• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Suprematie: Ronaldo schiet Juventus naar een 9e titel op een rij

  1. 45+7' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (1 - 0)
  2. 45+6' - Geel - Lorenzo Tonelli
  3. 45+2' - Geel - Morten Thorsby
  4. 45' - Geel - Miralem Pjanic
  5. 40' - Verv. Paulo Dybala door Gonzalo Higuaín
  6. 29' - Verv. Danilo door Federico Bernardeschi
  7. 22' - Verv. Julian Chabot door Mehdi Léris
  1. 90+1' - Verv. Gastón Ramírez door Gonzalo Maroni
  2. 88' - Geel - Fabio Depaoli
  3. 86' - Geel - Adrien Rabiot
  4. 80' - Geel - Juan Cuadrado
  5. 78' - Verv. Miralem Pjanic door Rodrigo Bentancur
  6. 78' - Verv. Matthijs de Ligt door Daniele Rugani
  7. 77' - Geel 2 - Morten Thorsby
  8. 73' - Verv. Jakub Jankto door Manolo Gabbiadini
  9. 69' - Geel - Federico Bernardeschi
  10. 67' - Doelpunt - Federico Bernardeschi (2 - 0)
  11. 65' - Geel - Jakub Jankto

  Na de uitschuiver tegen Udinese heeft Juventus zich tegen Sampdoria geen 2e keer laten vangen. Cristiano Ronaldo zorgde diep in de verlengingen van de eerste helft voor de bevrijding, al miste hij later wel nog een strafschop. Voor Juve is het de 9e titel op een rij, de 36e in totaal.

  Het journaal 13u met o.a. de 9e landstitel van Juventus

  Ronaldo in de hoofdrol

  Het kampioenenjaar van Juventus verliep deze keer moeizamer dan in de voorgaande jaren. Dat bleek ook uit deze wedstrijd. Juventus won uiteindelijk met 2-0, maar Sampdoria had genoeg kansen om het titelfeestje te verbrodden.

   

  In de eerste helft zagen we vooral een zenuwachtig Juventus. Sampdoria had aanvankelijk de beste kansen. Quagliarella en Ramirez kwamen gevaarlijk uit de hoek, maar vonden telkens een sterk keepende Szczesny op hun pad.

   

  De eerste helft werd even overschaduwd door een lelijke botsing tussen Danilo en Ramirez. Die laatste kon voortspelen met een verband rond zijn hoofd, maar Danilo moest groggy het veld verlaten.

   

  Uiteindelijk was het toch Juventus dat het eerst kon scoren via de onvermijdelijke Cristiano Ronaldo. Na een ingestudeerde vrije trap belandde de bal bij de Portugees, die beheerst in de rechterhoek binnenschoot. (lees verder onder de tweet)

  Ronaldo schiet de 1-0 binnen voor Juventus

  Zeldzame penaltymisser van Ronaldo

  Sampdoria kwam ook als sterkste ploeg uit de kleedkamers. Szczesny moest weer aan de bak na pogingen van Ramirez en Tonelli. Maar als Juventus de bal aan de overkant kon krijgen, was het steeds gevaarlijk. 

   

  Na 67 minuten sneed Ronaldo naar binnen en schoot op Audero, die de bal niet kon klemmen. Bernardeschi was goed gevolgd en moest de rebound maar binnentikken. Zo werd het toch 2-0 en mochten de feestelijkheden stilaan starten.

   

  Na een rode kaart voor Thorsby lag de match in een definitieve plooi. Ronaldo kreeg nog de unieke kans om de kers op de taart te zetten met een penalty, maar de Portugees schoot staalhard op de deklat. Hij kon het zelf nauwelijks geloven.

   

  Die zeldzame penaltymisser van Ronaldo was uiteindelijk slechts een voetnoot. Voor Juventus is het niet alleen de 9e titel op een rij, maar ook de 36e in totaal.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. EINDE: Juventus is kampioen van Italië. Higuain versiert nog een hoekschop, maar Fourneau fluit af. Juventus is kampioen in eigen huis na een 2-0-zege tegen Sampdoria. .
  3. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Sampdoria, Gonzalo Maroni erin, Gastón Ramírez eruit
  4. tweede helft, minuut 91. Toch bijna 3-0. Yoshida moet een bal van Bonucci van de lijn keren. In de herneming schiet Higuain wild in het zijnet. .
  5. GEEN GOAL: Ronaldo schiet penalty tegen de lat. Ronaldo kon de kers op de taart zetten, maar schiet zijn strafschop loeihard tegen de dwarsligger. Hij kan het zelf nauwelijks geloven. . tweede helft, minuut 89.
  6. Gele kaart voor Fabio Depaoli van Sampdoria tijdens tweede helft, minuut 88
  7. tweede helft, minuut 87. Penalty voor Juve. Sampdoria had het overwicht, maar het is Juventus dat een penalty krijgt na een fout van Depaoli op Alex Sandro. .
  8. Gele kaart voor Adrien Rabiot van Juventus tijdens tweede helft, minuut 86
  9. tweede helft, minuut 85. Rabiot krijgt ook geel. Hij gaf Linetty een duw, maar trapte vooral de bal gefrustreerd weg. Niet nodig als je over tien minuten Italiaans kampioen bent. .
  10. tweede helft, minuut 83. Licht overwicht Sampdoria. Zijn hoofd heeft een flinke klap geïncasseerd, maar Ramirez blijft het proberen met het hoofd. Op een hoekschop kopt hij hoog over. Sampdoria heeft weer licht overwicht met tien spelers op het veld. .
  11. tweede helft, minuut 83. Bij Sampdoria willen ze een strafschop voor hands, maar scheidsrechter Fourneau laat doorspelen. .
  12. Gele kaart voor Juan Cuadrado van Juventus tijdens tweede helft, minuut 80
  13. tweede helft, minuut 79. Cuadrado krijgt de zesde gele kaart van de match na Leris foutief neer te halen aan de achterlijn van Juventus.  .
  14. tweede helft, minuut 79. Rood voor Thorsby. Thorsby mag gaan douchen. Hij pleegt een aanslag op de benen van Pjanic en krijgt zijn tweede gele kaart. .
  15. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Juventus, Rodrigo Bentancur erin, Miralem Pjanic eruit
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Juventus, Daniele Rugani erin, Matthijs de Ligt eruit
  17. Tweede gele kaart voor Morten Thorsby van Sampdoria tijdens tweede helft, minuut 77
  18. tweede helft, minuut 76. Sampdoria solliciteert naar een goal. De Ligt moet zich voor een schot van Gabbiadini gooien. Sampdoria verdient stilaan een goal. .
  19. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Sampdoria, Manolo Gabbiadini erin, Jakub Jankto eruit
  20. Szczesny houdt de 2-1 tegen . Wat een kattenreflex van Szczesny! De Ligt is Quagliarella even kwijt, die de bal hard naar doel kopt. De Pool keept een goede match en houdt zijn net netten schoon. . tweede helft, minuut 71.