Ook Manchester City dankt Portugese connectie, De Bruyne niet van de bank

  1. 38' - Geel - Aymeric Laporte
  2. 26' - Geel - Rodri
  1. 84' - Verv. Gabriel Jesus door Fernandinho
  2. 75' - Geel - Çaglar Söyüncü
  3. 73' - Verv. James Maddison door Kelechi Iheanacho
  4. 73' - Verv. Harvey Barnes door Ademola Lookman
  5. 64' - Verv. Ferran Torres door Raheem Sterling
  6. 62' - Doelpunt - Bernardo Silva (0 - 1)
  7. 61' - Verv. Jannik Vestergaard door Jonny Evans
  62'goalBernardo Silva0 - 1

  In de schaduw van de terugkeer van Cristiano Ronaldo naar de Premier League heeft Manchester City de aantrekkelijke affiche bij Leicester City gewonnen. Kevin De Bruyne zag vanaf de bank hoe Bernardo Silva de match op het uur besliste. 

  Cristiano Ronaldo leek tijdens die dolle transferdag van enkele weken geleden op weg naar Manchester City, maar hij trok toch naar de vertrouwde omgeving in Manchester.

  Geen nood, want bij City spreken ze ook Portugees. Bernardo Silva bezegelde op het uur het lot van Youri Tielemans en Timothy Castagne, die met Kevin De Bruyne hun maatje van bij de Rode Duivels niet op het veld in de ogen keken.

   

  City springt naar de top van het klassement, waar het de eerste achtervolger is van United. Het volgt met Tottenham op 1 punt van de stadsgenoot.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 94 match afgelopen
  2. Leicester City krijgt een vrije trap. Bernardo Silva (Manchester City) haalde Çaglar Söyüncü onderuit. tweede helft, minuut 93.
  3. Kasper Schmeichel (Leicester City) blijft goed naar de bal kijken en duwt de bal weg. tweede helft, minuut 92.
  4. Jack Grealish (Manchester City) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 92.
  5. Fernandinho (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 91.
  6. Er komen 3 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. Vrije trap voor Manchester City. Youri Tielemans (Leicester City) hield Raheem Sterling vast en dat had de scheidsrechter gezien. tweede helft, minuut 88.
  8. Marc Albrighton neemt de hoekschop voor Leicester City. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 86.
  9. Ademola Lookman (Leicester City) kan aanleggen met zijn linkervoet, maar zijn schot wordt afgeblokt. tweede helft, minuut 85.
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij Manchester City, Fernandinho erin, Gabriel Jesus eruit
  11. Kelechi Iheanacho (Leicester City) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 83.
  12. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Jamie Vardy (Leicester City) stond buitenspel. tweede helft, minuut 81.
  13. João Cancelo (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Ademola Lookman (Leicester City). tweede helft, minuut 81.
  14. Raheem Sterling (Manchester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Jonny Evans (Leicester City). tweede helft, minuut 80.
  15. Raheem Sterling (Manchester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 78.
  16. De ref fluit voor een fout, João Cancelo (Manchester City) heeft hands gemaakt. tweede helft, minuut 78.
  17. Marc Albrighton neemt de hoekschop voor Leicester City. Hij dropt de bal centraal voor doel. tweede helft, minuut 76.
  18. Redding van Ederson (Manchester City), die de bal al duikend kan pareren. tweede helft, minuut 76.
  19. Ademola Lookman (Leicester City) haalt uit met zijn rechter... tweede helft, minuut 76.
  20. Gele kaart voor Çaglar Söyüncü van Leicester City tijdens tweede helft, minuut 75