3 - 0
89'
89'
4 - 0

De topper tussen PSG en Marseille is uitgedraaid op een pandoering voor de bezoekers. Hakimi opende al vroeg de score met een geweldige vrije trap, Kolo Muani en Gonçalo Ramos deden daarna ook hun duit in het zakje. Kleine smet op de zege: Mbappé moest geblesseerd naar de kant op het halfuur.

"Le Classique" is een garantie op vuurwerk en stelde ook deze keer niet teleur. Alleen hadden maar weinig mensen verwacht dat dat vuurwerk er zo vroeg al zou komen en dat dat van de voet van rechtsachter Achraf Hakimi zou zijn.

Met een schicht op vrije trap verschalkte de Marokkaan Marseille-doelman Lopez en zette hij de Parijzenaars al na 8 minuten voetballen op rozen.

Nog voor de rust zorgde nieuwe topspits Kolo Muani Randal voor een dubbele voorsprong. PSG trok met een comfortabele bonus de kleedkamer in.

Al waren er ondanks de voorsprong ook wel wat kopzorgen. Vedette Kylian Mbappé werd vroeg in de partij geraakt aan de linkerenkel en hield het na enkele bezoekjes aan de dokters voor bekeken op het halfuur.

Gelukkig voor Paris Saint-Germain zaten er nog genoeg grote namen op de bank. Gonçalo Ramos, de vervanger van de onfortuinlijke Mbappé, nam 2 minuten na de rust alle spanning weg en maakte een minuut voor affluiten de blamage compleet.

Dankzij de zege springt PSG met 11 op 18 naar plek 3 in de Franse Ligue 1, tot op 2 punten van leider Brest. Marseille leed zijn eerste nederlaag van het seizoen en blijft hangen op plek 7.

90+2' tweede helft
90+1'

1 - extra time

Er komt 1 minuut extra tijd bij.
90'
Iliman Ndiaye (Olympique Marseille) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Warren Zaïre-Emery (Paris Saint-Germain).
90'
Gonçalo Ramos (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Chancel Mbemba (Olympique Marseille).
89'

Gonçalo Ramos kan scoren voor Paris Saint-Germain. De assist komt op naam van Randal Kolo Muani.
88'
Warren Zaïre-Emery (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Iliman Ndiaye (Olympique Marseille).
86'
Gonçalo Ramos (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Pau López (Olympique Marseille).
85'
85'
Renan Lodi (Olympique Marseille) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Randal Kolo Muani (Paris Saint-Germain).
84'
Jordan Veretout (Olympique Marseille) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Fabián Ruiz (Paris Saint-Germain).
84'
83'
83'
83'
82'
82'
Jordan Veretout (Olympique Marseille) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Manuel Ugarte (Paris Saint-Germain).
80'
Hoekschop voor Paris Saint-Germain. Fabián Ruiz trapt die naar de tweede paal.
80'
Bij Paris Saint-Germain wordt de hoekschop genomen door Fabián Ruiz. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.