Londen kleurt blauw: Chelsea walst over Tottenham in doelpuntenrijke 2e helft

  1. 90+2' - Doelpunt - Antonio Rüdiger (0 - 3)
  2. 83' - Verv. Cristian Romero door Davinson Sánchez
  3. 80' - Geel - Timo Werner
  4. 70' - Verv. Kai Havertz door Timo Werner
  5. 62' - Verv. Tanguy N'Dombele door Oliver Skipp
  6. 62' - Verv. Giovani Lo Celso door Bryan Gil
  7. 57' - Doelpunt - N'Golo Kanté (0 - 2)
  8. 50' - Doelpunt - Thiago Silva (0 - 1)

  Chelsea heeft de stadsderby tegen Tottenham op overtuigende wijze gewonnen. Na 45 minuten slappe koffie, speelde Chelsea Tottenham in de 2e helft volledig van de mat. Lukaku en co schuiven zo naast Liverpool naar de koppositie in de Premier League. 

  De Londense derby Tottenham-Chelsea had niet meteen spektakel in pacht. Chelsea liet zich eerst nog verrassen door een furieuze start van hun stadsrivaal, maar de stilte na het stormachtige begin was oorverdovend. 

   

  Ook Tuchel was niet tevreden en herschikte de kaarten in de tweede helft. Vreemd genoeg moest Mount plaatsruimen voor de meer verdedigende Kanté. Niet meteen een keuze voor het offensief, maar lang wachten op "het grote gelijk van Tuchel" was niet aan de orde.

  Het grote gelijk van Tuchel

  Na vijf minuten haalde Marco Alonso zijn penseel boven op een hoekschop. De Spanjaard schilderde het leer op het hoofd van ouderdomsdeken Thiago Silva (36). Die bewees dat er nog geen verval zit op zijn gewrichten en knikte de bal staalhard binnen.


  Niet veel later was het Kanté zelf die de kroon nog op zijn uitstekende invalsbeurt mocht zetten. Zijn schot uit de tweede lijn hobbelde via verdediger Dier over de doellijn.

   

  De ban was na 10 minuten volledig gebroken bij Tottenham. Tot groot jolijt van het uitpubliek. Bij elke baltoets van The Blues rolde er dan ook gejuich van de tribune. De decibels bereikten in de 93e minuut nog een serieuze piek ...

   

  Geïnspireerd door Silva, zijn vriend in de verdediging, vond ook Rüdiger nog eens de weg naar het doel. Chelsea laat Tottenham zo achter met een 3-0-dreun en schuift naast Liverpool op naar de koppositie in de Premier League.

  Romelu Lukaku kon vandaag niet scoren, maar bewees toch weer een gesel voor elke verdediging te zijn.

  Herbekijk de doelpunten van Silva en Kanté:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 93. Doelpunt Chelsea: 0-3! Het zijn de verdedigers die het vandaag doen voor Chelsea. De beenharde verdediger Antonio Rüdiger knalt de bal de verste hoek in: 3-0! .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Antonio Rüdiger van Chelsea. 0, 3.
  4. tweede helft, minuut 90. Chelsea lijkt de wedstrijd onder controle te hebben. Met deze driepunter schuift het naast Liverpool naar de eerste plaats van het klassement. Lukaku zal - ondanks niet gescoord te hebben vandaag - niet meer twijfelen aan zijn transfer. .
  5. tweede helft, minuut 85. Lukaku pikt bijna zijn doelpuntje mee. Tot het jolijt van de meegereisde supporters dollen de blauwe mannen met hun tegenstanders. Daar kan Lukaku ook bijna van profiteren. Hij zet zijn knikker tegen een knappe crossbal van Rüdiger, maar ziet dat Lloris bij de pinken is. .
  6. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Davinson Sánchez erin, Cristian Romero eruit
  7. tweede helft, minuut 80. Alle hens aan dek bij Tottenham. Na een flipperkastmoment kom het drie keer met de schrik vrij. Daar mogen ze vooral doelman Lloris voor bedanken. .
  8. Gele kaart voor Timo Werner van Chelsea tijdens tweede helft, minuut 80
  9. tweede helft, minuut 78. Gezocht: torinstinct Werner . Daar is Lukaku nog eens. Onze landgenoot zet zich knap door en speelt de bal mooi in de diepte voor Werner. De Duitse aanvaller mist zijn controle en loopt dan tegen zijn tegenstrever aan. Werner lijkt toch wat te kampen met een vermist torinstinct. .
  10. tweede helft, minuut 73. Krampen bij Keeper Kepa. Kepa blijft na een parade op het gras zitten. De doelman van Chelsea grijpt naar zijn tenen om te rekken. Maar zijn krampen lijken al snel weer verdwenen. .
  11. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Chelsea, Timo Werner erin, Kai Havertz eruit
  12. tweede helft, minuut 69. Lukaku-Havertz. Timo Werner mag tussen de lijnen komen. De Duitse spits komt zijn landgenoot Havertz aflossen in de voorlinie. Kan hij voorin een dodelijke tandem vormen met onze landgenoot Romelu Lukaku?  .
  13. tweede helft, minuut 64. Chelsea laat het leer nu even aan Tottenham en loert op de counter. Dat ziet Lukaku graag gebeuren. Onze landgenoot wacht nog steeds op een goede laatste bal. .
  14. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Oliver Skipp erin, Tanguy N'Dombele eruit
  15. tweede helft, minuut 62. Vervanging bij Tottenham Hotspur, Bryan Gil erin, Giovani Lo Celso eruit
  16. tweede helft, minuut 58.
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 57 door N'Golo Kanté van Chelsea. 0, 2.
  18. tweede helft, minuut 57. Doelpunt: 0-2! Chelsea heeft bloed geroken en drukt meteen door. Met succes. Invaller Kanté, die de ploeg een extra boost geeft, kiest voor eigen succes en probeert het van ver. Zijn afstandsschot kaatst via Dier in de goal: 0-2! Een bittere pil voor Tottenham. .
  19. tweede helft, minuut 52. Bijna 0-2. Havertz breekt door op de linkerflank en zoekt het hoofd van Lukaku. Tevergeefs, maar het gevaar is niet geweken. De bal waait naar kapitein Azpilicueta, die het overzicht bewaart en naar Alonso kopt. De Spanjaard knalt naar de goal, maar de kogel wordt op de lijn gekeerd door Dier. .
  20. tweede helft, minuut 50.