't Is gebeurd: Liverpool is kampioen dankzij nederlaag van Man.City

  1. 38' - Geel - Marcos Alonso
  2. 36' - Doelpunt - Christian Pulisic (1 - 0)
  1. 90+2' - Verv. Christian Pulisic door Billy Gilmour
  2. 90+1' - Verv. Mason Mount door Pedro
  3. 78' - Doelpunt strafschop - Willian (2 - 1)
  4. 77' - Rood - Fernandinho
  5. 76' - Geel - Kevin De Bruyne
  6. 74' - Verv. Aymeric Laporte door Nicolás Otamendi
  7. 73' - Verv. Ross Barkley door Mateo Kovacic
  8. 62' - Verv. Olivier Giroud door Tammy Abraham
  9. 59' - Verv. Benjamin Mendy door Oleksandr Zinchenko
  10. 55' - Doelpunt vrije trap - Kevin De Bruyne (1 - 1)
  11. 55' - Verv. Rodri door David Silva
  12. 55' - Verv. Bernardo Silva door Gabriel Jesus

  Na 30 jaar wachten is Liverpool nog eens kampioen van Engeland. De Reds mogen de titel vieren omdat Manchester City donderdagavond verloor bij Chelsea, ondanks een pareltje van Kevin De Bruyne.

  Met een riante voorsprong op zak kon de titel Liverpool uiteraard al een tijdje niet meer ontglippen, het was voor de fans gewoon wachten op hét moment.

   

  Een dag na de klinkende zege tegen Crystal Palace diende dat moment zich al aan, want puntenverlies van Manchester City zou Liverpool eindelijk zekerheid verschaffen over de eerste titel sinds 1990.

   

  Maar Liverpools enige overgebleven concurrent deed het aanvankelijk behoorlijk goed op bezoek bij Chelsea, dat op de counter wel de gevaarlijkste ploeg was. Bij een van die prikken ging het licht uit bij Mendy en Gündogan, waardoor Pulisic een vrijgeleide kreeg naar de 1-0.

  Het doelpunt van Pulisic:

  Pareltje van De Bruyne baat niet

  Na het openingsdoelpunt zakte City mondjesmaat weg, tot Kevin De Bruyne na de rust zijn team reanimeerde met een fantastische vrije trap. Die werd ei zo na meteen gevolgd door de 1-2, maar de poging van Sterling strandde op de paal.


  Chelsea haalde opgelucht adem en probeerde op zijn beurt weer op te schuiven. De doorgebroken Pulisic flirtte met zijn tweede doelpunt, Walker maaide de bal van de Amerikaan met veel moeite van de lijn.


  Maar voor de bezoekers was het slechts uitstel van executie, want enkele minuten later sloeg Fernandinho een bal met zijn hand uit de goal. Na tussenkomst van de VAR mocht de Braziliaan gaan douchen, Willian zette de elfmeter feilloos om en gaf de Liverpool-fans zekerheid.


  Zonder zelf te spelen en zonder fans (corona, weet u wel) mag Liverpool voor het eerst sinds 1990 nog eens de titel vieren.  De volgende wedstrijd van de kersverse kampioen is over een weekje. Dan gaat het team van coach Jürgen Klopp op bezoek bij... Manchester City.

  De geweldige vrije trap van De Bruyne:

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 98. Einde. Het laatste fluitsignaal weerklinkt: Liverpool is kampioen dankzij de nederlaag van Manchester City! .
  2. tweede helft, minuut 97 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 93. Pedro dreigt. Pedro staat nog maar nét op het veld en flirt al meteen met een doelpunt. Ederson moet zich volledig strekken om de plaatsbal van de Spanjaard uit zijn doel te halen. .
  4. tweede helft, minuut 92. Vervanging bij Chelsea, Billy Gilmour erin, Christian Pulisic eruit
  5. tweede helft, minuut 91. Vervanging bij Chelsea, Pedro erin, Mason Mount eruit
  6. Toegevoegde tijd. De wedstrijd kabbelt naar zijn einde toe en de Liverpool-fans snakken ongetwijfeld naar het laatste fluitsignaal, maar ze moeten toch nog even geduld oefenen. We krijgen 6 minuten extra tijd. . tweede helft, minuut 90.
  7. tweede helft, minuut 85. In de slotminuten van de wedstrijd lijkt City toch nog een offensiefje op poten te willen zetten. Bij de thuisploeg zijn ze niet onder de indruk. .
  8. tweede helft, minuut 79. Willian vanaf de stip. Liverpool mag de champagne bovenhalen, want na het handspel en de uitsluiting van Fernandinho knalt Willian de penalty koelbloedig binnen. .
  9. Doelpunt na strafschop tijdens tweede helft, minuut 78 door Willian van Chelsea. 2, 1.
  10. Rode kaart voor Fernandinho van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 77
  11. Penalty en rood. Het duurde wat aan de lange kant, maar daar is dan toch de juiste beslissing van de VAR: rood voor Fernandinho (hands) en penalty voor de thuisploeg. . tweede helft, minuut 77.
  12. Gele kaart voor Kevin De Bruyne van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 76
  13. Var. Met meer geluk dan kunde én met de hand van Fernandinho houdt Manchester City de 2-1 uit het doel. Hier zal de VAR niet anders kunnen dan een penalty te geven. . tweede helft, minuut 75.
  14. De Bruyne legt aan voor de 1-1. tweede helft, minuut 75.
  15. tweede helft, minuut 74. Vervanging bij Manchester City, Nicolás Otamendi erin, Aymeric Laporte eruit
  16. tweede helft, minuut 73. Vervanging bij Chelsea, Mateo Kovacic erin, Ross Barkley eruit
  17. tweede helft, minuut 72. Walker voorkomt 2-1. Net als bij de 1-0 mag Pulisic plots in zijn eentje op Ederson af. Hij omzeilt de Braziliaanse doelman, maar de bal wordt van de lijn geveegd met een ultieme sliding van Walker. In de rebound redt Ederson de poging van Abraham. .
  18. tweede helft, minuut 68. De drankpauze zit erop, de scheidsrechter maant de spelers aan om weer in het veld te komen. Nog goed 20 minuten zijn er te spelen. Het moet zenuwslopend zijn voor de Liverpool-fans, al zullen die 20 minuten er nog wel bij kunnen na 30 jaar wachten op de titel. .