• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Pijnlijke week voor Tottenham: nu ook uitgeschakeld in FA cup

  1. 35' - Doelpunt strafschop - Andros Townsend (2 - 0)
  2. 10' - Doelpunt - Connor Wickham (1 - 0)
  1. 90+4' - Geel - Wilfried Zaha
  2. 90+3' - Geel - Christian Benteke
  3. 89' - Verv. Andros Townsend door Jordan Ayew
  4. 82' - Verv. Lucas Moura door Kazaiah Sterling
  5. 80' - Verv. Max Meyer door Luka Milivojevic
  6. 71' - Verv. Connor Wickham door Christian Benteke
  7. 63' - Verv. Eric Dier door Victor Wanyama
  8. 60' - Geel - Juan Foyth
  9. 56' - Geel - Davinson Sánchez

  Tottenham heeft een tweede klap in vier dagen geïncasseerd. Na de uitschakeling in de League Cup op donderdag, volgde vandaag een uitschakeling in de FA Cup door Crystal Palace, de ploeg van Christian Benteke.

  Het excuus dat Tottenham Kane, Alli en Son mist, is ondertussen bekend. Bij hun afwezigheid sterkhouders als Eriksen en Alderweireld zelfs niet in de selectie opnemen voor deze FA Cup-match, had iets van gokgedrag voor gevorderden.  Pechettino deed het en verbrandde zich er aan.

   

  Crystal Palace scoorde na 10 minuten (zie video) en Tottenham had geen antwoord. In een rampzalige eerste helft liep alles fout. De jonge Walker-Peters ging met zijn arm naar een voorzet van Zaha. Townsend zette de penalty voor 2-0 om, maar vierde niet tegen zijn ex-club (zie video). 

   

  Toch had het perfect 2-2 kunnen en eigenlijk moeten zijn aan de rust. N'Koudou miste alleen voor doel na een ingestudeerde vrije trap en Trippier deed nog slechter door een penalty niet eens tussen de palen te trappen.

   

  In de tweede helft toonde Tottenham wel veel drang naar voren, maar het miste kwaliteit om Crystal Palace, waar Benteke nog inviel, echt pijn te doen. De thuisploeg verdiende de zege. Voor Tottenham blijven de Champions League en de competitie over om zijn prijzenkast te vullen dit seizoen.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde van de match. Crystal Palace verovert de scalp van Tottenham in de FA Cup. Een bijzonder zwakke eerste helft werd Tottenham fataal. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Gele kaart voor Wilfried Zaha van Crystal Palace tijdens tweede helft, minuut 94
  4. Gele kaart voor Christian Benteke van Crystal Palace tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 91. Veel heeft Benteke niet kunnen tonen, maar wat hij deed was goed. Ook nu. Hij maakt zich sterk en forceert een corner. Die levert wel niets op.
  6. tweede helft, minuut 90. VAR-momentje, maar niets aan de hand. Trippier wil een penalty voor handspel van Schlupp. De VAR bekijkt het moment even, maar oordeelt dat er niets aan de hand is.
  7. tweede helft, minuut 90. Het vuur lijkt helemaal uit bij Tottenham. Palace geeft niet de indruk nog in de problemen te komen en brengt nog een nieuwe kracht in het veld. Ayew voor Townsend, die zijn ex-club op 2-0 trapte.
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Crystal Palace, Jordan Ayew erin, Andros Townsend eruit
  9. tweede helft, minuut 85. Benteke levert bijna assist voor 3-0. Benteke staat vooraan op een eiland, maar weet daar wel raad mee. Hij gebruikt zijn sterke lijf om Sanchez af te houden en Saha te laten aansluiten. De smaakmaker van Crystal Palace trapt verrassend naar de eerste paal, maar Gazzaniga is snel tegen de grond.
  10. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Kazaiah Sterling erin, Lucas Moura eruit
  11. tweede helft, minuut 81. De jonge Sterling moet het gaan doen. Lucas heeft weinig getoond vandaag en mag gaan rusten. Pochettino hoopt op een geniale invalbeurt van de jonge Sterling. Nog iets minder dan 10 minuten reguliere speeltijd.
  12. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Crystal Palace, Luka Milivojevic erin, Max Meyer eruit
  13. tweede helft, minuut 78. Tijd begint langzaam te dringen. Als Tottenham nog iets uit de brand wil slepen moet de 2-1 langzaam vallen. De druk van de eerste 25 minuten in de tweede helft is weg. Lamela is wel bedrijvig, maar vindt telkens te veel Crystal Palace-spelers op zijn weg.
  14. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Crystal Palace, Christian Benteke erin, Connor Wickham eruit
  15. tweede helft, minuut 70. Daar is Benteke. Er komt opnieuw een Belg op het veld. Benteke moet Palace opnieuw wat offensief in de match brengen. Crystal Palace beperkt zich tot verdedigen momenteel, al moet gezegd worden dat ze niet echt in de problemen komen.
  16. tweede helft, minuut 67. Het is nu al Tottenham dat de klok slaat, maar voorlopig vertaalt dat zich niet in een aansluitingstreffer. Een knal van Lamela wordt geblokt, Llorente komt te kort bij een voorzet.
  17. tweede helft, minuut 63. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Victor Wanyama erin, Eric Dier eruit
  18. tweede helft, minuut 62. Het wil maar niet lukken voor de bezoekers. Trippier en Dier zetten een prima een-twee op. Die laatste bedient Llorente. De Spanjaard doet het eigenlijk goed, maar raakt niet voorbij Speroni.
  19. Gele kaart voor Juan Foyth van Tottenham Hotspur tijdens tweede helft, minuut 60
  20. tweede helft, minuut 58. Net geen penalty voor Tottenham . Lucas valt neer in het strafschopgebied, maar de bal wordt net buiten de 16 gelegd. Een juiste beslissing, het was daar dat de fout werd ingezet. Er is een VAR in deze match.