VIDEO: Castagne zorgt voor kentering, gouden driepunter voor Leicester

  1. 18' - Geel - Jairo Riedewald
  2. 12' - Doelpunt - Wilfried Zaha (0 - 1)
  1. 85' - Verv. Jairo Riedewald door Jeffrey Schlupp
  2. 83' - Verv. Luka Milivojevic door James McCarthy
  3. 80' - Doelpunt - Kelechi Iheanacho (2 - 1)
  4. 78' - Verv. Jordan Ayew door Andros Townsend
  5. 70' - Verv. Luke Thomas door Marc Albrighton
  6. 70' - Verv. James Maddison door Ayoze Pérez
  7. 50' - Doelpunt - Timothy Castagne (1 - 1)

  Leicester City heeft een belangrijke zege geboekt met het oog op de CL-tickets. Het Crystal Palace van Benteke leidde tot de 50e minuut, tot Castagne de hoop weer deed oplaaien voor Leicester. De herboren Iheanacho deed 10 minuten voor het einde de rest.

  Crystal Palace lijkt gered en doet niet meer mee voor de Europese plaatsen, maar dat nam niet weg dat ze Leicester City zomaar vrije doorgang wilden geven.

   

  Palace was met het mes tussen de tanden naar het King Power-stadion afgezakt. Die over-mijn-lijk-mentaliteit zorgde ervoor dat Tielemans zich bij een inworp liet rollen door Benteke en enkele tellen later kon Zaha scoren.

   

  De reactie van Leicester liet lang op zich wachten. Castagne toonde zich weer erg offensief en werd daarvoor beloond, toen hij werd aangespeeld door Iheanacho en de bal met zijn linker in doel nagelde.

   

  Niet veel later kon Benteke Palace opnieuw op voorsprong brengen, maar Evans voorkwam dat het intikkertje een goal werd.

   

  Het was Iheanacho, de nieuwe talisman van Leicester, die het 10 minuten voor tijd opnieuw waarmaakte: zijn 12e goal in amper 9 matchen.

   

  Door die zege heeft 7 punten voorsprong op West Ham, de nummer 5 in de stand. Enkel de top 4 is bij voorbaat zeker van de Champions League.

  Het doelpunt van Castagne

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. De ref grijpt in: Joel Ward (Crystal Palace) deelde een duw uit. tweede helft, minuut 94.
  3. De ref grijpt in: Youri Tielemans (Leicester City) deelde een duw uit. tweede helft, minuut 94.
  4. De bal gaat over de achterlijn in hoekschop. Die wordt genomen door Youri Tielemans (Leicester City), maar zijn voorzet is te kort en wordt weggewerkt. tweede helft, minuut 93.
  5. De vlag van de lijnrechter gaat de hoogte in: Jamie Vardy (Leicester City) stond buitenspel. tweede helft, minuut 91.
  6. Er komen 4 minuten extra tijd bij. tweede helft, minuut 91.
  7. Ayoze Pérez (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Eberechi Eze (Crystal Palace). tweede helft, minuut 90.
  8. Joel Ward (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Caglar Söyüncü (Leicester City). tweede helft, minuut 88.
  9. Christian Benteke (Crystal Palace) zet zijn hoofd tegen de bal, maar hij kan niet kadreren. tweede helft, minuut 87.
  10. Wesley Fofana (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Wilfried Zaha (Crystal Palace). tweede helft, minuut 87.
  11. Wesley Fofana (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Wilfried Zaha (Crystal Palace). tweede helft, minuut 86.
  12. Wilfred Ndidi (Leicester City) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Eberechi Eze (Crystal Palace). tweede helft, minuut 86.
  13. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Crystal Palace, Jeffrey Schlupp erin, Jairo Riedewald eruit
  14. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Crystal Palace, James McCarthy erin, Luka Milivojevic eruit
  15. Kelechi Iheanacho kan scoren voor Leicester City. De assist komt op naam van Jonny Evans. tweede helft, minuut 80.
  16. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 80 door Kelechi Iheanacho van Leicester City. 2, 1.
  17. Wilfried Zaha (Crystal Palace) wordt teruggefloten door de scheidsrechter. Hij ging te fors in op Wesley Fofana (Leicester City). tweede helft, minuut 80.
  18. Youri Tielemans (Leicester City) trapt met zijn rechtervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 79.
  19. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Crystal Palace, Andros Townsend erin, Jordan Ayew eruit
  20. Jamie Vardy (Leicester City) trapt met zijn linkervoet op doel, maar zijn schot gaat naast. tweede helft, minuut 78.