Lukaku heeft maar één kans nodig om Inter op titelkoers te houden

  1. 34' - Verv. Takehiro Tomiyasu door Lorenzo De Silvestri
  2. 31' - Doelpunt - Romelu Lukaku (0 - 1)
  3. 30' - Geel - Adama Soumaoro
  1. 90+2' - Verv. Nicolò Barella door Matías Vecino
  2. 88' - Geel - Roberto Gagliardini
  3. 86' - Geel - Alessandro Bastoni
  4. 86' - Geel - Marcelo Brozovic
  5. 85' - Geel - Musa Juwara
  6. 82' - Geel - Emanuel Vignato
  7. 80' - Verv. Mitchell Dijks door Musa Juwara
  8. 80' - Verv. Andreas Skov Olsen door Riccardo Orsolini
  9. 71' - Verv. Ashley Young door Matteo Darmian
  10. 71' - Verv. Lautaro Martínez door Alexis Sánchez
  11. 69' - Verv. Nicola Sansone door Emanuel Vignato
  12. 69' - Verv. Nicolás Domínguez door Mattias Svanberg
  13. 61' - Verv. Christian Eriksen door Roberto Gagliardini
  14. 61' - Geel - Lorenzo De Silvestri
  15. 53' - Geel - Andrea Ranocchia
  31'goalRomelu Lukaku0 - 1

  Inter mag bijna de Scudetto op zijn shirts voor volgend seizoen laten borduren. Het overtuigde niet tegen een ijverig Bologna, maar Romelu Lukaku was opnieuw van goudwaarde met het enige doelpunt. Inter staat nu 8 punten los en heeft nog een inhaalwedstrijd op het programma.

  Omdat het morgen de Ronde van Vlaanderen is (of het paasfeest?), werden alle Italiaanse duels in één speeldag afgewerkt. Zo kon Inter toekijken hoe concurrenten Milan en Juventus dure punten lieten liggen.

   

  Niet dat er daarom een extra gemotiveerd Inter aan de aftrap stond. De bezoekers keken de kat uit de boom en lieten een ijverig Bologna de studieronde voor hun rekening nemen.

   

  In spaarmodus waren de beste kansen toch voor Inter. Eriksen mikte een strakke vrije trap naast, Lukaku kon wel zijn 20e goal van het seizoen scoren. Zijn kopbal was pal op doelman Ravaglia gemikt, maar de paal gaf hem een herkansing. Eén kans (of anderhalve), één goal voor de Rode Duivel.

   

  Bologna vond zijn vechtlust pas terug in de kleedkamers. De dubbele kans op slag van rust voor Schouten en Soriano werkte waarschijnlijk inspirerend. Maar opnieuw leverde dat amper kansen op. Svanberg trapte de beste mogelijkheid hoog over.

   

  Inter was niet onder de indruk en speelde de wedstrijd volwassen uit, al verloor het op het einde wat de controle met een pak gele kaarten als resultaat. Met 27 op 27 doen de nerazzurri alweer een gouden zaak in de titelstrijd. Met nog 9 duels op de kalender kan het een 18e landstitel stilaan ruiken.

  Lukaku werkt in twee tijden binnen

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Inter heeft op spaarmodus een heel belangrijke overwinning geboekt in de titelstrijd, met dank aan Romelu Lukaku. Het profiteert optimaal van het puntenverlies van Milan en Juventus en staat 8 punten los. .
  2. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Een schot van Juwara schiet voorbij alles en iedereen, of zo lijkt het toch op het eerste gezicht. De bal week wel degelijk af, maar Bologna krijgt geen ultieme hoekschop. .
  4. 3 minuten extra. Bologna heeft nog 3 minuten om de zuinige zege van Inter nog tegen te houden.  . tweede helft, minuut 92.
  5. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Internazionale, Matías Vecino erin, Nicolò Barella eruit
  6. tweede helft, minuut 91. Bologna blijft proberen om nog een laatste kans af te dwingen. Misschien levert deze hoekschop iets op? .
  7. tweede helft, minuut 89. Inter verliest de controle en gaat dan maar agressief Bologna afstoppen. Ook Gagliardini vraagt nu om een gele kaart. Een dure rekening die vasthangt aan de zege. .
  8. Gele kaart voor Roberto Gagliardini van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 88
  9. tweede helft, minuut 88. Scheidsrechter Giacomelli moet plots kwistig met gele kaarten zwaaien. Bastoni en Brozovic verdwijnen allebei in het boekje van de scheidsrechter. Slecht nieuws voor coach Antonio Conte, want ze missen zo allebei de volgende wedstrijd. .
  10. Gele kaart voor Alessandro Bastoni van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 86
  11. tweede helft, minuut 86. Inter kan uitbreken, maar Juwara hangt aan de noodrem. Hij haalt de sprintende Alexis Sanchez onderuit en krijgt een terechte gele kaart.  .
  12. Gele kaart voor Marcelo Brozovic van Internazionale tijdens tweede helft, minuut 86
  13. Gele kaart voor Musa Juwara van Bologna tijdens tweede helft, minuut 85
  14. tweede helft, minuut 85. Echt overtuigend is het slotoffensief van Bologna nog niet. Ze krijgen wel veel balbezit, maar geen kansen. Inter moet wel achteruit. .
  15. tweede helft, minuut 83. Bologna probeert nog om Inter in de problemen te brengen. Vignato slaagt niet in zijn opzet en gaat dan maar gefrustreerd door op Skriniar. Een gele kaart is zijn beloning.  .
  16. Gele kaart voor Emanuel Vignato van Bologna tijdens tweede helft, minuut 82
  17. tweede helft, minuut 81. Met Juwara en Orsolini bereidt Mihajlovic echt zijn slotoffensief voor. Kunnen deze nieuwe jongens wel nog iets in de laatste 10 minuten tegen Inter? De voorsprong is klein voor de bezoekers. .
  18. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Bologna, Musa Juwara erin, Mitchell Dijks eruit
  19. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Bologna, Riccardo Orsolini erin, Andreas Skov Olsen eruit
  20. tweede helft, minuut 78. Lukaku probeert nog eens. Romelu Lukaku stuurt Alexis Sanchez wandelen en neemt een vrije trap voor eigen rekening. Ook hij kan de stilstaande fase niet benutten. Inter heeft controle, maar meer is het ook niet. .