• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Strafschopfout Dendoncker kost Wolverhampton finaleticket FA Cup

  einde (n.v.)
  32
  1. 36' - Doelpunt - Matt Doherty (0 - 1)
  2. 25' - Geel - Rúben Neves
  3. 10' - Geel - Romain Saïss
  1. 90+4' - Doelpunt strafschop - Troy Deeney (2 - 2)
  2. 89' - Verv. Diogo Jota door Ivan Cavaleiro
  3. 86' - Verv. Rúben Neves door Ryan Bennett
  4. 79' - Doelpunt - Gerard Deulofeu (1 - 2)
  5. 66' - Verv. Will Hughes door Gerard Deulofeu
  6. 62' - Doelpunt - Raúl Jiménez (0 - 2)
  7. 61' - Geel - José Holebas
  8. 55' - Geel - Craig Cathcart
   1. 104' - Doelpunt - Gerard Deulofeu (3 - 2)
   2. 102' - Verv. João Moutinho door Adama Traoré
   3. 101' - Geel - Étienne Capoue
   4. 98' - Verv. José Holebas door Adam Masina
    1. 112' - Verv. Gerard Deulofeu door Ken Sema
    2. 108' - Verv. Kiko door Daryl Janmaat
    36'Matt Doherty0 - 1
    62'Raúl Jiménez0 - 2
    79'Gerard Deulofeu1 - 2
    90+4'Troy Deeney2 - 2
    104'Gerard Deulofeu3 - 2

    Het Wolverhampton van Leander Dendoncker is er niet in geslaagd om een ticket voor de FA Cup-finale te bemachtigen. Tegen Watford gaf het een 0-2-voorsprong weg, Deulofeu maakte het helemaal af in de verlengingen: 3-2.

    Dominant Wolverhampton drukt Watford achteruit

    Dendoncker of Kabasele. Eén van de twee Rode Duivels kon het tweede finaleticket voor de FA Cup bemachtigen. Daar wacht die andere Rode Duivel, Kevin De Bruyne, die gisteren het eerste ticket al veroverde.

     

    Kabasele zag vanop de bank al meteen toe hoe Wolverhampton de eerste helft domineerde. Met Dendoncker in de basis, drukten de Wolves Watford helemaal achteruit. Een vrije trap van Moutinho was de eerste grote kans, die een fractie over doel zoefde.

     

    Het kantelmoment in de eerste helft was de reuzekans voor Gray, maar de spits besloot net over de dwarsligger. Enkele minuten nadien achtte Dendoncker zijn moment gekomen, maar zijn kanonskogel werd gepareerd door Gomes.

     

    Amper een minuut na de pegel van Dendoncker was het dan toch prijs voor Wolverhampton. Doherty had maar binnen te koppen aan de tweede paal: 0-1. Meteen de ruststand.

    Jimenez

    Jimenez zorgde knap voor de 0-2.

    (Lichte) strafschopfout Dendoncker bezorgt Nuno grijze haren

    Ook na de rust leek Wolverhampton door te gaan op zijn elan. Een knal van Jimenez en een vrije trap van Neves belichaamden de goede intenties van Dendoncker en co. Even later was het wel prijs, Jimenez verdubbelde dan toch de score en maakte er enig mooi 0-2 van.

     

    Watford-coach Garcia moest ingrijpen en gooide de Spaanse dribbelaar Deulofeu het veld op. Een gouden zet, zo bleek, want de invaller zorgde voor de aansluitingstreffer met een doelpunt om duimen en vingers van af te likken. 

     

    Wanneer het niet meer fout leek te lopen voor Wolverhampton, werd Dendoncker plots de antiheld van de wedstrijd. De Rode Duivel haalde Deeney onderuit in de zestien: strafschop. Deeney twijfelde niet en bezorgde zijn team verlengingen. 

     

    In die verlengingen bewees invaller Deulofeu opnieuw zijn waarde. De Spanjaard stormde de zestien in en liet doelman Ruddy helemaal kansloos: 3-2. Wolverhampton kwam de serieuze domper niet meer teboven. Watford liet het niet aan zijn hart komen en vierde uitbundig, voor Dendoncker volgt ongetwijfeld een slapeloze nacht...

    Deeney scoort strafschop

    Troy Deeney zorgde in het ultieme slot nog voor verlengingen.

    De hoogtepunten uit de halve finale

    Fase per fase

    1. tweede verlenging, minuut 122. EINDE. De verlengingen zitten erop! Watford zit in de finale van de FA Cup, Dendoncker gaat ongetwijfeld een slapeloze nacht tegemoet. In de finale loert ManCity om de hoek.
    2. tweede verlenging, minuut 118. Cavaleiro verslikt zich in ultieme kans. Daar was dé kans voor Wolverhampton. Cavaleiro duikt de zestien in, omspeelt Gomes, maar verslikt zich dan in zijn dribbel. Weg kans.
    3. tweede verlenging, minuut 116. Nog vijf minuten in de laatste verlenging. Wie pakt het finaleticket?
    4. tweede verlenging, minuut 112. Vervanging bij Watford, Ken Sema erin, Gerard Deulofeu eruit
    5. tweede verlenging, minuut 112. Deulofeu naar de kant. Man van de Match Deulofeu moet alweer naar de kant. De Spanjaard is geblesseerd en zal de wedstrijd niet volmaken.
    6. tweede verlenging, minuut 111. De wedstrijd is nog niet gespeeld. Wolverhampton blijft aandringen, de gevaarlijke voorzet van Cavaleiro bereikt net geen ploegmaat.
    7. tweede verlenging, minuut 108. Vervanging bij Watford, Daryl Janmaat erin, Kiko eruit
    8. tweede verlenging, minuut 107. Een splijtende counter van Watford eindigt bij Deeney, die net te laat aankomt in het strafschopgebied. Wolverhampton ziet sterretjes.
    9. tweede verlenging, minuut 106. START TWEEDE VERLENGING. De laatste verlenging is op gang gefloten. Wat hebben deze 15 minuten ons nog te bieden?