• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Leicester klimt naar de tweede plaats dankzij twee assists van Youri Tielemans

  1. 45' - Geel - Marc Albrighton
  2. 44' - Geel - Ibrahima Diallo
  3. 37' - Doelpunt - James Maddison (1 - 0)
  4. 15' - Geel - Wesley Fofana
  1. 90+5' - Doelpunt - Harvey Barnes (2 - 0)
  2. 90+1' - Verv. Jamie Vardy door Kelechi Iheanacho
  3. 87' - Verv. Ibrahima Diallo door Yan Valery
  4. 77' - Verv. James Maddison door Ayoze Pérez
  5. 72' - Verv. Che Adams door Shane Long
  6. 61' - Verv. Will Smallbone door Dan N'Lundulu
  7. 59' - Geel - Ryan Bertrand
  8. 53' - Verv. Wesley Fofana door Caglar Söyüncü
  90+5'Harvey Barnes2 - 0

  Leicester City heeft zonder al te veel problemen Southampton opzij gezet in de Premier League. Het werd 2-0 in eigen huis dankzij twee assists van Youri Tielemans. In de stand wipt het over City en Liverpool naar de tweede plaats.

  Leicester City maakte in het verleden al eens 9 goals in één wedstrijd tegen Southampton. Spoiler: zo'n vaart liep het vanavond niet. 

   

  Na een flauwe eerste 35 minuten besliste James Maddison ineens het op zijn eentje te doen. Met de bal aan de voet trok hij richting de kooi van McCarthy, om vervolgens keihard in het dak van het doel af te ronden. 

   

  Ook na de rust bleef de thuisploeg baas, zonder echt veel uitgespeelde kansen bij mekaar te voetballen. Jamie Vardy kwam er een paar keer dichtbij, maar het mocht niet zijn voor de goalgetter van Leicester.

   

  Pas diep in de toegevoegde tijd besliste Harvey Barnes de wedstrijd na een snelle counter. Net als bij de openingsgoal kwam de assist van Youri Tielemans. 

   

  Drie punten erbij voor Leicester City, dat nu tweede is op één punt van leider Manchester United.

  De goal van Maddison, op aangeven van Tielemans:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 96. Einde. Het zit erop in Leicester. Het wint met 2-0 van Southampton dankzij en is daardoor tweede in de stand. Youri Tielemans bracht de beide goals aan. .
  3. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Harvey Barnes van Leicester City. 2, 0.
  4. tweede helft, minuut 95. Drie punten zijn binnen voor Leicester. Barnes legt de einstand vast na een snelle counter. Tielemans gaf opnieuw de assist. .
  5. Toegevoegde tijd. Alles kan nog voor Southampton want we krijgen vijf minuten toegevoegde tijd. . tweede helft, minuut 92.
  6. tweede helft, minuut 91. Ook voor Vardy zit de wedstrijd erop. Hij kreeg veel kansen, vooral na de rust, maar scoren lukte niet. .
  7. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Leicester City, Kelechi Iheanacho erin, Jamie Vardy eruit
  8. tweede helft, minuut 89. De blessuretijd komt dichterbij. Brendan Rodgers loopt er gespannen bij langs de zijlijn. Zijn ploeg is op weg naar de tweede plaats in het klassement. .
  9. tweede helft, minuut 87. Vervanging bij Southampton, Yan Valery erin, Ibrahima Diallo eruit
  10. tweede helft, minuut 85. Weer niet voor Vardy. Daar is Vardy nog een keer. Hij kapt zich goed vrij voor doel, maar McCarthy gaat nog goed plat op zijn schot. .
  11. tweede helft, minuut 83. Jamie Vardy isn't having a party. Invaller Perez zet twee man in de wind langs de zijlijn. Hij vindt Vardy voor doel, maar diens schot wordt nog maar eens geblokt. Het wil maar niet lukken voor de diepe spits. .
  12. tweede helft, minuut 79. Ward-Prowse krijgt een goede schietkans op de rand van de zestien. De bal gaat nog redelijk ver naast. .
  13. tweede helft, minuut 78. Ayozé Perez komt doelpuntenmaker Maddison aflossen bij Leicester. Hij scoorde ooit al drie keer in één wedstrijd tegen Southampton, in de 0-9 in oktober 2019. .
  14. tweede helft, minuut 77. Vervanging bij Leicester City, Ayoze Pérez erin, James Maddison eruit
  15. tweede helft, minuut 75. Bednarek is twee keer redder in nood voor Southampton. Plots komen er veel kansen. .
  16. tweede helft, minuut 74. Geeft deze kans Southampton goede moed voor een slotoffensief? Nog 17 minuten op de klok... .
  17. Armstrong mikt op de lat. Armstrong komt heel dicht bij de gelijkmaker. Zijn afstandsschot spat uiteen op de dwarsligger.  . tweede helft, minuut 73.
  18. tweede helft, minuut 72. Vervanging bij Southampton, Shane Long erin, Che Adams eruit
  19. tweede helft, minuut 71. Vardy krijgt wat ruimte in de zestien, maar tot een schot komt de international niet. Vroeg of laat komt er toch nog een doelpunt van...  .
  20. tweede helft, minuut 68. Vardy komt dan toch wat beter in de wedstrijd. Barnes vindt zijn spits aan de tweede paal, zijn kopbal is ongevaarlijk. .