De Bruyne pikt doelpunt mee in generale repetitie voor Club Brugge

  1. 45+3' - Geel - Aymeric Laporte
  2. 12' - Doelpunt - Bernardo Silva (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Bernardo Silva door Cole Palmer
  2. 84' - Verv. Kevin De Bruyne door Fernandinho
  3. 82' - Verv. Chris Wood door Jay Rodriguez
  4. 72' - Verv. Aymeric Laporte door Rúben Dias
  5. 72' - Verv. Jack Cork door Jóhann Berg Gudmundsson
  6. 70' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (2 - 0)
  7. 56' - Verv. Maxwel Cornet door Ashley Barnes

  Manchester City trekt met een zege tegen Burnley in de achterzak naar Brugge. De Engelse landskampioen overtuigde niet 100 procent, maar Kevin De Bruyne droeg wel zijn steentje bij in de zakelijke overwinning.

  De voorbije vier bezoekjes aan het Etihad Stadium waren voor Burnley telkens op een 5-0-pandoering uitgedraaid. The Clarets begonnen dan ook met knikkende knieën aan hun partij tegen Manchester City.

   

  Na amper 9 minuten zagen ze de bui alweer hangen. Pope kon het schot van Foden nog redden, maar Bernardo Silva was goed gevolgd en ramde de 1-0 binnen. Cancelo liet luttele seconden later de 2-0 liggen.

   

  Het bleef grotendeels eenrichtingsverkeer voor de pauze, maar de aandacht van City verslapte. De Engelse landskampioen was niet scherp genoeg om een tweede keer te scoren en mocht blij zijn dat Laporte slechts geel kreeg voor een onbesuisde tackle.

  De Bruyne geeft City ademruimte

  Na een kwartier bezinning kwam City scherp uit de kleedkamers, maar na één knal op de lat van Mahrez leek de donderpreek van Pep Guardiola alweer vergeten. Het lange breiwerk van City leidde al te vaak tot niets.


  Ook Kevin De Bruyne had moeite om zijn ploeg op sleeptouw te nemen. Maar dat betekent niet dat je de Rode Duivel een schietkans mag geven. De Bruyne knalde zijn tweede van het seizoen binnen en gaf City wat ademruimte. 


  Burnley kon ondanks een aantal kansen niet scoren en blijft onderaan het klassement hangen. Het toonde wel aan Club Brugge dat er kansen liggen tegen City, maar dan zal de Belgische landskampioen heel efficiënt moeten zijn. Dinsdag krijgt Club in Jan Breydel het bezoek van City in de Champions League.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Einde. Manchester City trekt met een zege in de achterzak naar Club Brugge. Een zakelijke overwinning tegen Burnley, waarin Kevin De Bruyne een doelpuntje meepikte. .
  3. tweede helft, minuut 93. City zal aanvallend toch scherper moeten zijn tegen Club Brugge. Mahrez wil Sterling nog aanspelen, maar was beter voor eigen succes gegaan. .
  4. 3 minuten extra. Bernardo Silva, de man van het openingsdoelpunt, wordt onder luid applaus naar de kant gehaald. De Portugees heeft het pad geëffend voor de zege van City. . tweede helft, minuut 92.
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Manchester City, Cole Palmer erin, Bernardo Silva eruit
  6. tweede helft, minuut 90. Bernardo Silva heeft ruimte in het strafschopgebied, maar probeert zich onbegrijpelijk nog eens vrij te kappen. Hij mist zo een kans op een tweede treffer. .
  7. tweede helft, minuut 89. Een vijfde keer 5-0 op rij zal het niet worden, maar Manchester City schuift toch weer wat naar voor. Mahrez zoekt nog een treffer op zijn naam, maar dribbelt zich vast. .
  8. tweede helft, minuut 86. De Bruyne naar de kant. Kevin De Bruyne krijgt een applausvervanging. Fernandinho komt in zijn plaats. De Rode Duivel had het moeilijk om City op sleeptouw te nemen, maar was uiteindelijk wel beslissend. .
  9. tweede helft, minuut 84. Foden krijgt een stevige por in het strafschopgebied, maar Martin Atkinson oordeelt dat het een correct duel is. Geen strafschop. .
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Manchester City, Fernandinho erin, Kevin De Bruyne eruit
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Burnley, Jay Rodriguez erin, Chris Wood eruit
  12. tweede helft, minuut 81. Burnley mist aansluitingstreffer. Een goede kopbal van Collins komt voor de voet van Wood terecht, maar die kan niet in doel verlengen. Dit was dé kans op de aansluitingstreffer. .
  13. tweede helft, minuut 78. Een pluim voor Burnley: ook na de 2-0 blijft het proberen en zoeken naar mogelijkheden. Deze wedstrijd zal The Clarets toch wat vertrouwen geven voor de degradatiestrijd. .
  14. tweede helft, minuut 74. Burnley heeft lang standgehouden, maar De Bruyne heeft de bezoekers nu toch op de knieën gekregen. Burnley, dat nog zoekt naar een eerste zege van het seizoen, zal dit niet meer rechtzetten. .
  15. tweede helft, minuut 74.
  16. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Manchester City, Rúben Dias erin, Aymeric Laporte eruit
  17. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Burnley, Jóhann Berg Gudmundsson erin, Jack Cork eruit
  18. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 70 door Kevin De Bruyne van Manchester City. 2, 0.
  19. tweede helft, minuut 70. De Bruyne doet het zelf. City lijkt er al combinerende niet te komen, dus doet Kevin De Bruyne het maar zelf. Westwood laat de bal liggen in duel met Mahrez, De Bruyne knalt zijn tweede van het seizoen binnen. .