De kop is eraf voor Messi bij PSG, Mbappé is de matchwinnaar in Reims

  1. 44' - Geel - Marco Verratti
  2. 16' - Doelpunt - Kylian Mbappé (0 - 1)
  1. 88' - Geel - Leandro Paredes
  2. 84' - Geel - Hugo Ekitike
  3. 81' - Verv. El Bilal Toure door Hugo Ekitike
  4. 81' - Verv. Ángel Di María door Julian Draxler
  5. 76' - Verv. Ilan Kebbal door Alexis Flips
  6. 75' - Verv. Abdou Diallo door Presnel Kimpembe
  7. 75' - Verv. Marco Verratti door Leandro Paredes
  8. 71' - Verv. Dion Lopy door Mitchell van Bergen
  9. 66' - Verv. Georginio Wijnaldum door Ander Herrera
  10. 66' - Verv. Neymar door Lionel Messi
  11. 63' - Doelpunt - Kylian Mbappé (0 - 2)
  12. 55' - Geel - Abdou Diallo

  Lionel Messi heeft zondagavond zijn langverwachte debuut gemaakt bij PSG. In een halfuurtje op bezoek bij Reims kon de Argentijn nog niet toveren, de winst was wel voor PSG dankzij twee goals van Kylian Mbappé.

  De voetbalwereld keek al een hele week uit naar het debuut van Lionel Messi bij PSG, maar ook in Reims moesten de fans nog even geduld oefenen. Trainer Pochettino begon met Di Maria, Neymar en Mbappé in de voorhoede.

   

  Messi moest toekijken vanaf de bank en zag hoe Mbappé al na een kwartier een voorzet van Di Maria verzilverde. Iets voorbij het uur verdubbelde de Fransman de score op aangeven van Hakimi.

   

  Meteen na de 0-2 kregen de fans in Reims waarvoor ze gekomen waren: het debuut van Lionel Messi. De Argentijn loste met een glimlach zijn maatje Neymar af. In zijn eerste halfuurtje bij PSG kon hij nog niet toveren, al was dat ook niet nodig na de twee goals van Mbappé.

   

  Bij de thuisploeg speelden de Belgen Foket en Faes de hele wedstrijd in de defensie. Zij kunnen later aan hun kleinkinderen toch maar mooi vertellen dat ze op het veld stonden bij het debuut van Messi bij PSG.

  Pochettino: "Belangrijk voor Messi om eerste match te winnen"

  Coach Mauricio Pochettino was tevreden met het debuut van zijn landgenoot. "Hij heeft het goed gedaan. Met zijn eerste baltoetsen zorgde hij meteen voor rust in het team", aldus Pochettino.

   

  "Ook al is het Messi, het is goed voor hem om te kunnen beginnen met een overwinning. Het was leuk om de supporters om hem te horen roepen, niet alleen de fans van PSG. Dat heeft hem deugd gedaan. Leo zorgt voor energie en persoonlijkheid en dat straalt hij af op de groep."

   

  Was de eerste match van Messi meteen ook de laatste van Mbappé in het shirt van PSG? "Onze voorzitter en sportief directeur hebben daarover al alles gezegd wat er te zeggen is. Ik heb daar niks aan toe te voegen", zei Pochettino over de aanvaller die gelinkt wordt aan Real Madrid.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. Redding van Keylor Navas (Paris Saint-Germain), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 96.
  3. Mitchell van Bergen (Stade de Reims) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 96.
  4. Thomas Foket (Stade de Reims) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain). tweede helft, minuut 94.
  5. Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Thomas Foket (Stade de Reims). tweede helft, minuut 92.
  6. Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Thomas Foket (Stade de Reims). tweede helft, minuut 91.
  7. Er komen 6 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. Marshall Munetsi (Stade de Reims) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lionel Messi (Paris Saint-Germain). tweede helft, minuut 91.
  9. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 90.
  10. Gele kaart voor Leandro Paredes van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 88
  11. Stade de Reims krijgt een vrije trap. Leandro Paredes (Paris Saint-Germain) haalde Marshall Munetsi onderuit. tweede helft, minuut 87.
  12. Marshall Munetsi (Stade de Reims) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Lionel Messi (Paris Saint-Germain). tweede helft, minuut 86.
  13. De poging wordt gered door Keylor Navas (Paris Saint-Germain), die geen rebound weggeeft. tweede helft, minuut 86.
  14. Yunis Abdelhamid (Stade de Reims) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 86.
  15. Bij Stade de Reims wordt de hoekschop genomen door Valon Berisha. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 85.
  16. Gele kaart voor Hugo Ekitike van Stade de Reims tijdens tweede helft, minuut 84
  17. Hugo Ekitike (Stade de Reims) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain). tweede helft, minuut 84.
  18. Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Andrew Gravillon (Stade de Reims). tweede helft, minuut 83.
  19. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Stade de Reims, Hugo Ekitike erin, El Bilal Toure eruit
  20. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Julian Draxler erin, Ángel Di María eruit