• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Liverpool schiet zichzelf pijnlijk in eigen voet tegen West Brom

  1. 12' - Doelpunt - Sadio Mané (1 - 0)
  1. 90+1' - Verv. Conor Gallagher door Branislav Ivanovic
  2. 90' - Verv. Roberto Firmino door Divock Origi
  3. 83' - Verv. Curtis Jones door Alex Oxlade-Chamberlain
  4. 82' - Doelpunt - Semi Ajayi (1 - 1)
  5. 78' - Verv. Karlan Grant door Charlie Austin
  6. 73' - Verv. Callum Robinson door Matheus Pereira
  7. 60' - Verv. Joel Matip door Rhys Williams
  8. 56' - Geel - Dara O'Shea
  12'Sadio Mané1 - 0
  82'Semi Ajayi1 - 1

  Liverpool heeft zijn laatste thuismatch van 2020 afgesloten met een
  zure smaak in de mond. Een uitgekookt West Bromwich verdiende geen
  schoonheidsprijs, maar pakte wel een punt in Liverpool. Getekend de aanpak van Sam Allardyce.

  2.000 Liverpool-fans mochten als kerstcadeau aanwezig zijn op Anfield, maar een echt geschenk was dat niet. De eerste helft deed pijn aan de ogen. De grote verantwoordelijke daarvoor was Sam Allardyce, die pas voor de tweede keer op de bank zat als nieuwe trainer van West Bromwich dit seizoen. 

   

  Hij gaf zijn ploeg de opdracht om Liverpool met 10 veldspelers rond het eigen strafschopgebied op te wachten. Er zat geen enkele aanvallende intentie in het spel van de bezoekers. Enkele cijfers om dat te bewijzen. 

   

  Liverpool had in de eerste helft 82 procent balbezit, aanvoerder Henderson verstuurde 85 geslaagde passes, bijna dubbel zoveel als de hele ploeg van West Brom (48) en de verdeling van het aantal schoten op doel was 10-1. 

   

  Gelukkig voor de aanwezige fans kon Liverpool rekenen op Mané, die als enige een gaatje vond in de dubbele defensieve muur (zie video). Met Salah, Mané en Alexander-Arnold had de thuisploeg nog kansen om verder uit te lopen.

   

  Dat Liverpool dat niet deed, brak hen zuur op. In de tweede helft speelde de thuisploeg lusteloos en traag. West Bromwich toonde wel vechtlust en eindelijk aanvallende impulsen. Het kerstcadeau volgde in de slotfase toen verdediger Ajayi na een corner scoorde met het hoofd (zie video).

   

  Liverpool speelt woensdag zijn laatste match van 2020 op het veld van Newcastle. Met een zege sluit de ploeg van Jürgen Klopp het jaar nog af als leider in de Premier League.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. tweede helft, minuut 95. Laatste fluitsignaal. Liverpool kan zijn laatste thuismatch van 2020 niet winnen. Na een match met twee gezichten is het 1-1 tussen Liverpool en West Bromwich.  .
  3. tweede helft, minuut 92. Liverpool probeert het nog, maar moet tegelijk opletten dat het niet nog op een counter botst. Liverpool mag blij zijn dat invaller Pereira buitenspel staat. .
  4. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij West Bromwich Albion, Branislav Ivanovic erin, Conor Gallagher eruit
  5. tweede helft, minuut 91. Origi mag nog opdraven. In deze moeilijke omstandigheden gooit Klopp Divock Origi in de strijd. Hij mag Firmino vervangen. Als hij nu nog kan scoren, zal hij opnieuw als dé held gezien worden van Liverpool. .
  6. tweede helft, minuut 90. Vervanging bij Liverpool, Divock Origi erin, Roberto Firmino eruit
  7. tweede helft, minuut 89. Wat een redding van Johnstone. Bijna scoort Firmino toch de 2-1. Hij kopt van dichtbij binnen het kader, maar doelman Johnstone pakt hij met een schitterende redding. .
  8. tweede helft, minuut 88. Het slotoffensief van Liverpool maakt niet veel indruk voorlopig. De thuisploeg valt wel massaal aan, maar blijft veel te weinig kansen creëren.  .
  9. tweede helft, minuut 83. Vervanging bij Liverpool, Alex Oxlade-Chamberlain erin, Curtis Jones eruit
  10. tweede helft, minuut 82.
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 82 door Semi Ajayi van West Bromwich Albion. 1, 1.
  12. tweede helft, minuut 82. De Gelijkmaker !!! 1-1. Liverpool heeft zichzelf in de problemen gebracht. Verdediger Ajayi kopt een corner binnen via de paal. Alisson kan er niets aan doen. De lakse houding van de thuisploeg in de tweede helft, breekt hen zuur op. .
  13. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij West Bromwich Albion, Charlie Austin erin, Karlan Grant eruit
  14. tweede helft, minuut 76. Het is nog altijd wachten op het eerste schot tussen de palen van Liverpool na de rust. Een vrije trap van Alexander-Arnold centraal voor doel na een fout op Henderson levert Liverpool ook niets op. Heel veel scheelt het wel niet. Zonder 2-0 kan Liverpool niet gerust zijn. .
  15. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij West Bromwich Albion, Matheus Pereira erin, Callum Robinson eruit
  16. tweede helft, minuut 72. Alisson voorkomt de 1-1. Bijna is de koude douche voor Liverpool een feit. Grant wordt gelanceerd met een diepe pass, wint het sprintduel van Williams en gaat alleen naar Alisson. De Braziliaans maakt zich indrukwekkend breed en voorkomt de gelijkmaker. .
  17. tweede helft, minuut 67. Robertson wordt door Salah gelanceerd en probeert dan door te koppen voor doel. Zijn kopbal is te zacht. Het is een beetje naar het beeld van Liverpool in de tweede helft. Het is allemaal net niet. .
  18. tweede helft, minuut 66.