar huis. Ze hebben een prima partij gezien van hun ploeg. Die 4 extra minuten lijken geen meerwaarde meer.
  6. tweede helft, minuut 87. De klok tikt vrolijk verder en Real wil de wedstrijd ook graag uittikken. Met 9 op 9 wordt het een perfecte seizoensstart voor Courtois en co. .
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Real Madrid, Lucas Vázquez erin, Gareth Bale eruit
  8. tweede helft, minuut 84. Mariano Diaz zal vanavond zijn debuut niet maken bij Real. Lopetegui kiest nog voor Vazquez.
  9. tweede helft, minuut 83. Courtois voetbalt goed mee. Hij tikt de bal mee rond met zijn ploegmakkers. Hij maakt geen fout onder druk van drie Leganes-spelers.
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij CD Leganés, Diego Rolán erin, Michael Santos eruit