65'
Gianluca Caprari
3 - 2
65'

In de Serie A heeft Hellas Verona een krankzinnige Veneto Derby tegen Venezia naar zijn hand gezet. De thuisploeg had bij de rust een bonus van 3 doelpunten, maar in een dolle 2 helft scoorde Verona op zijn beurt 4 keer.

Venezia begon met Tomas Henry (ex-OHL) en David Okereke (ex-Club Brugge) in de spits, al duurde de wedstrijd van die laatste niet lang.  De Nigeriaan moest al na 7 minuten naar de kant met een blessure, maar werd aanvankelijk niet gemist.

De thuisploeg dook de kleedkamer in met een 3-0-voorsprong na goals van Ceccaroni, Crnigoj en Henry. De ex-speler van OH Leuven kreeg bij zijn doelpunt wel wat medewerking van Verona-keeper Montipo, die onoordeelkundig uit zijn goal kwam en zo de 3-0 op een presenteerblaadje aanbood.

Venezia, met Daan Heymans 90 minuten op de bank, leek zijn schaapjes op het droge te hebben. Niets was minder waar, zo bleek na de koffie. Een owngoal van Henry, die een corner ongelukkig in eigen doel kopte, luidde een totale kentering in.

Daarin speelde ook Ceccaroni - die andere Venetiaanse doelpuntenmaker - een rol. De verdediger veegde een bal van de lijn met zijn arm en kreeg rood, Caprari mikte vanaf de stip de aansluitingstreffer binnen.

Met een mannetje meer had Verona bloed geroken en meteen na de 3-2 hing Giovanni Simeone de bordjes helemaal gelijk. De zoon van Atletico-coach Diego Simeone maakte het feestje van de bezoekers compleet door 5 minuten voor tijd de 3-4 binnen te jassen met een fraai schot, zijn 11e goal van het seizoen.

90+6'
Tyronne Ebuehi (Venezia) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
90+3'
Giangiacomo Magnani (Hellas Verona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Thomas Henry (Venezia).
90+2'
Dennis Johnsen (Venezia) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pawel Dawidowicz (Hellas Verona).
90+1'

90+1'
De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Gianluca Caprari (Hellas Verona), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt.
87'
Giovanni Simeone (Hellas Verona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Cristian Molinaro (Venezia).
84'
83'
Thomas Henry (Venezia) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
79'
Davide Faraoni (Hellas Verona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.
74'
Pierre Lees-Melou (Dijon FCO) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
74'
Ivan Ilic (Hellas Verona) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
74'
Hoekschop voor Hellas Verona. Gianluca Caprari trapt die naar de tweede paal.
73'
72'
Antonio Vacca (Venezia) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Gianluca Caprari (Hellas Verona).
69'
Paulo Dybala (Juventus) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
69'
Gianluca Caprari (Hellas Verona) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
67'
Giangiacomo Magnani (Hellas Verona) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op de tegenstander.