Kampioen Inter kan Juventus net geen peer stoven in de CL-race

  1. 45+3' - Doelpunt - Juan Cuadrado (2 - 1)
  2. 35' - Doelpunt strafschop - Romelu Lukaku (1 - 1)
  3. 24' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (1 - 0)
  4. 24' - Gemiste strafschop - Cristiano Ronaldo
  5. 23' - Geel - Matteo Darmian
  6. 20' - Geel - Rodrigo Bentancur
  7. 13' - Geel - Dejan Kulusevski
  1. 90+2' - Geel 2 - Marcelo Brozovic
  2. 90' - Geel - Juan Cuadrado
  3. 88' - Geel - Marcelo Brozovic
  4. 88' - Doelpunt strafschop - Juan Cuadrado (3 - 2)
  5. 85' - Geel - Giorgio Chiellini
  6. 83' - Own goal - Giorgio Chiellini (2 - 2)
  7. 80' - Verv. Alessandro Bastoni door Matías Vecino
  8. 77' - Geel - Alessandro Bastoni
  9. 74' - Geel - Lautaro Martínez
  10. 73' - Verv. Christian Eriksen door Stefano Sensi
  11. 70' - Verv. Federico Chiesa door Merih Demiral
  12. 70' - Verv. Cristiano Ronaldo door Álvaro Morata
  13. 58' - Verv. Dejan Kulusevski door Weston McKennie
  14. 55' - Geel 2 - Rodrigo Bentancur

  Juventus heeft een belangrijke zege geboekt in de strijd om de CL-tickets. Romelu Lukaku slaagde er wel in te scoren, maar Juve kwam in de slotfase met zijn tienen op voorsprong. Juan Cuadrado was de held met 2 goals.

  • Sleutelmoment: 10' na de rust brengt Juventus-middenvelder Betancur Romelu Lukaku ten val. Scheidsrechter Carvalese twijfelt, maar geeft Betancur zijn tweede gele kaart. Het was het sein voor Inter om vol voor de gelijkmaker te gaan.

  • Man van de wedstrijd: Juan Cuadrado was misschien wel de speler met het meeste impact op het veld. De Colombiaan scoorde 2 keer en lokte ook de rode kaart van Brozovic uit.

  • Opvallend: Cristiano Ronaldo speelde een bleke wedstrijd, maar scoorde wel. Het is al het 777e doelpunt van CR7. Indrukwekkend.

  Ronaldo en Lukaku verzilveren elks een penalty

  Juventus is aan een minder seizoen bezig. Het stond met nog 2 wedstrijden op het programma vijfde op één punt van nummer 4 Napoli. Het moest dus winnen om zijn kansen gaaf te houden op een ticket voor de poulefase van de Champions League.

   

  Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd. Kansen kwamen er niet. Tot er na 20' plots een VAR-interventie nodig was na een trekfout van Darmian op Chiellini. Strafschop dus. Cristiano Ronaldo miste in eerste instantie, maar in de herneming was het wel raak.

   

  Het was wachten op een reactie van Inter. Die kwam er niet, tot Lautaro Martinez plots neerging in het strafschopgebied. Ook Inter kreeg zijn penalty. Lukaku nam die taak voor zijn rekening en trapte de bal voorbij een kansloze Szczesny.

   

  Beide ploegen leken zich wel te vinden in een 1-1 ruststand tot Juan Cuadrado in de toegevoegde tijd nog eens een schot op doel afvuurde. Via het been van de Vrij ging de bal tegen de touwen. Juventus kon zo toch nog met een voorsprong de kleedkamers in.

  Knotsgekke tweede helft bezorgt Juve de 3 punten

  Hoe zwak Inter in de eerste helft was, zo sterk waren ze in de tweede. De druk van Inter loonde. Betancur legde Lukaku tegen de grond en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart. Een strenge beslissing van scheidsrechter Calvarese.

   

  Het bracht Inter de nodige moed om vol voor die gelijkmaker te gaan. Die kwam er ook. Lukaku en Chiellini hielden mekaar in de 16 vast en via Chiellini ging de bal binnen. Calvarese keurde het doelpunt in eerste instantie af, maar na een tussenkomst van de VAR stond de gelijkmaker dan toch op het bord.

