BEKIJK: Hattrick-hero Cristiano Ronaldo schiet United voorbij rode lantaarn Norwich

  1. 45+1' - Doelpunt - Kieran Dowell (2 - 1)
  2. 32' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (2 - 0)
  3. 7' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (1 - 0)
  1. 82' - Verv. Pierre Lees-Melou door Jonathan Rowe
  2. 76' - Doelpunt - Cristiano Ronaldo (3 - 2)
  3. 74' - Verv. Paul Pogba door Juan Mata
  4. 74' - Verv. Alex Telles door Marcus Rashford
  5. 74' - Verv. Kieran Dowell door Przemyslaw Placheta
  6. 73' - Verv. Kenny McLean door Billy Gilmour
  7. 63' - Verv. Jesse Lingard door Nemanja Matic
  8. 52' - Doelpunt - Teemu Pukki (2 - 2)
  32'goal Cristiano Ronaldo2 - 0
  45+1'goalKieran Dowell2 - 1
  52'goalTeemu Pukki2 - 2
  76'goal Cristiano Ronaldo3 - 2

  Cristiano Ronaldo kroonde zich vandaag nog eens tot koning van de hattricks. De Portugees behoedde zijn Manchester United zo voor duur puntenverlies tegen Norwich City, de laatste in de Premier League-stand.

  Wat een walk in the park moest worden voor Manchester United, werd een heuse nagelbijterDe troepen van Ralf Ragnick moesten vandaag opnieuw terugvallen op het torinstinct van hun veelbesproken nummer 7, Cristiano Ronaldo, om voorbij Norwich City te geraken.

   

  Ronaldo zorgde op het half uur al voor een comfortabele 2-0-voorsprong voor de roodhemden. Eerst kreeg hij de 1-0 op een dienblaadje van de jeugdige Anthony Elanga, vervolgens torende hij boven alles en iedereen uit om de 2-0 binnen te koppen.

   

  Maar zich in de voet schieten, lijkt stilaan het handelsmerk te worden van United dit seizoen. Doelpunten van de cultspits Teemu Pukki en Keiran Dowell brachten Norwich opnieuw langszij.

   

  Gelukkig had Ronaldo de smaak ferm te pakken vandaag. In minuut 75 schaarde hij zich dan ook ostentatief achter een vrije trap. De laatste tijd geraakten zijn stilstaande fases amper over de muur. Maar Ronaldo onderschatten draait zelden goed uit. 

   

  Als vanouds verstuurde de Portugees nog eens een loeiharde pegel naar de verste hoek. Tim Krul raakte de bal nog met zijn vingertoppen, maar de kanonskogel van richting doen veranderen, lukte niet. 

   

  "Siuuuuuuu", weergalmde door Old Trafford. Ronaldo werd weer (even?) volledig in de armen gesloten door het thuispubliek.

  Bekijk de hattrick van Ronaldo:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Nemanja Matic (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Przemyslaw Placheta (Norwich City). tweede helft, minuut 94.
  3. Billy Gilmour (Norwich City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Bruno Fernandes (Manchester United). tweede helft, minuut 93.
  4. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  5. Milot Rashica (Norwich City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 89.
  6. Diogo Dalot (Manchester United) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jonathan Rowe (Norwich City). tweede helft, minuut 87.
  7. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Juan Mata (Manchester United) stond buitenspel. tweede helft, minuut 86.
  8. Vrije trap voor Norwich City. Marcus Rashford (Manchester United) hield Dimitrios Giannoulis vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 84.
  9. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Bruno Fernandes (Manchester United), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 82.
  10. Redding van Tim Krul (Norwich City), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 82.
  11. Bruno Fernandes (Manchester United) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 82.
  12. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Bruno Fernandes (Manchester United), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 82.
  13. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Norwich City, Jonathan Rowe erin, Pierre Lees-Melou eruit
  14. Pierre Lees-Melou (Norwich City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 78.
  15. Billy Gilmour neemt de hoekschop voor Norwich City. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 78.
  16. Cristiano Ronaldo (Manchester United) scoort met zijn rechtervoet. Het staat 3 - 2. tweede helft, minuut 76.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 76 door Cristiano Ronaldo van Manchester United. 3, 2.
  18. Dimitrios Giannoulis (Norwich City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Anthony Elanga (Manchester United). tweede helft, minuut 75.
  19. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Manchester United, Juan Mata erin, Paul Pogba eruit
  20. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Manchester United, Marcus Rashford erin, Alex Telles eruit