Iheanacho trapt Leicester naar eerste FA Cup-finale in meer dan 50 jaar

  1. 5' - Geel - Ibrahima Diallo
  1. 90+1' - Geel - Jan Bednarek
  2. 85' - Verv. Ryan Bertrand door Mohammed Salisu
  3. 85' - Verv. Kyle Walker-Peters door Nathan Tella
  4. 73' - Verv. Moussa Djenepo door Theo Walcott
  5. 69' - Verv. Ayoze Pérez door James Maddison
  6. 60' - Verv. Ricardo Pereira door Marc Albrighton
  7. 59' - Verv. Nathan Redmond door Ché Adams
  8. 55' - Doelpunt - Kelechi Iheanacho (1 - 0)
  9. 49' - Geel - Çaglar Söyüncü

  Voor het eerst sinds 1969 heeft Leicester City de finale van de FA Cup bereikt. Na een saaie wedstrijd tegen Southampton was Kelechi Iheanacho de matchwinnaar: 1-0. Castagne en Tielemans speelden mee bij Leicester.

  Ongeveer 4.000 supporters mochten de halve finale van de FA Cup tussen Leicester en Southampton bijwonen als test voor de terugkeer van supporters bij de versoepelingen van de coronamaatregelen in Engeland.

   

  Maar die fans kregen weinig te zien om zich over op te winden in een kansloze eerste helft. De tweede helft was nauwelijks beter, maar daar zullen de fans van Leicester niet om gemaald hebben.

   

  Na voorbereidend werk van Jamie Vardy kon Iheanacho in 2 tijden en met een gelukje de 1-0 maken. De Nigeriaanse aanvaller is de laatste tijd goed bij schot, het was al zijn 10e goal in zijn laatste 7 duels.

   

  Southampton, dat op weg naar de halve finales geen enkele goal had geslikt, was niet bij machte om Leicester te ontmantelen en kon geen enkele poging op doel afleveren. Zo staat Leicester voor het eerst sinds 1969 in de finale van de FA Cup. Daarin treffen Tielemans, Castagne en Praet Chelsea op 15 mei.

  Bekijk het doelpunt van Iheanacho

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. Jonny Evans (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jannik Vestergaard (Southampton). tweede helft, minuut 94.
  3. Jamie Vardy (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Nathan Tella (Southampton). tweede helft, minuut 92.
  4. Kelechi Iheanacho (Leicester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 92.
  5. Gele kaart voor Jan Bednarek van Southampton tijdens tweede helft, minuut 91
  6. Jan Bednarek (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jamie Vardy (Leicester City). tweede helft, minuut 91.
  7. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 90.
  8. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Southampton, Mohammed Salisu erin, Ryan Bertrand eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Southampton, Nathan Tella erin, Kyle Walker-Peters eruit
  10. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Jamie Vardy (Leicester City) stond buitenspel. tweede helft, minuut 84.
  11. James Maddison (Leicester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 79.
  12. Wesley Fofana (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Che Adams (Southampton). tweede helft, minuut 78.
  13. James Maddison (Leicester City) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 77.
  14. Kyle Walker-Peters (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Timothy Castagne (Leicester City). tweede helft, minuut 75.
  15. De ref fluit voor een fout, James Ward-Prowse (Southampton) heeft hands gemaakt. tweede helft, minuut 74.
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Southampton, Theo Walcott erin, Moussa Djenepo eruit
  17. Kyle Walker-Peters (Southampton) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op James Maddison (Leicester City). tweede helft, minuut 70.
  18. tweede helft, minuut 69. Vervanging bij Leicester City, James Maddison erin, Ayoze Pérez eruit
  19. Kelechi Iheanacho (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ibrahima Diallo (Southampton). tweede helft, minuut 69.
  20. Ibrahima Diallo (Southampton) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 64.