Udinese stelt titelfeest van pover Juventus nog minstens paar dagen uit

  1. 42' - Doelpunt - Matthijs de Ligt (0 - 1)
  2. 20' - Geel - William Troost-Ekong
  3. 1' - Geel - Aaron Ramsey
  1. 90+4' - Verv. Rodrigo door Sébastian De Maio
  2. 90+2' - Doelpunt - Seko Fofana (2 - 1)
  3. 83' - Geel - Juan Cuadrado
  4. 78' - Verv. Hidde ter Avest door Samir
  5. 75' - Verv. Danilo door Juan Cuadrado
  6. 69' - Verv. Marvin Zeegelaar door Jens Stryger Larsen
  7. 68' - Geel - Marvin Zeegelaar
  8. 60' - Verv. Federico Bernardeschi door Douglas Costa
  9. 59' - Verv. Aaron Ramsey door Blaise Matuidi
  10. 52' - Doelpunt - Ilija Nestorovski (1 - 1)
  42'goalMatthijs de Ligt0 - 1
  52'goalIlija Nestorovski1 - 1
  90+2'goalSeko Fofana2 - 1

  Juventus heeft nagelaten om op 3 speeldagen van het einde zijn 9e titel op een rij binnen te halen. Het kwam bij Udinese wel op voorsprong dankzij De Ligt, maar in een ondermaatse 2e helft van de leider ging Udinese erop en erover. De 2-1 viel pas in de extra tijd.

  De topploegen lieten zich de voorbije weken allemaal op foutjes betrappen. De 0-0 van Inter van gisteravond leek het foutje te veel te zijn, want hierdoor kon Juventus met een zege bij Udinese voor het 9e jaar op een rij kampioen worden.

   

  Maar Juve raakte nooit in de hoogste versnelling in Udine en ontsnapte zelfs aan een achterstand toen Danilo bijna Szczesny klopte. De paal bracht nog redding.

   

  Vlak voor de rust klaarde de hemel dan toch op voor Juve, want De Ligt legde een afvallende bal perfect klaar voor zijn uithaal: 0-1.

  Toen zag het er nog goed uit voor Juventus: De Ligt breekt de ban vlak voor de rust

  Gemakzuchtig Juventus zakt in elkaar in de 2e helft

  Het grootste werk leek gedaan, want Udinese zou toch niet voor niets nog tegen het behoud moeten vechten. Maar in de 2e helft leek Juventus wel de laagvlieger en Udinese de ploeg die voor de titel speelde.

   

  Bij de gelijkmaker van Nestorovski viel het defensieve compartiment van Juve als los zand uit elkaar. Offensief moest het vooral van Dybala komen, want Ronaldo vond nooit zijn draai.

   

  En net wanneer iedereen zich in de extra tijd opmaakte voor een slotoffensief van Juventus werden de bezoekers een 2e keer koud gepakt. Fofana gaf eerst Sandro het nakijken en zette daarna ook De Ligt in de wind: 2-1.

   

  Udinese doet een gouden zaak in de degradatiestrijd, Juventus heeft nu het vooruitzicht dat het zondag tegen Sampdoria de titel in eigen huis kan vieren, ook al is het dan zonder fans.

  Fofana telt Juventus uit in de extra tijd

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97. EINDE: Juventus nog geen kampioen. Juventus zal nog minstens tot zondag moeten wachten op de titel. Het speelde ook, zeker in de 2e helft, ondermaats tegen Udinese, dat Juve in de extra tijd wist af te straffen. .
  2. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  3. Sébastian De Maio (Udinese) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Paulo Dybala (Juventus). tweede helft, minuut 96.
  4. Rodrigo Bentancur neemt de hoekschop voor Juventus. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 95.
  5. tweede helft, minuut 95. Udinese kan Juventus nog een 2e keer uitcounteren, maar de spelers beslissen liever wat tijd te winnen. .
  6. tweede helft, minuut 94. Vervanging bij Udinese, Sébastian De Maio erin, Rodrigo eruit
  7. tweede helft, minuut 93. We zitten nu al in de extra tijd van de extra tijd, maar het is schier onmogelijk dat Juventus hier nog 2 keer scoort. .
  8. Seko Fofana kan scoren voor Udinese. De assist komt op naam van Rodrigo. tweede helft, minuut 92.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Seko Fofana van Udinese. 2, 1.
  10. tweede helft, minuut 92. GOAL: Fofana telt Juventus uit! Er valt inderdaad nog een doelpunt in de extra tijd, maar wel in het voordeel van Udinese. Fofana schudt eerst Sandro af en zet daarna ook De Ligt in de wind. Szczesny kan geen redding meer brengen. .
  11. Ken Sema (Udinese) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Matthijs de Ligt (Juventus). tweede helft, minuut 91.
  12. tweede helft, minuut 91.
  13. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Rodrigo De Paul (Udinese), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 91.
  14. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  15. Blaise Matuidi (Juventus) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Rodrigo (Udinese). tweede helft, minuut 89.
  16. tweede helft, minuut 88. Sema Man van de Match. Sema solliciteert naar de bekroning van Man van de Match. Hij baant zich een weg tot de achterlijn, maar zoekt dan te opzichtig een penalty. .
  17. tweede helft, minuut 88. We hobbelen naar het einde van de 90 minuten. Wie heeft nog een ingeving bij Juventus? .
  18. Stefano Okaka Chuka (Udinese) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Blaise Matuidi (Juventus). tweede helft, minuut 86.
  19. Paulo Dybala (Juventus) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 85.
  20. Rodrigo De Paul (Udinese) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 85.