BurnleyFulham
Darren Bond
Turf Moor
20203

Debutant Fofana schenkt Burnley en Vincent Kompany beetje hoop met late gelijkmaker

za 3 februari 2024 17:57
  1. 17' - Doelpunt - João Palhinha (0 - 1)
  2. 21' - Doelpunt - Rodrigo Muniz (0 - 2)
  3. 44' - Geel - Harrison Reed
  4. 45+3' - Geel - Andreas Pereira
  1. 63' - Verv. Aaron Ramsey door Jóhann Berg Gudmundsson
  2. 64' - Verv. Zeki Amdouni door David Datro Fofana
  3. 71' - Doelpunt - David Datro Fofana (1 - 2)
  4. 74' - Verv. Rodrigo Muniz door Armando Broja
  5. 74' - Verv. Bobby Decordova-Reid door Tom Cairney
  6. 84' - Geel - Sander Berge
  7. 85' - Verv. Andreas Pereira door Kenny Tete
  8. 87' - Verv. Vitinho door Jacob Bruun Larsen
  9. 90' - Verv. Lorenz Assignon door Han-Noah Massengo
  10. 90+1' - Doelpunt - David Datro Fofana (2 - 2)
  11. 90+2' - Geel - David Datro Fofana
Premier League - speeldag 23 - 03/02/24 - 16:00
17'
João Palhinha
0 - 1
17'
21'
Rodrigo Muniz
0 - 2
21'
71'
David Datro Fofana
71'
1 - 2
90+1'
90+1'
2 - 2

Burnley heeft op miraculeuze manier een nakende nederlaag afgewend tegen Fulham. De ploeg van Vincent Kompany maakte dankzij de debuterende spits Fofana een dubbele achterstand goed: 2-2. Met 1 punt schiet Burnley weinig op.

Vincent Kompany en Burnley hebben de punten dringend nodig in de degradatiestrijd, maar tegen Fulham maakte de thuisploeg een valse start. Na 21 minuten had het al een dubbele tik geïncasseerd na goals van Palhinha en Muniz.

Burnley had dit seizoen nog geen enkel punt gepakt nadat het op achterstand was gekomen en dat leek ook tegen Fulham het geval. Maar dat was buiten David Datro Fofana gerekend.

De huurling van Chelsea maakte zijn debuut in de basis bij Burnley en was van goudwaarde. Eerst kopte hij de aansluitingstreffer in doel en in de extra tijd frommelde hij de gelijkmaker binnen: 2-2. Fofana vierde de goal met de fans.

Het gelijkspel geeft Kompany een beetje hoop om de degradatie af te wenden, maar Burnley schiet weinig op met het puntje. Het moet nog altijd zeven punten goedmaken om de veilige zone te bereiken.

Bekijk de goals

90+4'
Bij Fulham wordt de hoekschop genomen door Willian. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal.
90+3'
De VAR heeft de beelden nog een keer bekeken en heeft het doelpunt voor Burnley bevestigd.
90+2'
90+1'

Burnley

David Datro Fofana (Burnley) scoort. Het staat 2 - 2.
90+1'

85'
Maxime Estève (Burnley) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Armando Broja (Fulham).
84'
84'
Fulham krijgt een vrije trap. Sander Berge (Burnley) haalde João Palhinha onderuit.
79'
Timothy Castagne (Fulham) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren.
79'
Andreas Pereira neemt de hoekschop voor Fulham. Hij dropt de bal centraal voor doel.
78'
Lorenz Assignon (Burnley) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Antonee Robinson (Fulham).
77'
Armando Broja (Fulham) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Dara O'Shea (Burnley).
76'
Lyle Foster (Burnley) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Tim Ream (Fulham).
76'
Josh Brownhill (Burnley) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Andreas Pereira (Fulham).