Ligue 1 Uber Eats - speeldag 12 - 29/10/21 - 21:00
Marquinhos
74'
Marquinhos
1 - 1

PSG heeft in eigen huis moeten knokken voor de drie punten tegen Lille. Jonathan David (ex-Gent) opende voor de rust de score, pas diep in de tweede helft zorgden Marquinhos en Di Maria er toch nog voor dat de punten in de Franse hoofdstad bleven. Lionel Messi begon aan de wedstrijd, maar werd gewisseld aan de rust met een blessure.

Mbappé ontbrak tegen titelverdediger Lille door een blessure, maar met Messi, Neymar en Di Maria liep er voorin toch nog genoeg talent rond bij de hoofdstedelingen.

PSG was ook baas in de eerste helft, maar de gevaarlijkste kansen kwamen van de bezoekers. Iets na het halfuur maakte Jonathan David zelfs de verdiende 0-1. Het voorbereidende werk kwam van Burak, David kon zijn 8e van het seizoen bijna niet meer missen.

Na de rust viel meteen op dat Messi in de kleedkamers van het Parc des Princes was gebleven. Hij werd voorin vervangen door Icardi. Lille hield alles goed dicht in de tweede helft. Meer nog: het kreeg zelfs kansen op 0-2 via Burak en David.

Maar in het slotkwartier kraakten de bezoekers toch nog. Eerst bezorgde Di Maria aanvoerder Marquinhos de 1-1, waarna de Argentijn het twee minuten voor tijd helemaal afmaakte met een schuiver in de linkerhoek.

PSG blijft zo autoritair leider in Frankrijk met 31 op 36, dat zijn tien punten meer dan eerste achtervolger Lens. Toch zullen er in de Franse hoofdstad wat zorgen zijn over de fitheid van Mbappé en Messi.

90+5'
Bij Lille OSC wordt de hoekschop genomen door Yusuf Yazici. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+4'
Colin Dagba (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Renato Sanches (Lille OSC).
90+1'

86'
Neymar (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op José Fonte (Lille OSC).
85'
Ivo Grbic (Lille OSC) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg.
85'
Mauro Icardi (Paris Saint-Germain) haalt uit met zijn rechter...
84'
Timothy Weah (Lille OSC) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
82'
Renato Sanches (Lille OSC) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Neymar (Paris Saint-Germain).
78'
De poging wordt gered door Ivo Grbic (Lille OSC). De keeper ging goed plat en kon de bal klemmen.
78'
Ángel Di María (Paris Saint-Germain) haalt uit met zijn rechter...
75'
74'

Marquinhos kan scoren voor Paris Saint-Germain. De assist komt op naam van Ángel Di María.
Marquinhos
73'
Mauro Icardi (Paris Saint-Germain) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
72'
Renato Sanches (Lille OSC) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt.
71'
Ángel Di María (Paris Saint-Germain) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast.
71'
Reinildo Mandava (Lille OSC) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Colin Dagba (Paris Saint-Germain).