Veerkrachtig Leicester kan snelle achterstand niet uitwissen tegen Arsenal

  1. 18' - Doelpunt - Emile Smith Rowe (0 - 2)
  2. 5' - Doelpunt - Gabriel (0 - 1)
  1. 90' - Verv. Emile Smith Rowe door Sead Kolašinac
  2. 85' - Verv. Bukayo Saka door Nicolas Pépé
  3. 75' - Geel - Jamie Vardy
  4. 71' - Verv. James Maddison door Patson Daka
  5. 68' - Geel - Jonny Evans
  6. 58' - Verv. Alexandre Lacazette door Martin Ødegaard

  Arsenal is met een tweede zege op rij (voorlopig) opgeklommen naar de top 5 in de Premier League. Leicester City probeerde de snelle achterstand wel nog om te buigen na de pauze, maar Tielemans en co. raakten niet voorbij een ijzersterke Aaron Ramsdale. 

  Na de 5-0-pandoering tegen Manchester City eind augustus leek het lot van manager Mikel Arteta bezegeld. De Spanjaard kreeg nog één kans, maar greep die met beide handen. Met 17 op 21 en twee maanden zonder nederlaag is Arsenal plots opgeklommen naar de top van de Premier League.

   

  Ook tegen Leicester City kon Arteta al snel glimlachen. Na amper 6 minuten kopte Gabriel al de tweede hoekschop van de wedstrijd binnen. Ruim 10 minuten later profiteerde Emile Smith Rowe van slecht uitverdedigen van Leicester. Ook Albert Sambi Lokonga zag dat het goed was.

   

  Leicester, met Youri Tielemans en Timothy Castagne in de basis, liet zich niet zomaar naar de slachtbank leiden. Maar een ijzersterke Arsenal-doelman Aaron Ramsdale weigerde een bal door te laten. 

   

  Voor de pauze pakte hij uit met een miraculeuze redding op een vrije trap van Maddison en ook na de rust stond hij pal. Leicester vond geen aansluitingstreffer en slikte zijn vierde nederlaag van het seizoen. Het blijft zo in de middenmoot van de Premier League hangen.

  Gabriel opende de score op een hoekschop:

  Smith Rowe verdubbelde de score:

  De redding van het seizoen?

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Nuno Tavares (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ademola Lookman (Leicester City). tweede helft, minuut 92.
  3. Er komen 5 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  4. Nuno Tavares (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Timothy Castagne (Leicester City). tweede helft, minuut 90.
  5. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Arsenal, Sead Kolašinac erin, Emile Smith Rowe eruit
  6. Thomas Partey (Arsenal) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Patson Daka (Leicester City). tweede helft, minuut 86.
  7. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Arsenal, Nicolas Pépé erin, Bukayo Saka eruit
  8. Bij Leicester City wordt de hoekschop genomen door Youri Tielemans. Zijn voorzet gaat richting de eerste paal. tweede helft, minuut 83.
  9. Youri Tielemans (Leicester City) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 83.
  10. Youri Tielemans neemt de hoekschop voor Leicester City. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 80.
  11. Aaron Ramsdale (Arsenal) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg. tweede helft, minuut 79.
  12. Harvey Barnes (Leicester City) haalt uit met zijn linker... tweede helft, minuut 79.
  13. Ademola Lookman (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Albert Sambi Lokonga (Arsenal). tweede helft, minuut 77.
  14. Gele kaart voor Jamie Vardy van Leicester City tijdens tweede helft, minuut 75
  15. Jamie Vardy (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ben White (Arsenal). tweede helft, minuut 75.
  16. Harvey Barnes (Leicester City) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 74.
  17. Leicester City krijgt een vrije trap. Takehiro Tomiyasu (Arsenal) haalde Harvey Barnes onderuit. tweede helft, minuut 74.
  18. Bukayo Saka (Arsenal) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 71.
  19. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Leicester City, Patson Daka erin, James Maddison eruit
  20. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Bukayo Saka (Arsenal) stond buitenspel. tweede helft, minuut 71.