Ga naar de inhoud

Rooney kan zijn ex-club Manchester United niet uit de kwartfinales houden

 1. 42' - Doelpunt - Odion Ighalo (0 - 2)
 1. 90+4' - Geel - Brandon Williams
 2. 65' - Geel - Eric Bailly
42'goalOdion Ighalo0 - 2

Manchester United zet zijn ongeslagen reeks voort. Het Derby County van Wayne Rooney en coach Phililip Cocu speelde zeker geen slechte partij, maar na de openingsgoal van Luke Shaw zakte de pudding van de tweedeklasser in elkaar.

Wayne Rooney, topschutter aller tijden van Manchester United, kreeg een hartelijk applaus van de bezoekende fans. Op het veld liet de 34-jarige Rooney zich ook niet onbetuigd, onder meer met 2 fraaie vrijschoppen. Maar meteen was ook duidelijk waar het schoentje knelde bij Derby: de afwerking.

 

Bij Manchester United was het iets na het halfuur wel raak. Shaw kon de doelman van Derby verschalken met een vreemde botsende bal. Ook Ighalo had wat geluk bij zijn 0-2, maar het betekende wel de doodsteek voor de ploeg van Cocu.

 

Na de rust gaf Derby de moed niet op, al was het maar om dat verdiende doelpuntje te maken. Dat was hen niet gegund, wel zagen ze Ighalo een 2e keer scoren en zo de trofee voor Man van de Match in de wacht slepen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Fase per fase

 1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
 2. Gele kaart voor Brandon Williams van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 94
 3. Gele kaart voor Eric Bailly van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 65
 4. tweede helft, minuut 46 match begonnen
 5. eerste helft, minuut 50 match afgelopen
 6. Odion Ighalo (Manchester United) scoort. Het staat 0 - 2. eerste helft, minuut 42.
 7. Doelpunt tijdens eerste helft, minuut 42 door Odion Ighalo van Manchester United. 0, 2.
 8. eerste helft, minuut 1 match begonnen