• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Napoli opent nieuwe Serie A-seizoen met zege op veld van Lazio

  einde
  12
  1. 45+2' - Doelpunt - Arek Milik (1 - 1)
  2. 25' - Doelpunt - Ciro Immobile (1 - 0)
  1. 88' - Verv. Marco Parolo door Danilo Cataldi
  2. 85' - Verv. Piotr Zielinski door Marko Rog
  3. 76' - Verv. Lorenzo Insigne door Dries Mertens
  4. 70' - Verv. Marek Hamšík door Amadou Diawara
  5. 68' - Verv. Milan Badelj door Joaquin Correa
  6. 59' - Doelpunt - Lorenzo Insigne (1 - 2)
  25'Ciro Immobile1 - 0
  45+2'Arek Milik1 - 1
  59'Lorenzo Insigne1 - 2

  Napoli heeft zijn nieuwe seizoen uitstekend ingezet. Op het veld van Lazio won het de topaffiche met 1-2 na doelpunten van Milik en Insigne. Dries Mertens mocht een kwartier voor tijd invallen. 

  Lazio begint sterk, maar laat het schieten

  Het openingskwartier wreven we onze handen al in de ogen, want spectaculair begon de topaffiche tussen Lazio en Napoli niet. Net voor het halfuur mocht het thuispubliek dan toch juichen. Immobile zette drie Napoli-verdedigers voor schut en trapte de 1-0 knap in de linkerbovenhoek. 

   

  Napoli begon slap aan de wedstrijd, maar kwam beetje bij beetje dichterbij de gelijkmaker. Eerst werd een doelpunt van Milik nog afgekeurd na ingrijpen van de VAR. Maar net voor de rust was het wel feest voor de meegereisde Napolitaanse supporters. Opnieuw was het Milik die Strakosha verschalkte, deze keer geen VAR en dus de gelijkmaker voor de bezoekers.

   

  De tweede helft begon net als de eerste: slaapverwekkend. Napoli had het meeste balbezit, maar er was te veel balverlies bij beide ploegen. Napoli kwam nog even goed weg toen Immobile vergat om zijn tweede doelpunt van de avond te maken, maar toen achtte Insigne zijn moment gekomen. De Italiaan krulde de bal prachtig en staalhard in de winkelhaak.

   

  Lazio was niet meer bij machte om de gelijkmaker te maken, laat staan de drie punten nog thuis te houden. Een kwartier voor tijd mocht Dries Mertens nog invallen, maar veel indruk kon de Rode Duivel niet maken. Net voor het einde van de wedstrijd kwamen Mertens en co nog goed weg toen Acerbi zijn kopbal op de paal zag verdwijnen. De stand bleef ongewijzigd en Napoli opent zijn seizoen zo met een verdiende zege tegen Lazio.

  Bekijk alle doelpunten van de wedstrijd

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. De 4 minuten extra tijd zitten erop. Napoli opent zijn openingsmatch van het nieuwe Serie A-seizoen met een 1-2-zege op het veld van Lazio.
  2. tweede helft, minuut 92. Napoli leek Lazio de doodsteek toe te dienen, maar het schot van Milik wordt nog net afgeblokt door Bastos. Er resteren nog 2 van de 4 minuten extra tijd. .
  3. tweede helft, minuut 90. De paal houdt Napoli recht. Alle Napolitaanse harten stonden even stil, want ei zo na had Lazio gelijkgemaakt. Acerbi kopt een hoekschop staalhard tegen de paal. Napoli lijkt het te gaan halen.
  4. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij SS Lazio, Danilo Cataldi erin, Marco Parolo eruit
  5. tweede helft, minuut 86. De gemoederen raken verhit in Rome. Lazio heeft dringend een goal nodig, dat weet ook Radu. Die neemt Callejon tot twee keer toe uitdagend vast bij het shirt. De kaarten van de scheidsrechter blijven op zak.
  6. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Napoli, Marko Rog erin, Piotr Zielinski eruit
  7. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Napoli, Dries Mertens erin, Lorenzo Insigne eruit
  8. tweede helft, minuut 76. Daar is Mertens dan toch. Lorenzo Insigne mag gaan rusten. Hij maakt plaats voor Dries Mertens, de topschutter bij Napoli van vorig seizoen. In 38 wedstrijden vond hij 18 keer de weg naar doel. Kan hij vanavond zijn rekening openen voor dit seizoen?
  9. tweede helft, minuut 74. Luis Alberto heeft veel te veel tijd nodig om een schot richting Karnezis te versturen. Na lang wachten probeert hij het dan toch, wanneer de lijnrechter plots vlagt voor buitenspel. Onterecht, zo blijkt.