Serie A TIM - speeldag 7 - 01/10/23 - 20:45
83'
Lorenzo Pellegrini
83'
2 - 0

De kans dat José Mourinho vanavond de linker van Lukaku heeft gekust, is groot. AS Roma overtuigde opnieuw niet tegen promovendus Frosinone, maar boekte wel zijn tweede zege van het seizoen. Een broodnodige overwinning dankzij twee flitsen: eentje van Lukaku en eentje van zijn spitsenbroertje Dybala. Bekijk het doelpunt van onze landgenoot hieronder.

Dat het voetbal van Mourinho bij AS Roma allesbehalve sprankelend is, heeft de aanhang al lang vrede mee genomen.

Maar dat daar de laatste tijd ook geen resultaten uit voortkomen, brengt zelfs de sokkel van keizer José aan het wankelen. Tegen promovendus Frosinone had hij absoluut een overwinning nodig, maar dat was allerminst van het veld en van zijn spelers af te lezen.

Gelukkig kon Mourinho opnieuw rekenen op zijn twee steunpilaren voorin.

Na twintig minuten zorgde Romelu Lukaku voor wat ademruimte. De Rode Duivel nam een bal in ontvangst op de grote rechthoek, kapte zijn rechtstreekse tegenstander knap uit en fusilleerde de doelman van Frosinone met een onhoudbare schuiver. Zijn vierde treffer in vijf wedstrijden."

Een collectieve "oef" weerklonk in het stadion en de dug-out van de thuisploeg.

Een schaars vreugdemoment, want daarna was het opnieuw een uurtje vechten tegen de slaap. Pas in het absolute slot schilderde Paulo Dybala de bal loepzuiver op de slof van Pellegrini, die de 2-0 op het bord prikte.

De tandem Lukaku/Dybala houdt Mourinho momenteel kunstmatig in leven, maar deze ploeg - dat momenteel 12e staat in de stand - is nog steeds in hetzelfde bedje ziek als een maand geleden.

Mourinho was trouwens niet de enige die geholpen moest worden door Lukaku. De Rode Duivel moest ook een handje toesteken wanneer de scheidsrechter in de laatste minuten van de match neerplofte met krampen.

Lukaku: "Goede verstandhouding met Mourinho"

"We hebben de afgelopen dagen samengezeten om het belang van deze wedstrijd te bespreken", vertelde Lukaku na de wedstrijd aan Football Italia. "Twee doelpunten en geen tegentreffer: dan kunnen we spreken van een geslaagde prestatie."

"Hier moeten we op voortbouwen. We beseffen dat we in een moeilijke situatie zitten, maar vanaf nu gaan we onszelf elke training en elke wedstrijd beter maken."

"Ik voel de band met mijn teamgenoten ook elke dag groeien en wil ze bedanken voor de manier waarop ze me vanaf dag 1 geholpen hebben. Ook de coach. Met Mourinho heb ik een goede verstandhouding."

90+9' tweede helft
90+9'
Marco Brescianini (Frosinone) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger.
90+9'
Matìas Soulé neemt de hoekschop voor Frosinone. Hij dropt de bal centraal voor doel.
90+6'
Marco Brescianini (Frosinone) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Edoardo Bove (AS Roma).
90+5'
Leandro Paredes (AS Roma) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast.
90+4'
Matìas Soulé (Frosinone) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+4'
Mehdi Bourabia (Frosinone) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt.
90+3'
Gianluca Mancini (AS Roma) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Walid Cheddira (Frosinone).
90+1'
90+1'

8 - extra time

Er komen 8 minuten extra tijd bij.
83'

AS Roma

Lorenzo Pellegrini kan scoren voor AS Roma. De assist komt op naam van Paulo Dybala.
81'
81'
Matìas Soulé (Frosinone) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Leandro Paredes (AS Roma).