Newcastle en City scoren zes keer in zinderende partij zonder winnaar, De Bruyne met geniale assist

  1. 39' - Doelpunt - Callum Wilson (2 - 1)
  2. 34' - Geel - Fabian Schär
  3. 28' - Doelpunt - Miguel Almirón (1 - 1)
  4. 21' - Verv. Nathan Aké door Rúben Dias
  5. 18' - Geel - João Cancelo
  6. 8' - Geel - Bruno Guimarães
  7. 5' - Doelpunt - Ilkay Gündogan (0 - 1)
  1. 90+5' - Verv. Dan Burn door Emil Krafth
  2. 90+2' - Geel - Joelinton
  3. 83' - Verv. Miguel Almirón door Jacob Murphy
  4. 76' - Geel - Kieran Trippier
  5. 70' - Verv. Joe Willock door Sean Longstaff
  6. 69' - Verv. Callum Wilson door Chris Wood
  7. 64' - Doelpunt - Bernardo Silva (3 - 3)
  8. 60' - Doelpunt - Erling Haaland (3 - 2)
  9. 54' - Doelpunt vrije trap - Kieran Trippier (3 - 1)
  10. 52' - Geel - John Stones
  5'goalIlkay Gündogan0 - 1
  28'goalMiguel Almirón1 - 1
  39'goalCallum Wilson2 - 1
  54'free kick goalKieran Trippier3 - 1
  60'goalErling Haaland3 - 2
  64'goalBernardo Silva3 - 3

  Spektakel is te koop. Het duel tussen supperrijken Newcastle en Manchester City eindigde zonder winnaar, maar wel met zes goals. Kevin De Bruyne redde een punt voor de landskampioen met een geweldige assist.

  Cash-clash in de Premier League. Een duel tussen de nieuwe rijken en de nóg nieuwere rijken. En ook een clash tussen Saudische oliedollars en cash uit de Emiraten.


  Toegegeven: de twee sjeiks én alle kijkers kregen waar voor hun geld.

  Newcastle - Manchester City was een spectaculair kijkstuk. Eentje dat al na 5 minuten losbarstte door de openingstreffer van de bezoekende aanvoerder Gündogan. De Citizens vlotjes op weg naar een 9 op 9?


  Zo makkelijk zou het niet lopen in St. James’ Park. Newcastle presenteert zich sinds de veelbesproken overname bijzonder ambitieus. Flink geïnvesteerd vorig seizoen, deze mercato nog wat gerichte versterkingen. Zoals Sven Botman als steunpilaar achterin en Nick Pope tussen de palen.


  Toch waren het oudgedienden die de achterstand volledig omdraaiden. Saint-Maximin bediende eerst Almirón voor de gelijkmaker en vond tien minuten later ook Wilson. Rusten bij 2-1 voor Newcastle.

  KDB weer beslissend

  De challengers van de Premier League duwden ook nadien door. En verdubbelden hun voorsprong zelfs door een geniale vrijschop van Trippier. City lag wat verdwaasd in de touwen - zou ook de landskampioen een steekje laten vallen?

  Maar gevestigde topclubs, zoals die van Pep Guardiola, laten zich niet zomaar van de wijs brengen. Herinner u de uitzichtloze situatie in de titelmatch tegen Aston Villa van vorig seizoen. 


  Net zoals toen schakelden de vedetten van City net op tijd weer een tandje bij. Steraankoop Erling Haaland knalde op het uur van dichtbij de aansluitingstreffer voorbij Pope. En amper drie minuten later toonde De Bruyne zich met een flits.


  De Rode Duivel zette Silva met een geweldige steekbal alleen voor doel - een kans die de Portugees niet liet liggen: 3-3.

  Het was een match die eigenlijk geen verliezer verdiende en die ook niet zou krijgen. Trippier haalde KDB nog stevig onderuit, maar zag streng rood uitgewist door de VAR. En Haaland miste nog de beste kans op een winner.


  Zouden de sjeiks elkaar feliciteren?

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 99 match afgelopen
  2. Bernardo Silva (Manchester City) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 96.
  3. tweede helft, minuut 95. Vervanging bij Newcastle United, Emil Krafth erin, Dan Burn eruit
  4. Gele kaart voor Joelinton van Newcastle United tijdens tweede helft, minuut 92
  5. Manchester City krijgt een vrije trap. Joelinton (Newcastle United) haalde Erling Haaland onderuit. tweede helft, minuut 92.
  6. Phil Foden neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 91.
  7. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  8. Phil Foden neemt de hoekschop voor Manchester City. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 90.
  9. Phil Foden (Manchester City) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 90.
  10. Rúben Dias (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bruno Guimarães (Newcastle United). tweede helft, minuut 86.
  11. Dan Burn (Newcastle United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bernardo Silva (Manchester City). tweede helft, minuut 85.
  12. Sven Botman (Newcastle United) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 83.
  13. Kieran Trippier neemt de hoekschop voor Newcastle United. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 83.
  14. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Newcastle United, Jacob Murphy erin, Miguel Almirón eruit
  15. Rodri (Manchester City) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 81.
  16. Allan Saint-Maximin (Newcastle United) kan aanleggen met zijn rechtervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 79.
  17. Erling Haaland (Manchester City) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 78.
  18. Gele kaart voor Kieran Trippier van Newcastle United tijdens tweede helft, minuut 76
  19. Opluchting bij Newcastle United, want dankzij de VAR wordt Kieran Trippier toch niet uitgesloten. tweede helft, minuut 76.
  20. Manchester City krijgt een vrije trap. Kieran Trippier (Newcastle United) haalde Kevin De Bruyne onderuit. tweede helft, minuut 73.