Titelmatch PSG draait uit op een nachtmerrie in Rijsel

  1. 45+6' - Geel - Kylian Mbappé
  2. 45+4' - Verv. Adama Soumaoro door Gabriel
  3. 45+2' - Geel - Thiago Mendes
  4. 36' - Rood - Juan Bernat
  5. 24' - Verv. Thomas Meunier door Moussa Diaby
  6. 16' - Verv. Thiago Silva door Thilo Kehrer
  7. 11' - Doelpunt - Juan Bernat (1 - 1)
  8. 7' - Own goal - Thomas Meunier (1 - 0)
  1. 85' - Verv. Julian Draxler door Layvin Kurzawa
  2. 84' - Doelpunt - José Fonte (5 - 1)
  3. 81' - Geel - Marco Verratti
  4. 77' - Geel - Julian Draxler
  5. 71' - Doelpunt - Gabriel (4 - 1)
  6. 69' - Verv. Xeka door Boubakary Soumaré
  7. 66' - Verv. Jonathan Ikoné door Rui Fonte
  8. 65' - Doelpunt - Jonathan Bamba (3 - 1)
  9. 51' - Doelpunt - Nicolas Pépé (2 - 1)
  7'own goalThomas Meunier1 - 0
  11'goalJuan Bernat1 - 1
  51'goalNicolas Pépé2 - 1
  65'goalJonathan Bamba3 - 1
  71'goal Gabriel4 - 1
  84'goalJosé Fonte5 - 1

  Voor het tweede weekend op rij heeft PSG zijn titelfeest in Frankrijk moeten uitstellen. Met een punt waren de Parijzenaars zeker van de
  titel. De lukte niet. PSG kreeg vijf goals om de oren in Rijsel. Dat was in de Ligue 1 niet meer gebeurd sinds december 2000. 18,5 jaar geleden dus.

  Dat PSG dit seizoen zijn 8e titel uit de clubgeschiedenis gaat binnenhalen, daar twijfelt niemand aan. PSG begon aan de topper tegen Rijsel, de nummer twee in de stand, met een voorsprong van 20 punten. Met nog 1 extra punt was de titel ook mathematisch zeker.

   

  Het draaide helemaal anders uit. In de 7e minuut al duwde Meunier een voorzet ongelukkig in eigen doel. Bernat zette op aangeven van Mbappé de situatie recht, maar diezelfde Bernat kreeg na ruim een halfuur spelen rood. Bovendien vielen Thiago Silva en Meunier geblesseerd uit bij de bezoekers.

   

  Dat alles brak PSG na de rust erg zuur op. Pepe schoot Rijsel op voorsprong op een perfecte counter. Vanaf dat moment was PSG de pedalen kwijt. Het incasseerde nog drie goals en dat hadden er ook meer kunnen zijn. De vorige keer dat PSG in de Ligue 1 vijf goals incasseerde was  in december 2000 tegen Sedan. Het is de tweede nederlaag van het seizoen voor de leider, dat volgende week wel gewoon een nieuwe kans heeft.

  Mbappé: "We speelden als beginners"

  "Kampioen zullen we wel worden, maar als we verliezen moeten we dat in stijl doen", zei Kylian Mbappé na de match. "Zo een gebrek aan persoonlijkheid kunnen we niet maken. We slikken vijf goals. Dat is niet normaal. Rijsel heeft een goede ploeg, dus moet ik hen feliciteren. Wij hebben gespeeld als beginners. We moeten opnieuw onze concentratie vinden."

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 91 match afgelopen
  2. Hoekschop voor Paris Saint-Germain. Leandro Paredes trapt die naar de tweede paal. tweede helft, minuut 91.
  3. Layvin Kurzawa (Paris Saint-Germain) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 90.
  4. Moussa Diaby (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Thiago Mendes (Lille OSC). tweede helft, minuut 87.
  5. Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Youssouf Koné (Lille OSC). tweede helft, minuut 86.
  6. Boubakary Soumaré (Lille OSC) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Marco Verratti (Paris Saint-Germain). tweede helft, minuut 86.
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Paris Saint-Germain, Layvin Kurzawa erin, Julian Draxler eruit
  8. Nicolas Pépé (Lille OSC) schildert een voorzet op het hoofd van José Fonte en die kopt de 5 - 1 tegen het net. tweede helft, minuut 84.
  9. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 84 door José Fonte van Lille OSC. 5, 1.
  10. Nicolas Pépé neemt de hoekschop voor Lille OSC. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 84.
  11. Redding van Alphonse Aréola (Paris Saint-Germain), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 83.
  12. Jonathan Bamba (Lille OSC) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 83.
  13. Gele kaart voor Marco Verratti van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 81
  14. Rui Fonte (Lille OSC) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain). tweede helft, minuut 79.
  15. Julian Draxler (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Thiago Mendes (Lille OSC). tweede helft, minuut 78.
  16. Gele kaart voor Julian Draxler van Paris Saint-Germain tijdens tweede helft, minuut 77
  17. Julian Draxler (Paris Saint-Germain) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nicolas Pépé (Lille OSC). tweede helft, minuut 77.
  18. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain) stond buitenspel. tweede helft, minuut 75.
  19. Nicolas Pépé (Lille OSC) kan niet besluiten, want de doelman kwam gepast tussen met zijn handen. tweede helft, minuut 74.
  20. Nicolas Pépé (Lille OSC) schildert een voorzet op het hoofd van Gabriel en die kopt de 4 - 1 tegen het net. tweede helft, minuut 71.