Liverpool heeft geen kind aan Leicester en staat weer helemaal bovenaan

  1. 45' - Geel - James Justin
  2. 41' - Doelpunt - Diogo Jota (2 - 0)
  3. 21' - Own goal - Jonny Evans (1 - 0)
  1. 89' - Verv. Sadio Mané door Takumi Minamino
  2. 89' - Verv. Diogo Jota door Divock Origi
  3. 86' - Doelpunt - Roberto Firmino (3 - 0)
  4. 66' - Geel - Nampalys Mendy
  5. 62' - Verv. Christian Fuchs door Dennis Praet
  6. 62' - Verv. Harvey Barnes door Cengiz Ünder
  7. 54' - Verv. Naby Keïta door Neco Williams

  Youri Tielemans en Dennis Praet hebben tegen Liverpool nooit aanspraak gemaakt op de koppositie in de Premier League. Een owngoal van Evans luidde een verdiende 3-0-zege in van Liverpool.

  Ondanks de waslijst aan blessures had Liverpool Leicester volledig in zijn macht. 

   

  Toen Evans een hoekschop van de thuisploeg simpelweg in eigen doel kopte, besefte Leicester dat het een moeilijke avond zou worden.

   

  Diogo Jota verdubbelde op slag van rust de voorsprong met een onhoudbare kopbal. Daarna hield het doelhout Liverpool lange tijd van de 3-0.

   

  Firmino trof tot 2 keer toe de paal, maar haalde in de slotminuten toch zijn gram. Met een harde kopbal liet hij Schmeichel kansloos achter.

   

  Tielemans stond 90 minuten op het veld, maar geraakte moeilijk in de wedstrijd. Praet mocht een halfuurtje meespelen.

  Bekijk de onhoudbare kopbal van Diogo Jota

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 95. Einde. Liverpool is een klasse te sterk voor Leicester en wint met 3-0. The Reds komen zo op gelijke hoogte van leider Tottenham. .
  2. tweede helft, minuut 95 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 92. Vardy holt Alisson voorbij, maar moet dan vanuit een veel te scherpe hoek trappen. Zijn schot haalt net het zijnet niet. .
  4. 4 minuten extra tijd. Leicester krijgt nog 4 minuten de tijd om de eerredder op het bord te zetten. . tweede helft, minuut 90.
  5. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Liverpool, Takumi Minamino erin, Sadio Mané eruit
  6. tweede helft, minuut 89. Vervanging bij Liverpool, Divock Origi erin, Diogo Jota eruit
  7. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 86 door Roberto Firmino van Liverpool. 3, 0.
  8. tweede helft, minuut 86. Firmino kopt nu wel raak. Firmino krijgt eindelijk loon naar werken. Hij veert hoog op om de 3-0 binnen te koppen. De assist komt op naam van Milner. .
  9. Schmeichel brengt redding. Daar is Liverpool nog eens! Mané omzeilt Fofana en trapt recht op een goed gepositioneerde Schmeichel. In de herneming kan Firmino niet goed bij de bal. . tweede helft, minuut 84.
  10. tweede helft, minuut 82. Alisson moet uit de zestien sprinten om een aanval van Leicester onschadelijk te maken. Praet probeert daarna het spel te verleggen, maar Mané speelt voor stoorzender. .
  11. tweede helft, minuut 80. Uit de herhaling blijkt dat de trap van Firmino maar een millimeter niet over de doellijn was. Balen dus voor de Braziliaan. .
  12. tweede helft, minuut 77.
  13. Liverpool 2 keer tegen de paal. Hete standjes voor het doel van Leicester! Firmino trapt tegen de paal en probeert het in de herneming nog eens. Maar Albrighton redt op de lijn. Ook Mané treft de paal bij zijn poging. . tweede helft, minuut 76.
  14. tweede helft, minuut 75. Tielemans maakt zich boos. Hij wordt achterin opgejaagd en trapt de bal in alle paniek buiten. De tijd dringt voor Leicester. .
  15. tweede helft, minuut 71. Diogo Jota kermt het uit van de pijn. De doelpuntenmaker uit de 1e helft gaat op de wandel in de zestien en krijgt dan het been van Fofana tegen zich. Jota lijkt wel geradbraakt. .
  16. tweede helft, minuut 69. Het was al eventjes geleden dat Liverpool nog eens het vijandelijke doel kon bestoken. Een hoekschop van Matip wordt onschadelijk gemaakt door Vardy. Leicester ligt niet onder in de 2e helft, maar komt ook niet tot doelrijpe kansen. .
  17. tweede helft, minuut 67. Tielemans ziet Praet een loopactie maken en stuurt de bal richting zijn maatje. Maar Fabinho heeft dat doorzien, hij onderschept de pass. .
  18. Gele kaart voor Nampalys Mendy van Leicester City tijdens tweede helft, minuut 66
  19. tweede helft, minuut 64. Na de dubbele wissel begint Leicester plots weer te voetballen. Liverpool kan maar beter op zijn hoede zijn. .
  20. tweede helft, minuut 63. Tielemans krijgt Praet aan zijn zijde. Dennis Praet krijgt nog een halfuur de tijd om de boel mee te helpen forceren. Ontpopt hij zich tot de gouden invaller? .