• home
 • video
 • pas verschenen

  Juventus viert zijn 8e titel op een rij na winst tegen Fiorentina

  einde
  21
  1. 37' - Doelpunt - Alex Sandro (1 - 1)
  2. 6' - Doelpunt - Nikola Milenkovic (0 - 1)
  1. 87' - Verv. Juan Cuadrado door Mattia De Sciglio
  2. 80' - Verv. Kevin Mirallas door Edimilson Fernandes
  3. 80' - Geel - Gerson
  4. 74' - Verv. Federico Bernardeschi door Moise Kean
  5. 73' - Verv. Marco Benassi door Gerson
  6. 66' - Verv. Federico Chiesa door Luís Muriel
  7. 65' - Verv. Miralem Pjanic door Rodrigo Bentancur
  8. 53' - Own goal - Germán Pezzella (2 - 1)
  6'Nikola Milenkovic0 - 1
  37'Alex Sandro1 - 1
  53'Germán Pezzella2 - 1

  Het zat er al een tijdje aan te komen, maar nu is het zeker: Juventus is voor de 8e keer op rij kampioen in Italië. De Oude Dame mocht het titelfeest inzetten na een 2-1-overwinning tegen Fiorentina.

  Juventus kreeg in de loop van de week een ontzettende dreun te verwerken na de uitschakeling in de Champions League, toch het hoofddoel van Ronaldo en co dit seizoen. De titelmatch tegen Fiorentina was er dan ook eentje met gemengde gevoelens, de pijn van de Europese exit was nog voelbaar in het stadion.

   

  Toch begon de Oude Dame goed aan de partij tegen Fiorentina, waar Mirallas nog eens in de basis mocht beginnen. De thuisploeg nam de touwtjes meteen in handen, maar tot ieders verbazing scoorden de bezoekers bij hun eerste aanval. Milenkovic duwde een voorzet van Chiesa tegen het net.

   

  De vroege goal gaf Mirallas en co vleugels. Want ook al had Juventus het meeste van het spel, Fiorentina was het gevaarlijkst. Een bedrijvige Chiesa flirtte voor de rust met een tweede doelpunt, maar vond paal en lat op zijn weg. Alex Sandro toonde zich wel trefzeker aan de overkant. Hij dook een hoekschop van Pjanic binnen aan de eerste paal.

   

  De gelijkmaker gaf Juventus, dat voldoende had aan een puntje, wat ademruimte. Fiorentina kon het ook niet volhouden na de koffie en een ongelukkige owngoal van Pezzella verschafte de thuisploeg zekerheid. Juve ging bij momenten nog op zoek naar een derde doelpunt, maar dat kwam er niet meer. De vreugde na het laatste fluitsignaal was ingehouden, maar daar zaten de gewenning en de nederlaag tegen Ajax ongetwijfeld voor iets tussen.

  Bekijk de doelpunten:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Scheidsrechter Pasqua maakt een einde aan de wedstrijd. Juventus wint met 2-1 en heeft zijn 8e titel op rij te pakken.
  2. tweede helft, minuut 93. Kopbal Ronaldo. In de extra tijd flirt Ronaldo nog met een doelpunt. De Portugees krijgt zijn kopbal niet binnen het kader, maar kan er wel om glimlachen.
  3. tweede helft, minuut 90. Bijna de gelijkmaker. Szczesny voorkomt in de slotminuten nog de gelijkmaker. Met een beenveeg houdt hij Dabo van de 2-2.
  4. tweede helft, minuut 89. Fiorentina komt nog eens in de zestien van Juve. Dabo mikt een slap balletje recht in de handen van Szczesny.
  5. tweede helft, minuut 87. Laatste wissel bij Juve. Ook De Sciglio mag nog wat minuten maken. De rechtsachter komt in de plaats van Cuadrado. Cancelo zal zo wellicht een rijtje opschuiven.
  6. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Juventus, Mattia De Sciglio erin, Juan Cuadrado eruit
  7. tweede helft, minuut 82. Fernandes, de vervanger van Mirallas, dwingt nog een hoekschop af voor Fiorentina. Die wordt door Matuidi weg gekopt.
  8. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Fiorentina, Edimilson Fernandes erin, Kevin Mirallas eruit
  9. Gele kaart voor Gerson van Fiorentina tijdens tweede helft, minuut 80
  10. tweede helft, minuut 78. Het is aftellen voor de supporters van Juventus. Over een kwartiertje mogen ze hun 8e titel op rij vieren.