VIDEO: Manchester City blijft maar winnen dankzij zijn twee centrale verdedigers

  1. 43' - Doelpunt - Michail Antonio (1 - 1)
  2. 30' - Doelpunt - Rúben Dias (1 - 0)
  3. 28' - Geel - Ben Johnson
  1. 90+3' - Geel - Fernandinho
  2. 89' - Verv. Ilkay Gündogan door Rodri
  3. 84' - Verv. Ben Johnson door Jarrod Bowen
  4. 84' - Verv. Michail Antonio door Said Benrahma
  5. 68' - Doelpunt - John Stones (2 - 1)
  6. 65' - Verv. Ferrán Torres door Phil Foden
  7. 61' - Verv. Sergio Agüero door Gabriel Jesus

  Manchester City heeft voor de 20e opeenvolgende keer gewonnen. Het versloeg West Ham United, toch de 4e in de stand, met 2-1 dankzij twee goals van zijn centrale verdedigers. Kevin De Bruyne mocht starten aan de wedstrijd en gaf de assist bij de 1-0.

  Na 13 opeenvolgende overwinningen in de competitie lijkt Manchester City autoritair op weg naar de landstitel. 

   

  Tegen West Ham United zat de boel lang op slot. Pas na een halfuur spelen vond Kevin De Bruyne Ruben Dias aan de tweede paal: 1-0.

   

  De bezoekers, knap vierde in de Premier League, hadden een antwoord in huis. Antonio maakte vlak voor de rust gelijk na een snelle tegenstoot. Niet veel eerder had hij ookal de paal geraakt met een knap schot uit de draai.

   

  In de tweede helft bleef City baas, zonder echt gevaarlijk te zijn. Twintig minuten voor tijd kreeg Riyad Mahrez te veel tijd in de zestien. Hij vond John Stones in de zestien en die duwde de winnende treffer netjes tegen de touwen want een antwoord van de bezoekers kwam er niet meer.

   

  De zegereeks van City staat zo op 20 overwinningen. Wie stopt deze machine nog af?

  De 1-0 van Dias, op aangeven van De Bruyne:

  Straffe statistiek:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Einde . Het zit erop in Manchester. Competitieleider City heeft ervoor moeten knokken, maar wint al bij al toch gemakkelijk van West Ham met 2-1. Het mag daarvoor wel zijn centrale verdedigers bedanken. .
  3. tweede helft, minuut 94. City komt nog goed weg. Bijna wordt het toch nog 2-2. Soucek komt aan de tweede paal net tekort om de gelijkmaker in doel te tikken. .
  4. Gele kaart voor Fernandinho van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 93
  5. tweede helft, minuut 91. City zet nu alles op verdedigen. De 14e zege op een rij in de competitie lijkt binnen handbereik. .
  6. tweede helft, minuut 91. Extra tijd gaat in. De vierde scheidsrechters toont het bord met de extra tijd: we spelen nog 4 minuten. .
  7. tweede helft, minuut 89. Gündogan, de topschutter van City in 2021, wordt een beetje uit zijn lijden verlost. Hij kwam er niet echt aan te pas vandaag. .
  8. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Manchester City, Rodri erin, Ilkay Gündogan eruit
  9. tweede helft, minuut 87. Een vrije trap van West Ham levert geen doelkans op. De tijd begint te dringen voor de bezoekers. .
  10. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij West Ham United, Jarrod Bowen erin, Ben Johnson eruit
  11. tweede helft, minuut 84. Vervanging bij West Ham United, Said Benrahma erin, Michail Antonio eruit
  12. tweede helft, minuut 84. Een lage voorzet van Foden zorgt voor een heet standje voor doel. Niemand van City kan bij de bal. .
  13. tweede helft, minuut 82. Een gevaarlijke corner van Foden blijft hangen voor doel. Meer zit er niet in. .
  14. tweede helft, minuut 81. Nog tien minuten op de klok. Doet West Ham nog iets? .
  15. tweede helft, minuut 79. Stones kan koppen op de hoekschop van Foden, maar een tweede doelpunt zit er niet in voor de centrale verdediger. .
  16. tweede helft, minuut 79. Ook Mahrez legt de bal klaar voor zijn linkerbeen. Via een West Ham-verdediger gaat het leer over de achterlijn. .
  17. tweede helft, minuut 78. Jesus brengt zijn linker in stelling, maar komt niet echt tot een schot. .
  18. tweede helft, minuut 75. Ederson even groggy. Ederson is blijven liggen in zijn kleine rechthoek na contact met een Hammer. De Braziliaan kan voort, zo lijkt het toch. .
  19. tweede helft, minuut 71. Nog twintig minuten heeft West Ham om iets aan de achterstand te doen. Ederson werd voorlopig amper getest in de tweede helft. .
  20. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 68 door John Stones van Manchester City. 2, 1.