CL-rivaal Chelsea stelt het titelfeest van Manchester City nog wat langer uit

  1. 45+3' - Gemiste strafschop - Sergio Agüero
  2. 45+3' - Verv. Andreas Christensen door Kurt Zouma
  3. 44' - Doelpunt - Raheem Sterling (1 - 0)
  4. 12' - Geel - Raheem Sterling
  1. 90+2' - Doelpunt - Marcos Alonso (1 - 2)
  2. 90' - Geel - Gabriel Jesus
  3. 80' - Verv. Benjamin Mendy door Oleksandr Zinchenko
  4. 76' - Verv. Hakim Ziyech door Callum Hudson-Odoi
  5. 71' - Verv. Ferrán Torres door Ilkay Gündogan
  6. 70' - Verv. Sergio Agüero door Phil Foden
  7. 68' - Verv. N'Golo Kanté door Jorginho
  8. 63' - Doelpunt - Hakim Ziyech (1 - 1)

  Manchester City is nog geen kampioen van Engeland. In een generale repetitie van de finale van de Champions League ging het in eigen huis onderuit met 1-2. Marcos Alonso maakte pas diep in de toegevoegde tijd de winnende treffer voor de Londenaren. Kevin De Bruyne was er niet bij door een lichte blessure.

  Een snuffelrondje voor de Champions League-finale

  City moest vandaag winnen om kampioen te spelen, maar wat een spetterende titelmatch had moeten worden, bleek al snel een veredelde vriendenmatch te zijn. 

   

  De eerste helft werd, met het oog op de Champions League-finale, één grote studieronde. Sterling sloeg vlak voor de rust het scoreboek open en kroonde zich met het enige doelpunt tot dé primus van een slappe eerste helft.

   

  Zijn spitsenbroertje Aguero kreeg nog een penalty om zijn City-periode magna cum laude af te sluiten, maar de goaltjesdief wilde het te mooi doen en trok de gevreesde panenka-kaart.  Als het lukt is het geniaal, nu zag het er vooral zeer schlemielig uit ...

  City was verzadigd, Chelsea had honger in 2e helft

  Tuchel moet zijn manschappen een serieuze uitbrander gegeven hebben in de kleedkamer. Kanté en co schoten na de rust uit de startblokken en legden meteen het vuur aan de schenen van City.

   

  Die aanvalslust werd op het uur beloond met een doelpunt van een zeer bedrijvige Ziyech. De troepen van Tuchel bleven niet op hun lauweren rusten en gingen gretig op zoek naar de overwinning.

   

  Na een discutabele penaltyfase op Sterling, gaf Alonso in de 92e minuut de doodsteek. City was vandaag het slachtoffer van de té grote marge in het klassement. Het speelde om niet te verliezen en verloor zo al voor de aftrap de match.

  Fase per fase

  1. einde, 20 uur 22. Einde: 1-2! City was slachtoffer van de té grote marge. Chelsea kwam gretiger uit de kleedkamer en ziet die strijdlust vertaald worden in de 3 punten. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 92 door Marcos Alonso van Chelsea. 1, 2.
  4. tweede helft, minuut 91. Doelpunt Chelsea: 1-2! City moet de feestversiering nog even opbergen. Marco Alonso schenkt Chelsea dan toch de 3 punten. Een bittere pil voor Guardiola en co ... .
  5. Gele kaart voor Gabriel Jesus van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 90
  6. Bijna 1-2! Werner is niet voor het geluk geboren. In de eerste helft zag hij zij doelpunt afgekeurd worden door buitenspel, en ook nu gaat het feestje niet door. . tweede helft, minuut 82.
  7. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij Manchester City, Oleksandr Zinchenko erin, Benjamin Mendy eruit
  8. tweede helft, minuut 78. Jesus vergaloppeerd . Mendy schudt een knappe crosspass uit zijn sloffen. Het leer komt terecht bij Jesus. Die zet zijn oogkleppen op en galoppeert naar de stal van Mendy. Hij kan zijn vinnig drafje niet verzilveren met een bal tussen de palen. .
  9. tweede helft, minuut 76. Vervanging bij Chelsea, Callum Hudson-Odoi erin, Hakim Ziyech eruit
  10. tweede helft, minuut 75. Chelsea heeft bloed geroken en haalt de neus niet op voor een scherpe counter. Vooral via de rechterflank doen ze de hemelsblauwe troepen voorlopig pijn. .
  11. tweede helft, minuut 73. James is de ober met dienst. Daar is James opnieuw. De sterke rechtsachter van Chelsea stoomt opnieuw door op zijn flank. Hij brengt de bal knap voor, maar zowel de verdedigers van City als Werner schuiven net naast de bal. Gevaar geweken voor Ederson en co. .
  12. tweede helft, minuut 71. Vervanging bij Manchester City, Ilkay Gündogan erin, Ferrán Torres eruit
  13. tweede helft, minuut 70. Vervanging bij Manchester City, Phil Foden erin, Sergio Agüero eruit
  14. tweede helft, minuut 70. Azpilicueta heeft zijn handen vol met de flitsende Sterling. Hij zoekt naar de bal, maar vindt die niet meteen. Hij gaat dan maar even hurken. Het doel heiligt de middelen zeker? .
  15. tweede helft, minuut 68. Vervanging bij Chelsea, Jorginho erin, N'Golo Kanté eruit
  16. tweede helft, minuut 68. Foden en Gundogan to the rescue. Guardiola heeft genoeg gezien. Hij roept zijn goudhaantje Foden en revelatie Gundogan bij zich. Kan het sterrenduo het vuur aanwakkeren bij City? .
  17. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 63 door Hakim Ziyech van Chelsea. 1, 1.
  18. tweede helft, minuut 62. Doelpunt Chelsea: 1-1! Voorlopig nog geen landstitel voor City. Na een scherpe counter komt de bal bij Ziyech. Hij werkt de stuiterende bal knap de hoek in en zet zo zijn uitstekende match in de verf. .
  19. tweede helft, minuut 60. Chelsea neemt nu de bovenhand. Zowel James als Pulisic vuren een kanonskogel naar Ederson. Het vizier staat nog niet op scherp, maar de waarschuwingsschotjes komen toch aan bij City. .
  20. tweede helft, minuut 57. Vrolijke vrienden? Chelsea gaat even kamperen op de 16-meter van City. Het combineert gretig van links naar rechts, maar voorlopig kunnen ze de dam niet breken met een bal vooruit. .