AS RomaLecce
Andrea Colombo
Stadio Olimpico
64790

BEKIJK: Lukaku mist penalty, maar laat Rome in allerlaatste minuut ontploffen met winning goal

3. 70' - Verv. Edoardo Bove door Renato Sanches
  4. 72' - Doelpunt - Pontus Almqvist (0 - 1)
  16. 89' - Geel - Diego Llorente
  17. 90+1' - Doelpunt - Sardar Azmoun (1 - 1)
  18. 90+4' - Doelpunt - Romelu Lukaku (2 - 1)
  19. 90+5' - Geel - Romelu Lukaku
Serie A TIM - speeldag 11 - 05/11/23 - 18:02
72'
Pontus Almqvist
0 - 1
72'
90+1'
Sardar Azmoun
90+1'
1 - 1
90+4'
90+4'
2 - 1

Van de hel naar de hemel. Romelu Lukaku miste na een reeks van 25 penaltygoals op een rij nog eens een strafschop, maar maakte zijn zeldzame misser tegen Lecce zelf goed. En hoe ... In het absolute slot zorgde onze landgenoot nog voor de ultieme 2-1 voor Roma. Een ultieme ontlading die het Stadio Olimpico deed daveren op zijn grondvesten.

Een garantie op penaltygoals ... behalve nu.

Romelu Lukaku miste na 25 succesvolle pogingen op een rij nog eens een strafschop. Onze landgenoot mikte zijn elfmeter tegen Lecce centraal, maar daar lag doelman Falcone in de weg.

Het leek er meteen eentje met grote gevolgen te worden, want in de zeventigste minuut konden de bezoekers wél scoren via Almqvist. Waardoor de tijd genadeloos in het voordeel van de bezoekers begon weg te tikken.

Tot de 91e minuut, althans. De doorgelopen Sardar Azmoun pakte op een voorzet vanaf de linkerflank uit met een staalharde buffelstoot: 1-1. Het Stadio Olimpico sloeg collectief een zucht van opluchting.

Maar daar nam Romelu Lukaku geen genoegen mee. Onze landgenoot zette zijn foutje in de allerlaatste minuut eigenhandig recht. Hij draaide sterk weg van zijn tegenstander op de grote rechthoek en lepelde het leer loepzuiver binnen.

Als een bezetene trok hij zijn shirt uit en rende hij - met de volledige ploeg en de staff in zijn zog - naar de supporters, die de geluidsmuur braken.

90+9' tweede helft
90+5'
90+4'

AS Roma

Romelu Lukaku kan scoren voor AS Roma. De assist komt op naam van Paulo Dybala.
90+2'
Nicola Zalewski (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Valentin Gendrey (Lecce).
90+1'

AS Roma

Nicola Zalewski (AS Roma) schildert een voorzet op het hoofd van Sardar Azmoun en die kopt de 1 - 1 tegen het net.
90+1'
Marin Pongracic (Lecce) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Renato Sanches (AS Roma).
90+1'

90'
Bryan Cristante (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Mohamed Kaba (Lecce).
90'
De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Roberto Piccoli (Lecce) stond buitenspel.
90'
Mohamed Kaba (Lecce) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
89'
Gabriel Strefezza (Lecce) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
89'
89'
Diego Llorente (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gabriel Strefezza (Lecce).
88'
Marin Pongracic (Lecce) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Sardar Azmoun (AS Roma).
87'
Gabriel Strefezza (Lecce) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Diego Llorente (AS Roma).