City freewheelt tegen onmachtig United naar zege in Manchester derby

  1. 45' - Doelpunt - Bernardo Silva (0 - 2)
  2. 7' - Own goal - Eric Bailly (0 - 1)
  1. 90' - Geel - Cristiano Ronaldo
  2. 80' - Verv. Fred door Donny van de Beek
  3. 73' - Verv. Luke Shaw door Alex Telles
  4. 67' - Verv. Mason Greenwood door Marcus Rashford
  5. 58' - Geel - Bernardo Silva
  6. 48' - Geel - João Cancelo
  7'own goalEric Bailly0 - 1
  45'goalBernardo Silva0 - 2

  Manchester City heeft getriomfeerd in de 186e Manchester derby. Op bezoek in Old Trafford maakte het nog voor de rust het verschil, na een owngoal van een Bailly en een doelpunt van Silva. United kon daar 90 minuten lang amper iets tegenover zetten. City rukt op naar plaats twee, United blijft in de stand onder de Champions League-plaatsen hangen.

  Dominant City maakt voor de rust het verschil

  Wanneer Manchester United en Manchester City elkaar bekampen, kijkt heel Engeland mee. Dat was ook voor de 186e Manchester derby niet anders. City, met De Bruyne in de basis, kon met een zege leider Chelsea binnen bereik houden. United hoopte met winst het steeds dreigende crisisspook weg te jagen.

   

  De wedstrijd begon echter dramatisch voor de thuisploeg. Na amper 7 minuten verwerkte Bailly een voorzet ongelukkig in eigen doel, City kreeg de vroege voorsprong cadeau. 


  Een felle reactie van United bleef uit. Pas na 25 minuten kwam het voor het eerst piepen voor het doel van de bezoekers: Ronaldo nam een voorzet "à la Zidane" met links op de slof, maar Ederson had een uitstekende reactie in huis.


  Ook aan de overkant blonk de doelman uit. City greep United bij het nekvel en bestookte op het halfuur zijn tegenstander met een salvo aan kansen. Een uitstekende De Gea hield zijn ploeg recht met een handvol topsaves. Vlak voor de rust was hij dan toch nog eens geklopt: Silva profiteerde van rampzalig verdedigen van United en tikte de 0-2 handig binnen.

  Bailly verschalkte al na 7 minuten zijn eigen doelman.

  Onmachtig United heeft geen antwoord in huis

  Solskjaer voelde de bui al hangen en schakelde bij de rust over naar een viermansverdediging, Sancho mocht vooraan oorlog gaan maken. Heel even leek het ook zoden aan de dijk te brengen, maar United zou het tij niet meer gekeerd krijgen.

   

  In een kansenarme tweede helft kon City rustig controleren, United kreeg niets meer voor mekaar. Het publiek op Old Trafford kon zich enkel nog verwarmen aan een invalbeurt van verloren zoon Donny van de Beek.

   

  Tien minuten voor tijd kreeg Foden nog de grooste kans op de derde treffer, nadat hij was weggestuurd door De Bruyne, maar hij kon De Gea niet meer verschalken. Zo blijft KDB ook na vandaag nog assistloos in de Premier League.

   

  Een sterk City wint van een onmachtig United en houdt zo de kloof op leider Chelsea (met een match meer) beperkt tot 2 punten. United blijft in de stand hangen onder de Champions League-plaatsen, coach Solskjaer voelt de druk op zijn positie opnieuw toenemen.

  Bekijk de doelpunten:

  Fase per fase

  1. einde, 15 uur 25. Manchester kleurt blauw. Manchester City heeft verdiend de drie punten gepakt tegen stadsrivaal United. Het verschil werd voor de rust al gemaakt, United kon 90 minuten lang amper een vuist maken. De Bruyne en co springen naar plek twee in de stand, United blijft onder de CL-plaatsen hangen. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. De vier extra minuten zitten er bijna op. City gaat de derby verdiend winnen, maar United legde de stadsrivaal ook bitter weinig in de weg. .
  4. tweede helft, minuut 91. Ronaldo gaat nog op de bon. Hij haalt de doorgebroken De Bruyne neer met een late tik. De Rode Duivel heeft pijn, maar kan zonder averij verder. .
  5. Gele kaart voor Cristiano Ronaldo van Manchester United tijdens tweede helft, minuut 90
  6. tweede helft, minuut 89. De derde treffer voor City wil er voorlopig niet komen. Cancelo rukt nog eens goed op op zijn linkerflank maar schuifelt de bal voorbij alles en iedereen. .
  7. tweede helft, minuut 87. Daar was die derde treffer al bijna. Stones kan na een hoekschop in de draai de trekker overhalen, maar hij trapt een metertje naast de kooi van De Gea. .
  8. tweede helft, minuut 86. Van een slotoffensief van de thuisploeg lijkt niets in huis te komen. Het is City dat in het slot van deze wedstrijd nog op zoek gaat naar een derde treffer. .
  9. tweede helft, minuut 82. Foden mist. Het is al een tijdje geleden, maar plots krijgt City nog een dot van een kans. De Bruyne stuurt Foden de diepte in, maar het Engelse toptalent kan De Gea niet verschalken. Voorlopig blijft De Bruyne ook na vandaag assistloos in de Premier League. .
  10. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Manchester United, Donny van de Beek erin, Fred eruit
  11. tweede helft, minuut 80. Daar is Donny. Onder luid gejoel van de United-aanhang mag Donny van de Beek nog tien minuten meespelen. De Nederlander komt centraal op het middenveld Fred vervangen.  .
  12. tweede helft, minuut 76. City komt nog eens piepen in de buurt van De Gea. Cancelo ziet zijn schot geblokt en Gündogan bereikt niemand in de zestien, waarna De Bruyne het maar probeert op een afvallende bal. Hij schampt het leer, waardoor het schot nergens op lijkt. .
  13. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Manchester United, Alex Telles erin, Luke Shaw eruit
  14. tweede helft, minuut 73. Shaw, die daarnet onzacht in aanraking kwam met de grasmat, kan niet meer voort. Alex Telles komt hem vervangen. Nog een kleine twintig minuten te gaan. .
  15. tweede helft, minuut 68. Opnieuw kan Gündogan vanop links voor gevaar zorgen. Dit keer schiet hij zelf, maar zijn schot landt in het zijnet. Ondertussen is Rashford de onopvallende Greenwood komen vervangen. Kan hij nog iets forceren voor The Red Devils? .
  16. tweede helft, minuut 67. Vervanging bij Manchester United, Marcus Rashford erin, Mason Greenwood eruit
  17. tweede helft, minuut 64. We zijn voorbij het uur en de United-opflakkering lijkt alweer uitgedoofd. City heeft de bal en controleert. Bij United zien we Marcus Rashford klaarstaan voor een invalbeurt. .
  18. tweede helft, minuut 59. United oogt beter dan voor de rust, maar het blijft wachten op kansen voor de thuisploeg. Greenwood creëert zich wat ruimte voor een schot, maar de opportunistische knal rolt ver naast. .
  19. tweede helft, minuut 58. Ronaldo pakt uit met een leuke dribbel, maar zijn landgenoot Bernardo Silva ziet er de fun niet echt van in. Hij maait de United-spits neer en krijgt geel onder de neus geduwd. .
  20. Gele kaart voor Bernardo Silva van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 58