• home
 • video
 • pas verschenen

  Dries Mertens helpt Napoli tij te keren in waterballet in Genua

  1. 20' - Doelpunt - Cristian Kouamé (1 - 0)
  1. 90+3' - Geel - Luca Mazzitelli
  2. 90+2' - Geel - Kevin Malcuit
  3. 90' - Verv. Romulo door Goran Pandev
  4. 87' - Geel - Domenico Criscito
  5. 86' - Own goal - Davide Biraschi (1 - 2)
  6. 85' - Geel - Stephane Omeonga
  7. 81' - Verv. Elseid Hysaj door Kevin Malcuit
  8. 78' - Verv. Oscar Hiljemark door Luca Mazzitelli
  9. 77' - Geel - Daniel Bessa
  10. 62' - Doelpunt - Fabián Ruiz (1 - 1)
  11. 58' - Verv. Miguel Veloso door Stephane Omeonga

  Napoli heeft op een kletsnat veld een achterstand met het nodige geluk nog omgebogen in een overwinning in Genua. Dries Mertens tekende met een hakje voor de assist bij de 1-1.

  Door de felle regenval in Buenos Aires kon de heenmatch van de derby tussen Boca Juniors en River Plate niet doorgaan. Ook in Genua voelden ze nattigheid, maar werd de wedstrijd wel op gang gefloten.

   

  Voor de wolkbreuk kon Genoa toeslaan via Christian Kouamé, meteen ook de ruststand. Napoli-coach Carlo Ancelotti had werk aan de winkel en gooide tijdens de pauze zijn troefkaart dan maar op tafel: supersub Dries Mertens.

   

  Maar de weergoden besloten de wedstrijd te kapen. Een felle stortbui dwong de wedstrijdleiding om de spelers naar de kleedkamers te sturen. Na ruim tien minuten werd  het veld geïnspecteerd en "goedgekeurd", al lagen er nog grote plassen.

   

  Dries Mertens bleef het beste drijven op het kletsnatte veld: zijn hakje bleef liggen in een plas en werd zo een assist voor Fabian Ruiz. In de slotminuten verdronk Genoa toen verdediger Biraschi zijn eigen doelman vloerde. Napoli legt zo weer druk bij Juventus, dat morgen op bezoek gaat bij AC Milan.

  Tweet:

  Fase per fase