• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  39 op 39: Manchester City, nu ook mét De Bruyne, wint ook tegen Arsenal

  1. 2' - Doelpunt - Raheem Sterling (0 - 1)
  1. 87' - Geel - Héctor Bellerín
  2. 86' - Verv. Mohamed Elneny door Dani Ceballos
  3. 82' - Verv. Rob Holding door David Luiz
  4. 73' - Verv. Nicolas Pépé door Emile Smith Rowe
  5. 73' - Verv. Martin Ødegaard door Alexandre Lacazette
  6. 64' - Geel - João Cancelo
  7. 63' - Verv. Kevin De Bruyne door Gabriel Jesus
  8. 53' - Geel - Granit Xhaka
  9. 51' - Geel - Bernardo Silva

  Manchester City heeft met Arsenal opnieuw een gevaarlijke klip omzeild. Zo sprankelend als gewoonlijk was het deze keer niet, maar na de vroege 0-1 van Sterling was dat ook niet nodig. Kevin De Bruyne stond voor het eerst sinds zijn blessure weer in de basis.

  City blies Arsenal helemaal weg in de openingsfase. Sterling kreeg een kans na minder dan een minuut, maar dat hij zich verslikte in zijn controle was geen probleem. Enkele seconden later scoorde hij wel met het hoofd na een perfecte voorzet van Mahrez (zie video).

   

  Arsenal kwam er een kwartier totaal niet aan te pas. City had bijna 80 procent balbezit in die fase. De terugkerende Kevin De Bruyne speelde alsof hij nooit was weggeweest. Hij strooide met subtiele doorsteekpasses. In de 63 minuten dat hij speelde creëerde De Bruyne meer kansen dan wie ook bij City voor zijn wissel (drie in totaal).

   

  In een meer opgaande tweede helft scoorde De Bruyne ook bijna. Hij probeerde het met een lobje over doelman Leno en was zichtbaar teleurgesteld in zichzelf dat hij de bal net naast plaatste.

   

  Aan de stand veranderde niets meer. City was tevreden met de kleine voorsprong. Arsenal deed beter mee, maar was offensief te onmondig tegen de solide defensie van City. In de stand behoudt City met zekerheid een voorsprong van 10 punten op de nummer twee.

  De snelle 0-1 van City

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96. Laatste fluitsignaal. City wint dankzij een openingsgoal na anderhalve minuut tegen Arsenal en behoudt met zekerheid zijn voorsprong van 10 punten op de nummer twee in de stand. Arsenal was aanvallend te onmondig. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 91. Vier minuten extra. Arsenal heeft nog 4 minuten om te scoren tegen City en zo een 3 op 12 te vermijden.  .
  4. tweede helft, minuut 89. Gündogan haalt nog eens de achterlijn, maar Luiz maakt zijn voorzet onschadelijk. De corner levert ook niets op. .
  5. tweede helft, minuut 88. Helemaal zeker kan City nog altijd niet zijn. Een voorzet van Tierney is bijna spek naar de bek van Aubameyang, maar de spits kan er net niet goed genoeg bij.  .
  6. Gele kaart voor Héctor Bellerín van Arsenal tijdens tweede helft, minuut 87
  7. tweede helft, minuut 86. Vervanging bij Arsenal, Dani Ceballos erin, Mohamed Elneny eruit
  8. tweede helft, minuut 83. De match heeft even stilgelegen omdat Holding de knie van Cancelo tegen de slaap heeft gekregen. Holding bleef vrij lang liggen en wordt uiteindelijk gewisseld uit voorzorg door Luiz. .
  9. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Arsenal, David Luiz erin, Rob Holding eruit
  10. tweede helft, minuut 79. Wat een kans ! Cancelo komt heel dicht bij de 0-2. Na samenspel met Jesus in het strafschopgebied, kapt hij zijn verdediger knap uit en even knap krult hij de bal met de buitenkant van voet naar de verste paal. De poging gaat echt niet ver naast. Wat was dit mooi geweest. .
  11. tweede helft, minuut 76. Kansje Arsenal. Het speculeren op de 0-1 is toch gevaarlijk van City. Xhaka wipt de bal over de defensie en Aubameyang levert een voorzet af voor Saka. Die laatste kan net niet snel genoeg afdrukken. .
  12. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Arsenal, Emile Smith Rowe erin, Nicolas Pépé eruit
  13. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Arsenal, Alexandre Lacazette erin, Martin Ødegaard eruit
  14. tweede helft, minuut 73.
  15. tweede helft, minuut 70. City doet het nu al de hele tweede helft meer op controle dan op flitsen. We zien niet die enorme flitsen meer van Mahrez of Sterling uit de eerste helft. Maar misschien spaart City zich voor de slotfase. .
  16. tweede helft, minuut 67. In deze tweede helft (dus niet over de hele wedstrijd) heeft Arsenal iets meer balbezit. 54 procent voor de thuisploeg, maar kansen creëert Arsenal daar nauwelijks mee. Je hebt het gevoel dat City dichter bij een goal zit.  .
  17. Gele kaart voor João Cancelo van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 64
  18. tweede helft, minuut 63. Exit De Bruyne. De eerste wissel van de match komt van City. De Bruyne gaat naar de kant. Niet dat hij slecht speelde, maar hij wordt nog wat gespaard na zijn blessure. De valse nummer 9 van City wordt vervangen door een echte 9, Jesus. .