Milan knoopt in Verona weer aan met zege, Saelemaekers is goed voor assist

  1. 27' - Doelpunt vrije trap - Rade Krunic (0 - 1)
  2. 26' - Geel - Giangiacomo Magnani
  1. 90+3' - Geel - Daniel Bessa
  2. 78' - Verv. Samu Castillejo door Jens Petter Hauge
  3. 74' - Verv. Kevin Lasagna door Andrea Favilli
  4. 57' - Verv. Koray Günter door Federico Dimarco
  5. 57' - Verv. Miguel Veloso door Ivan Ilic
  6. 54' - Verv. Mattia Zaccagni door Eddy Salcedo
  7. 54' - Verv. Antonín Barák door Daniel Bessa
  8. 50' - Doelpunt - Diogo Dalot (0 - 2)
  27'Rade Krunic0 - 1
  50'Diogo Dalot0 - 2

  AC Milan heeft de lastige trip naar Verona tot een goed einde gebracht. Goals van Krunic en Dalot, die laatste op assist van Saelemaekers, maakten het verschil: 0-2. Milan behoudt zo zijn tweede plaats in het klassement.

  Milan is de afgelopen weken overspoeld door een blessuregolf, vooral in het offensieve compartiment mist het met Ibrahimovic, Mandzukic en Rebic enkele toppers. 

   

  Maar in Verona kon coach Stefano Pioli rekenen op andere namen: Rade Krunic krulde voor de rust een vrije trap heerlijk in de bovenhoek en net na de rust was de 0-2 ook van prachtige makelij: Dalot hamerde de assist van Saelemaekers in doel.

   

  Zlatan Ibrahimovic, die het druk heeft door het muziekfestival in Sanremo, zag vanaf de tribune dat het goed was.  Afgelopen woensdag liet Milan punten liggen tegen Udinese, maar dankzij de zege blijft Milan op koers voor een ticket voor de Champions League. Leider Inter komt maandag pas in actie.

  Bekijk de doelpunten van Milan:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Gele kaart voor Daniel Bessa van Hellas Verona tijdens tweede helft, minuut 93
  3. Vrije trap voor AC Milan. Daniel Bessa (Hellas Verona) hield Rafael Leão vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 93.
  4. Souahilo Meïté (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Andrea Favilli (Hellas Verona). tweede helft, minuut 93.
  5. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Andrea Favilli (Hellas Verona) stond buitenspel. tweede helft, minuut 92.
  6. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. Davide Faraoni (Hellas Verona) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger. tweede helft, minuut 90.
  8. Hoekschop voor Hellas Verona. Federico Dimarco trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 90.
  9. De poging wordt gered door Marco Silvestri (Hellas Verona). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen. tweede helft, minuut 88.
  10. Rade Krunic (AC Milan) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 88.
  11. Bij Hellas Verona wordt de hoekschop genomen door Federico Dimarco. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 88.
  12. Rade Krunic (AC Milan) helpt zijn doelman een handje en veegt de bal van de lijn. tweede helft, minuut 87.
  13. De voorzet komt tot bij Davide Faraoni (Hellas Verona). Zijn kopbal gaat richting doel... tweede helft, minuut 87.
  14. Bij Hellas Verona wordt de hoekschop genomen door Federico Dimarco. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 87.
  15. Federico Ceccherini (Hellas Verona) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 85.
  16. Franck Kessié (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Adrien Tamèze (Hellas Verona). tweede helft, minuut 85.
  17. Eddy Salcedo (Hellas Verona) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 83.
  18. Rade Krunic neemt de hoekschop voor AC Milan. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 83.
  19. Bij Hellas Verona wordt de hoekschop genomen door Federico Dimarco. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 80.
  20. Federico Dimarco (Hellas Verona) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 80.