71'
Mateo Musacchio
71'
2 - 3

In de Serie A heeft Inter de Milanese derby naar zijn hand gezet. Dankzij een 2-3-overwinning klimt Inter over Milan naar de derde stek.

Inter miste voor de Derby della Madonnina een handvol spelers, waaronder ook Radja Nainggolan. De Belg zag vanuit de tribunes hoe zijn team een flukse start maakte en de teugels in handen nam.

"Thuisploeg" Milan kreeg zeker voor de rust geen vat op Vecino, die overal tussen de linies liep en altijd aanspeelbaar was. De Uruguayaan zette zijn team bovendien al na drie minuten op voorsprong door een aflegger van Martinez in doel te rammen.

Omdat de Milanese scherpschutter Piatek in de tang van de Inter-defensie zat, kwam de meeste rood-zwarte dreiging van Paqueta. Veel concreet doelgevaar was er evenwel niet bij voor de Rossoneri.

Zinderende tweede helft

Net als in de 1e helft sloeg Inter ook in de 2e periode al vroeg toe. Na een kort genomen hoekschop kopte De Vrij knap de 0-2 op het bord.

Wie dacht dat de wedstrijd in een beslissende plooi lag, kwam bedrogen uit. Aan de overkant gaf Bakayoko zijn team een welgekomen boost met de aansluitingstreffer. De middenvelder buffelde een vrije trap van Calhanoglu voorbij Handanovic.

Milan rook bloed en Inter wankelede even, tot Castillejo Politano haakte in de zestien. Scheidsrechter Guida - net uitgegleden - krabbelde overeind en wees naar de stip, Martinez knalde de pingel voorbij Donnarumma.

Maar nog was de wedstrijd niet gespeeld. Twintig minuten voor tijd nestelde Milan zich opnieuw in het spoor van Inter na een doelpunt met een buitenspelgeurtje van Musacchio. In een zenuwslopend slot ging de thuisploeg nog wanhopig op zoek naar de gelijkmaker, maar de 3-3 van Cutrone werd magistraal afgeblokt door D'Ambrosio.

90+7'

Inter houdt stand en wint de Derby della Madonnina. In de stand wippen de Nerazzuri zo weer over Milan naar de derde plaats.
90+6'
Hoekschop voor AC Milan. Hakan Çalhanoglu trapt die naar de tweede paal.
90+6'

Geweldige D'Ambrosio

Diep in de extra tijd valt de bal in de zestien voor de voeten van Cutrone. D'Ambrosio voorkomt met een fantastisch blok de gelijkmaker.
90+6'
Danilo D'Ambrosio (Internazionale) helpt zijn doelman een handje en veegt de bal van de lijn.
90+6'
Patrick Cutrone (AC Milan) haalt uit met zijn rechter...
90+5'
Patrick Cutrone (AC Milan) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kwadwo Asamoah (Internazionale).
90+3'
90+3'
Vrije trap voor AC Milan. Roberto Gagliardini (Internazionale) hield Tiemoué Bakayoko vast en dat had de scheidsrechter gezien.