Lukaku wint de strijd met Zlatan met glans, Inter loopt 4 punten uit op Milan

  1. 22' - Geel - Achraf Hakimi
  2. 12' - Geel - Simon Kjær
  3. 5' - Doelpunt - Lautaro Martínez (0 - 1)
  1. 86' - Verv. Nicolò Barella door Arturo Vidal
  2. 83' - Verv. Achraf Hakimi door Ashley Young
  3. 79' - Verv. Lautaro Martínez door Alexis Sánchez
  4. 78' - Verv. Christian Eriksen door Roberto Gagliardini
  5. 78' - Verv. Ivan Perišic door Matteo Darmian
  6. 75' - Verv. Zlatan Ibrahimovic door Samu Castillejo
  7. 67' - Verv. Alexis Saelemaekers door Rafael Leão
  8. 67' - Verv. Sandro Tonali door Souahilo Meïté
  9. 66' - Doelpunt - Romelu Lukaku (0 - 3)
  10. 57' - Doelpunt - Lautaro Martínez (0 - 2)
  11. 56' - Geel - Alexis Saelemaekers

  Inter heeft zijn claim op een eerste Scudetto sinds 2010 kracht bijgezet in de stadsderby tegen Milan. Milan had geen antwoord op de gouden tandem Lautaro-Lukaku. Lukaku haalt zo meteen ook zijn gram op Zlatan Ibrahimovic, na hun opstootje van in de beker.

  Lukaku al vroeg met een heerlijke assist

  Romelu Lukaku en niemand anders is na zondagmiddag de koning van Milaan. Met een assist die moeilijker was dan het afwerken (1-0) en een goal die hij helemaal alleen maakte (3-0), was hij de matchwinnaar en won hij het duel in het duel met Zlatan Ibrahimovic met een straatlengte voorsprong.

   

  Al na vijf minuten bewees Lukaku dat hij meer is dan een doelpuntenmachine. Bij een snelle tegenaanval bleef hij kalm toen zijn eerste voorzet werd afgeblokt en schilderde dan de 0-1 heerlijk op het hoofd van spitsbroeder Martinez (zie video).

   

  Inter bleef heer en meester over de partij. Lukaku creëerde in de eerste helft meer kansen (3) dan de hele ploeg van Milan samen (1). Samen met Martinez en Perisic blonk Lukaku uit. Bij een voorzet van Perisic had Lukaku al voor de rust kunnen scoren.

  Viering van Lukaku laat weinig aan verbeelding over

  Milan kende in de hele match maar een periode van overwicht. Net na de pauze. Maar ook Inter-doelman Handanovic onderscheidde zich. Hij  hield in twee minuten Zlatan twee keer van een kopbalgoal met ongelooflijke reflexen en redde ook het schot van Tonali.

   

  Zlatan en Alexis Saelemaekers, de andere Belg die als basisspeler aan de match was begonnen, waren slachtoffers van de collectieve malaise bij Milan. 

   

  Saelemaekers werkte hard, maar kon het verschil niet maken tegen een Inter dat defensief heel gedisciplineerd was en aanvallend frivool speelde. De 0-2 kwam er na een tegenaanval uit het boekje (zie video).

   

  Lukaku zette de kroon op het werk door net na het uur de 0-3-eindstand vast te leggen. Hij pikte een schijnbaar verloren bal op rond de middenlijn, stak zonder enige hulp de hele helft van Milan over en scoorde in de korte hoek. De viering liet weinig aan de verbeelding over (zie video).

   

  "Ik, ik, ik", schreeuwde Lukaku uit, gevolgd door een scheldwoord. We hebben zo een vermoeden dat die woorden voor Zlatan bedoeld waren. Lukaku is de eerste speler ooit die scoort in 5 opeenvolgende derby's (over alle competities heen).

  De perfecte assist van Lukaku

  De prachtige 0-2

  Lukaku beslist de match helemaal alleen

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Laatste fluitsignaal. Inter wint de derby en Lukaku is de koning van Milaan met een heerlijke assist en een prachtige goal. Inter loopt in de stand vier punten uit op de nummer twee Milan. .
  3. tweede helft, minuut 92. Het spel ligt nog even stil omdat Skriniar op de grond blijft liggen. Maar uiteindelijk komt hij toch nog recht voor de laatste seconden.  .
  4. tweede helft, minuut 91. Drie minuten extra. Milan krijgt nog drie minuten om zijn eer te redden in deze derby, maar voor het eindresultaat zal het niets meer uitmaken. Milan kende in deze match enkel meteen na de rust een moment van beterschap. .
  5. tweede helft, minuut 86. Probleem voor Barella? . Barella probeert een bal die doelman Handanovic weg bokste toch nog binnen te houden, maar voelt meteen daarna aan de hamstrings. Conte neemt geen risico en haalt hem naar de kant. Vidal komt op het veld.  .
  6. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Internazionale, Arturo Vidal erin, Nicolò Barella eruit
  7. tweede helft, minuut 83. Milan wil nog graag een eerredder maken, maar bij Inter is er geen sprake van defensieve verslapping. Het blijft goed in de organisatie. .
  8. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Internazionale, Ashley Young erin, Achraf Hakimi eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Wissels bij Inter. Martinez, Perisic en Eriksen mogen gaan rusten bij Inter. Ze hebben alledrie een erg verdienstelijke match gespeeld. Vooral Perisic en Martinez waren in de eerste helft uitstekend. .
  10. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Internazionale, Alexis Sánchez erin, Lautaro Martínez eruit
  11. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Internazionale, Roberto Gagliardini erin, Christian Eriksen eruit
  12. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Internazionale, Matteo Darmian erin, Ivan Perišic eruit
  13. tweede helft, minuut 76. Einde van de match voor Zlatan. Een pijnlijke exit voor Zlatan. Een kwartier voor het einde mag hij gaan rusten. De strijd is gestreden. Zowel voor de zege als in het duel in het duel met Lukaku. Maar niet vergeten dat Zlatan net na de rust twee keer heel dicht bij een goal was. Handanovic pakte uit met ongelooflijke reddingen. .
  14. tweede helft, minuut 75. Vervanging bij AC Milan, Samu Castillejo erin, Zlatan Ibrahimovic eruit
  15. tweede helft, minuut 75. De derby is gespeeld en dus durven ze bij Inter nu alles. Barella gaat van heel ver zijn kans, en maakt bijna zelfs nog de 0-4.  .
  16. tweede helft, minuut 68. De viering van Lukaku laat niets aan de verbeelding over. Na zijn goal wijst Lukaku naar zichzelf en hij roept duidelijk hoorbaar "ik, ik", met daar nog een scheldwoord achterna. We hebben zo het vermoeden dat het woorden aan het adres van Zlatan zijn. .
  17. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij AC Milan, Rafael Leão erin, Alexis Saelemaekers eruit