Titelkoorts heeft Rijsel te pakken, PSG nadert tot op 1 punt

  1. 26' - Geel - Benjamin André
  2. 21' - Geel - Yvan Neyou
  1. 89' - Verv. Reinildo Mandava door Domagoj Bradaric
  2. 81' - Verv. Yvan Neyou door Zaydou Youssouf
  3. 81' - Verv. Mathieu Debuchy door Aimen Moueffek
  4. 77' - Verv. Jonathan David door Yusuf Yazici
  5. 71' - Verv. Wahbi Khazri door Lucas Gourna-Douath
  6. 63' - Verv. Benjamin André door Xeka
  7. 63' - Verv. Jonathan Bamba door Renato Sanches
  8. 63' - Verv. Luiz Araujo door Jonathan Ikoné
  9. 62' - Verv. Romain Hamouma door Adil Aouchiche
  10. 62' - Verv. Arnaud Nordin door Charles Abi
  11. 47' - Geel - Wahbi Khazri

  Rijsel zal nog minstens een week moeten wachten op een 4e landstitel. Bij een misstap van PSG kon het thuis tegen Saint-Etienne een feestje bouwen, maar de rollen waren omgedraaid: PSG won vlot, terwijl Rijsel bleef steken op een 0-0.

  Rijsel moet het dit seizoen vooral van zijn defensieve stabiliteit hebben en die was ook tegen Saint-Etienne op de afspraak. Alleen ontbrak voorin de sprankel om het verschil te maken. Burak Yilmaz, die in bloedvorm verkeert, en ex-Gent-speler Jonathan David slaagden daar niet in.

   

  Een kwartier voor tijd werd David vervangen door Yusuf Yazici en die kreeg nog de beste kans: in de laatste minuut trof hij de paal met zijn vrijschop.

   

  Zo dwingt PSG Rijsel om op de slotdag op bezoek bij Angers (de 12e in de stand) te winnen om de titel in eigen handen te houden. PSG won zelf eenvoudig met 4-0. Het werd onder meer in het zadel geholpen door een blunder van Reims-Belg Foket, die Mbappé op weg zette voor de 2-0.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. Aimen Moueffek (AS Saint-Etienne) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Domagoj Bradaric (Lille OSC). tweede helft, minuut 93.
  3. Zaydou Youssouf (AS Saint-Etienne) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Xeka (Lille OSC). tweede helft, minuut 93.
  4. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  5. Burak Yilmaz (Lille OSC) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 90.
  6. Domagoj Bradaric (Lille OSC) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 90.
  7. Redding van Etienne Green (AS Saint-Etienne), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 90.
  8. Yusuf Yazici (Lille OSC) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 90.
  9. Lucas Gourna-Douath (AS Saint-Etienne) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Burak Yilmaz (Lille OSC). tweede helft, minuut 89.
  10. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Lille OSC, Domagoj Bradaric erin, Reinildo Mandava eruit
  11. Zeki Çelik (Lille OSC) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Zaydou Youssouf (AS Saint-Etienne). tweede helft, minuut 86.
  12. José Fonte (Lille OSC) verlengt de voorzet met zijn hoofd, maar zijn kopbal strandt op het lichaam van een verdediger. tweede helft, minuut 86.
  13. Miguel Trauco (AS Saint-Etienne) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Yusuf Yazici (Lille OSC). tweede helft, minuut 85.
  14. Bij Lille OSC wordt de hoekschop genomen door Burak Yilmaz. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 84.
  15. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij AS Saint-Etienne, Zaydou Youssouf erin, Yvan Neyou eruit
  16. Door die wissel is Mahdi Camara de nieuwe aanvoerder bij AS Saint-Etienne. tweede helft, minuut 81.
  17. tweede helft, minuut 81. Vervanging bij AS Saint-Etienne, Aimen Moueffek erin, Mathieu Debuchy eruit
  18. De poging wordt gered door Etienne Green (AS Saint-Etienne), die geen rebound weggeeft. tweede helft, minuut 80.
  19. Bij Lille OSC wordt de hoekschop genomen door Burak Yilmaz. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 80.
  20. Zeki Çelik (Lille OSC) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 79.