Ex-OHL-spits luidt dolle comeback in van (opponent) Verona: van 3-0 naar 3-4

  1. 45' - Geel - Giangiacomo Magnani
  2. 30' - Verv. Nicolo Casale door Giangiacomo Magnani
  3. 27' - Doelpunt - Thomas Henry (3 - 0)
  4. 19' - Doelpunt - Domen Crnigoj (2 - 0)
  5. 12' - Doelpunt - Pietro Ceccaroni (1 - 0)
  6. 7' - Verv. David Chidozie Okereke door Dennis Johnsen
  1. 90+5' - Geel - Thomas Henry
  2. 87' - Geel - Giovanni Simeone
  3. 85' - Doelpunt - Giovanni Simeone (3 - 4)
  4. 79' - Verv. Ivan Ilic door Daniel Bessa
  5. 75' - Verv. Antonio Vacca door Tanner Tessmann
  6. 73' - Geel - Antonio Vacca
  7. 67' - Doelpunt - Giovanni Simeone (3 - 3)
  8. 66' - Verv. Sofian Kiyine door Tyronne Ebuehi
  9. 66' - Verv. Pasquale Mazzocchi door Gianluca Busio
  10. 66' - Verv. Mattia Aramu door Michael Svoboda
  11. 65' - Doelpunt strafschop - Gianluca Caprari (3 - 2)
  12. 63' - Rood - Pietro Ceccaroni
  13. 57' - Verv. Miguel Veloso door Kevin Lasagna
  14. 52' - Own goal - Thomas Henry (3 - 1)

  In de Serie A heeft Hellas Verona een krankzinnige Veneto Derby tegen Venezia naar zijn hand gezet. De thuisploeg had bij de rust een bonus van 3 doelpunten, maar in een dolle 2 helft scoorde Verona op zijn beurt 4 keer.

  Venezia begon met Tomas Henry (ex-OHL) en David Okereke (ex-Club Brugge) in de spits, al duurde de wedstrijd van die laatste niet lang.  De Nigeriaan moest al na 7 minuten naar de kant met een blessure, maar werd aanvankelijk niet gemist.

  De thuisploeg dook de kleedkamer in met een 3-0-voorsprong na goals van Ceccaroni, Crnigoj en Henry. De ex-speler van OH Leuven kreeg bij zijn doelpunt wel wat medewerking van Verona-keeper Montipo, die onoordeelkundig uit zijn goal kwam en zo de 3-0 op een presenteerblaadje aanbood.

  Venezia, met Daan Heymans 90 minuten op de bank, leek zijn schaapjes op het droge te hebben. Niets was minder waar, zo bleek na de koffie. Een owngoal van Henry, die een corner ongelukkig in eigen doel kopte, luidde een totale kentering in.

  Daarin speelde ook Ceccaroni - die andere Venetiaanse doelpuntenmaker - een rol. De verdediger veegde een bal van de lijn met zijn arm en kreeg rood, Caprari mikte vanaf de stip de aansluitingstreffer binnen.

  Met een mannetje meer had Verona bloed geroken en meteen na de 3-2 hing Giovanni Simeone de bordjes helemaal gelijk. De zoon van Atletico-coach Diego Simeone maakte het feestje van de bezoekers compleet door 5 minuten voor tijd de 3-4 binnen te jassen met een fraai schot, zijn 11e goal van het seizoen.

  Fase per fase

  1. Tyronne Ebuehi (Venezia) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Giovanni Simeone (Hellas Verona). tweede helft, minuut 96.
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Thomas Henry van Venezia tijdens tweede helft, minuut 95
  4. Giangiacomo Magnani (Hellas Verona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Thomas Henry (Venezia). tweede helft, minuut 93.
  5. Dennis Johnsen (Venezia) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pawel Dawidowicz (Hellas Verona). tweede helft, minuut 92.
  6. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Gianluca Caprari (Hellas Verona), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 91.
  8. Gele kaart voor Giovanni Simeone van Hellas Verona tijdens tweede helft, minuut 87
  9. Giovanni Simeone (Hellas Verona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Cristian Molinaro (Venezia). tweede helft, minuut 87.
  10. Giovanni Simeone kan scoren voor Hellas Verona. De assist komt op naam van Kevin Lasagna. tweede helft, minuut 85.
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 85 door Giovanni Simeone van Hellas Verona. 3, 4.
  12. Giangiacomo Magnani (Hellas Verona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Thomas Henry (Venezia). tweede helft, minuut 84.
  13. Thomas Henry (Venezia) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Giangiacomo Magnani (Hellas Verona). tweede helft, minuut 83.
  14. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Hellas Verona, Daniel Bessa erin, Ivan Ilic eruit
  15. Davide Faraoni (Hellas Verona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Michael Svoboda (Venezia). tweede helft, minuut 79.
  16. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij Venezia, Tanner Tessmann erin, Antonio Vacca eruit
  17. Ivan Ilic (Hellas Verona) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 74.
  18. Hoekschop voor Hellas Verona. Gianluca Caprari trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 74.
  19. Gele kaart voor Antonio Vacca van Venezia tijdens tweede helft, minuut 73
  20. Antonio Vacca (Venezia) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gianluca Caprari (Hellas Verona). tweede helft, minuut 72.