   

  Lang kon Inter weliswaar niet genieten van de gelijkmaker. Cuadrado liet zich makkelijk vallen na contact met Perisic. Penalty, oordeelde Calvarese. Cuadrado zette zich zelf achter de bal en trapte de 3-2 eindstand op het bord. In de toegevoede tijd pakte een gefrustreerde Brozovic nog dom rood.

   

  Juventus legt dankzij de winst de druk bij Napoli en AC Milan, die morgen nog in actie komen.

  Bekijk het penaltydoelpunt van Romelu Lukaku

  Fase per fase

  1. einde, 19 uur 54. Juventus wint na knotsgekke tweede helft. Een voorzet van Perisic valt in hoekschop. De hoekschop levert niets meer op. Juventus pakt de overwinning na een knotsgekke wedstrijd. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Tweede gele kaart voor Marcelo Brozovic van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 92
  4. tweede helft, minuut 91. Rood Brozovic. Juventus kan gaan counteren. Dat is buiten de gefrustreerde Brozovic gerekend. Die maait Cuadrado tegen de grond. Het is terug 10 tegen 10. .
  5. tweede helft, minuut 91. 4' nog voor Inter. We krijgen 4' extra tijd. Kan Lukaku nog een punt uit de brand slepen? .
  6. Gele kaart voor Juan Cuadrado van Juventus tijdens tweede helft, minuut 90
  7. tweede helft, minuut 89. Cuadrado op de bon. De scheidsrechter heeft het niet meer in de hand. Na een lichte overtreding krijgt Cuadrado een geel karton onder zijn neus geduwd. .
  8. Gele kaart voor Marcelo Brozovic van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 88
  9. tweede helft, minuut 88. Cuadrado met de 3-2. Caudrado laat Handanovic kansloos. Pakt Juventus hier zo de broodnodige 3 punten? .
  10. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 88 door Juan Cuadrado van Juventus. 3, 2.
  11. tweede helft, minuut 87. Geen VAR, we krijgen een strafschop voor Juve. De scheidsrechter is zeker van zijn stuk. Penalty voor Juventus. .
  12. tweede helft, minuut 86. Weer een strafschop. Wat gebeurt er hier? Cuadrado gaat heel makkelijk liggen. De ref wijst naar de stip. Komt de VAR ook hier tussen? .
  13. Gele kaart voor Giorgio Chiellini van Juventus tijdens tweede helft, minuut 85
  14. Goedgekeurd! Het is 2-2. De VAR vraagt aan de scheidsrechter om toch nog even te gaan kijken naar de beelden. Daar ziet hij dat Lukaku eigenlijk niet veel fout doet. Het doelpunt telt. 2-2. . tweede helft, minuut 84.
  15. tweede helft, minuut 83. Gelijkmaker wordt afgekeurd. Plots is daar de gelijkmaker. Chiellini en Lukaku hebben mekaar vast bij de voorzet. Via het lichaam van Chiellini gaat de bal binnen. De scheidsrechter heeft weliswaar een overtreding gezien. .
  16. Owngoal tijdens tweede helft, minuut 83 door Giorgio Chiellini van Internazionale. 2, 2.
  17. Szczesny houdt Juve recht! Een voorzet valt perfect op het hoofd van Stefano Sensi. De Italiaan kan bijna niet meer missen, maar Szczesny gooit zich nog in de baan van de kopbal. Hier komt Juventus goed weg. . tweede helft, minuut 82.
  18. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Internazionale, Matías Vecino erin, Alessandro Bastoni eruit
  19. tweede helft, minuut 79. Weg is weg. Elke bal die in de defensie van Juventus belandt, wordt blind naar voren geknald. Inter kan zo blijven aanvallen. .
  20. tweede helft, minuut 78. Iedereen achter de bal bij Juventus. Met nog iets meer dan 10' te spelen staat Juventus nog altijd op voorsprong. Het verdedigt die dan ook met man en macht. Iedereen staat achter de bal. Er is bijna geen doorkomen aan. .