Empoli van Koni De Winter smeert Inter van Romelu Lukaku pijnlijke thuisnederlaag aan

  1. 45+1' - Geel - Fabiano Parisi
  2. 40' - Geel 2 - Milan Škriniar
  3. 31' - Geel - Jean-Daniel Akpa Akpro
  4. 30' - Geel - Liam Henderson
  5. 25' - Geel - Milan Škriniar
  1. 90' - Verv. Francesco Caputo door Sebastian Walukiewicz
  2. 89' - Geel - Edin Džeko
  3. 77' - Verv. Henrikh Mkhitaryan door Romelu Lukaku
  4. 74' - Verv. Nedim Bajrami door Jacopo Fazzini
  5. 73' - Verv. Liam Henderson door Martin Satriano
  6. 71' - Verv. Nicolò Barella door Kristjan Asllani
  7. 71' - Verv. Federico Dimarco door Robin Gosens
  8. 71' - Verv. Matteo Darmian door Edin Džeko
  9. 68' - Geel - Nicolò Barella
  10. 66' - Doelpunt - Tommaso Baldanzi (0 - 1)
  11. 64' - Verv. Nicolò Cambiaghi door Tommaso Baldanzi
  66'goalTommaso Baldanzi0 - 1

  Inter heeft een stevige steek laten vallen in de Italiaanse titelstrijd. Op eigen veld leed het schipbreuk tegen middenmoter Empoli, Baldanzi maakte na het uur de enige treffer. Bij Empoli maakte Koni De Winter achteraan de 90 minuten vol. Bij Inter viel Lukaku een kwartier voor tijd in, maar ook hij kon het tij niet meer keren.

  Inter stond maandagavond voor een verraderlijke wedstrijd. Empoli, bezig aan een goed seizoen in de Serie A, had al sinds begin november niet meer verloren in de competitie en kwam met vertrouwen naar Giuseppe Meazza.

   

  Bij Inter moest Romelu Lukaku opnieuw genoegen nemen met een plekje op de bank. Na zijn spierblessure kon de Rode Duivel zijn draai nog niet vinden. Aan de overkant begon Koni De Winter wel aan de partij.

   

  In de eerste helft leek er lang geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg, tot Skriniar vlak voor de pauze rood pakte. De Slowaak, besmet met transferitis, zette zijn ploegmaten zo voor een lastige opgave na de rust.

   

  Inter worstelde met zichzelf en zag na de rust Empoli dodelijk toeslaan via Baldanzi. Bij de thuisploeg werd Lukaku een kwartier voor tijd nog het veld op gestuurd, maar ook hij kon het tij niet meer keren.

   

  Inter loopt zo tegen zijn zesde nederlaag van het seizoen aan en heeft al dertien punten achterstand op leider Napoli. In de stand blijven de Nerazzurri derde.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. Edin Džeko (Internazionale) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 94.
  3. Hakan Çalhanoglu (Internazionale) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 94.
  4. Robin Gosens (Internazionale) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 92.
  5. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Empoli, Sebastian Walukiewicz erin, Francesco Caputo eruit
  7. Jacopo Fazzini (Empoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lautaro Martínez (Internazionale). tweede helft, minuut 90.
  8. Gele kaart voor Edin Džeko van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 89
  9. Edin Džeko (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fabiano Parisi (Empoli). tweede helft, minuut 89.
  10. Edin Džeko (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tyronne Ebuehi (Empoli). tweede helft, minuut 88.
  11. Filippo Bandinelli (Empoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Raoul Bellanova (Internazionale). tweede helft, minuut 85.
  12. Robin Gosens (Internazionale) trapt op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 84.
  13. Vrije trap voor Internazionale. Tommaso Baldanzi (Empoli) hield Hakan Çalhanoglu vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 84.
  14. Robin Gosens (Internazionale) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tyronne Ebuehi (Empoli). tweede helft, minuut 82.
  15. Francesco Caputo (Empoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kristjan Asllani (Internazionale). tweede helft, minuut 80.
  16. Tommaso Baldanzi (Empoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Raoul Bellanova (Internazionale). tweede helft, minuut 80.
  17. Francesco Caputo (Empoli) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 79.
  18. Kristjan Asllani (Internazionale) kan aanleggen, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 78.
  19. Jacopo Fazzini (Empoli) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kristjan Asllani (Internazionale). tweede helft, minuut 78.
  20. Stefan de Vrij (Internazionale) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger. tweede helft, minuut 77.