3. 90+6' - Doelpunt strafschop - Cyriel Dessers (2 - 2)
    Eredivisie - speeldag 32 - 08/05/22 - 16:48
    90+6'
    Cyriel Dessers
    90+6'
    2 - 2

In de Eredivisie heeft PSV een gouden kans laten liggen om dichter bij Ajax te sluipen. De leider morste immers met punten op AZ, maar PSV was hetzelfde lot beschoren in de topper bij Feyenoord. Cyriel Dessers - weer hij - was de held van de thuisploeg met twee late doelpunten.

Na het gelijkspel van Ajax in Alkmaar had PSV de kans om op 2 punten van de Amsterdammers te naderen met nog 2 speeldagen voor de boeg. Het wedstrijdbegin was voor Feyenoord, dat snel van zijn Europese wolk gehaald werd door de bezoekers.

Gakpo strafte na een kwartier een foutje van Kökcü af en op het halfuur verdubbelde diezelfde Gakpo de score op aangeven van Zahavi.

Na de koffie begon Feyenoord opnieuw scherp, met kansjes voor Sinisterra en Dessers. PSV voelde het momentum kantelen, maar kon het tij niet keren. Een nieuwe kans van Dessers en een kopbal van Linssen op de lat waren al een flinke waarschuwing voor de Eindhovenaren.

Enkele minuten voor tijd lukte het dan toch voor Dessers, die met een uitstekende kopbal voor de aansluitingstreffer zorgde. Diep in de extra tijd kreeg Feyenoord nog een penalty nadat Mauro Junior een bal op zijn arm kreeg in de zestien. Dessers bleef koel oog in oog met PSV-keeper Mvogo.

Door het gelijkspel blijf de kloof tussen Ajax en PSV 4 punten. Er zijn nog twee speeldagen in de Eredivisie.