• home
 • video
 • pas verschenen

  Zonder Ronaldo slikt Juventus zijn eerste competitienederlaag van het seizoen

  einde
  20
  1. 23' - Geel - Martín Cáceres
  2. 5' - Geel - Alex Sandro
  3. 3' - Geel - Cristian Romero
  1. 85' - Geel - Emre Can
  2. 82' - Geel - Goran Pandev
  3. 81' - Doelpunt - Goran Pandev (2 - 0)
  4. 77' - Verv. Rodrigo Bentancur door Leonardo Spinazzola
  5. 75' - Verv. Ivan Radovanovic door Miguel Veloso
  6. 73' - Verv. Mario Mandzukic door Moise Kean
  7. 72' - Doelpunt - Stefano Sturaro (1 - 0)
  8. 70' - Verv. Darko Lazovic door Stefano Sturaro
  9. 60' - Verv. Antonio Sanabria door Goran Pandev
  10. 60' - Verv. João Cancelo door Federico Bernardeschi
  72'Stefano Sturaro1 - 0
  81'Goran Pandev2 - 0

  Afgelopen week was Juventus de koning te rijk in de Champions League, in de Serie A volgde vanmidaag de ontnuchtering. De leider, bij wie Cristiano Ronaldo rust kreeg, ging de boot in tegen Genoa: 2-0. De kloof met de achtervolgers blijft zeer ruim, maar Juve is zijn ongeslagen status dus kwijt.

  Cristiano Ronaldo was dinsdag nog maar eens de gevierde man met zijn hattrick tegen Atletico Madrid in de Champions League, maar de Portugese ster zakte vanmiddag niet af naar Genoa. Juve gaf Ronaldo rust, ook Szczesny, Chiellini en Matuidi mochten een namiddagje uitblazen.

   

  Daar betaalde Juventus een prijs voor, want de leider oogde inspiratieloos en vermoeid tegen Genoa. De bezoekers waren amper gevaarlijk en kregen in de slotfase twee thuisdoelpunten om de oren. Ex-Juve-speler Sturaro en Pandev legden de eindstand vast.

   

  Juventus had tot nu toe al 24 keer gewonnen in eigen land en had 3 keer gelijkgespeeld, maar de eerste nederlaag van het seizoen kon vanmiddag dus niet afgewend worden.

   

  De vorige competitienederlaag dateerde van april 2018, toen Napoli te sterk bleek. In deze jaargang werd Juventus in de Coppa Italia wel al gewipt en verloor het ook enkele matchen in de Champions League.

  Fase per fase