Kevin De Bruyne gidst Manchester City, dat pas in de extra tijd zegezeker is

  1. 35' - Geel - Benjamin Mendy
  2. 35' - Geel - Gabriel Jesus
  3. 32' - Doelpunt - Phil Foden (0 - 2)
  4. 20' - Doelpunt strafschop - Kevin De Bruyne (0 - 1)
  5. 8' - Verv. Marçal door Rúben Vinagre
  1. 90+5' - Doelpunt - Gabriel Jesus (1 - 3)
  2. 86' - Geel - Rodri
  3. 82' - Verv. Raheem Sterling door Ferrán Torres
  4. 78' - Doelpunt - Raúl Jiménez (1 - 2)
  5. 78' - Verv. Pedro Neto door Fábio Silva
  6. 78' - Verv. João Moutinho door Leander Dendoncker

  Manchester City heeft zijn eerste opdracht van het seizoen gewonnen. City was heer en meester voor de pauze, maar straalde in de tweede helft minder overtuiging uit. Kevin De Bruyne opende de score vanaf de stip, pas in de toegevoegde tijd werden de laatste twijfels weggepoetst. 

  Voor zijn eerste wedstrijd in de Premier League kreeg Manchester City meteen een lastige verplaatsing naar Wolverhampton voorgeschoteld. Terwijl Kevin De Bruyne bij de Engelse vicekampioen uiteraard in de basis stond, moest Leander Dendoncker tevreden zijn met een plaatsje op de bank.

   

  De Citizens namen vanaf het eerste fluitsignaal de wedstrijd in handen en drukten Wolverhampton tegen de eigen zestien. De aanvalsdrift van City resulteerde dan ook al snel in een roekeloze penaltyfout op De Bruyne. King Kev nam zelf plaats achter de bal en schoot hard binnen.

   

  De Wolves wisten van geen hout pijlen maken en al snel verdubbelde Phil Foden de voorsprong. De Bruyne stak Sterling diep en die trok de bal slim terug op zijn Engelse ploegmaat. 

   

  In de tweede helft kregen we een snediger en agressiever Wolverhampton te zien. City kwam te mak uit de kleedkamer en mocht van geluk spreken dat de thuisploeg vier grote kansen onbenut liet. De aansluitingstreffer van Jimenez kwam uiteindelijk te laat en Jesus wist er in de slotseconden op aangeven van De Bruyne zelfs nog 1-3 van te maken.

   

  Manchester City sluit zijn eerste wedstrijd van het seizoen winnend af, maar Guardiola zal toch niet helemaal tevreden zijn met de zwakke tweede helft van zijn manschappen.

  De Bruyne gaat neer in de zestien en verzilvert zelf de elfmeter:

  De 0-2 van Foden:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 96 match afgelopen
  2. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 95 door Gabriel Jesus van Manchester City. 1, 3.
  3. tweede helft, minuut 94. Doelpunt Jesus. Gabriel Jesus doet het licht helemaal uit. 1-3 voor Manchester City, dat zijn eerste wedstrijd van het seizoen winnend afsluit. .
  4. tweede helft, minuut 92. Gabriel Jesus dwingt Rui Patricio nog tot een goede redding. Dit mag City niet meer weggeven.  .
  5. tweede helft, minuut 91. De wedstrijd lijkt dood te bloeden. Kan Wolverhampton nog een keer prikken? De tijd dringt. .
  6. tweede helft, minuut 89. De Bruyne sleept er nog een corner uit en laat City op die manier wat ademen. We krijgen 4 minuten extra tijd. .
  7. tweede helft, minuut 88. Mendy flirt met rood. Benjamin Mendy beleeft dan toch nog een moeilijke avond tegen Traoré. De Fransman trekt de Spanjaard opnieuw neer en mag van geluk spreken dat er geen tweede geel karton volgt. .
  8. Gele kaart voor Rodri van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 86
  9. tweede helft, minuut 86. Geel Rodri. Rodri haalt de angel uit een tegenaanval en krijgt terecht een gele kaart onder de neus geduwd. .
  10. tweede helft, minuut 83. Nog 5 minuten reguliere speeltijd. Krijgen de Citizens nog het deksel op de neus? .
  11. tweede helft, minuut 82. Vervanging bij Manchester City, Ferrán Torres erin, Raheem Sterling eruit
  12. tweede helft, minuut 79. Ferran Torres komt Sterling vervangen.  De 20-jarige Spanjaard kwam deze zomer over van Valencia voor ongeveer 25 miljoen euro. .
  13. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 78 door Raúl Jiménez van Wolverhampton Wanderers. 1, 2.
  14. tweede helft, minuut 78. Doelpunt Jimenez. Daar is de aansluitingstreffer dan toch! Podence speelt de bal knap door de benen van De Bruyne en levert dan de perfecte voorzet voor Raul Jimenez. De Mexicaan kopt de bal knap binnen: we hebben opnieuw een wedstrijd! .
  15. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Wolverhampton Wanderers, Fábio Silva erin, Pedro Neto eruit
  16. tweede helft, minuut 78. Vervanging bij Wolverhampton Wanderers, Leander Dendoncker erin, João Moutinho eruit
  17. tweede helft, minuut 76. Daar is Dendoncker. Leander Dendoncker en Fabio Silva komen Moutinho en Neto vervangen. Helpt de Belg zijn team aan een comeback? .
  18. tweede helft, minuut 74. De aanvalsgolf van Wolverhampton lijkt te gaan liggen. City speelt de wedstrijd momenteel rustig uit. .
  19. tweede helft, minuut 72. Adama Traoré laat Mendy opnieuw als een standbeeld achter. De voorzetten van de Spanjaard missen echter precisie. .