VIDEO: Burnley krijgt een flink pak rammel van Manchester City

  1. 45+3' - Doelpunt strafschop - Riyad Mahrez (3 - 0)
  2. 44' - Geel - Josh Brownhill
  3. 43' - Doelpunt - Riyad Mahrez (2 - 0)
  4. 22' - Doelpunt - Phil Foden (1 - 0)
  1. 88' - Verv. Matej Vydra door Max Thompson
  2. 79' - Verv. Phil Foden door Leroy Sané
  3. 63' - Doelpunt - Phil Foden (5 - 0)
  4. 62' - Geel - João Cancelo
  5. 61' - Verv. Riyad Mahrez door Kevin De Bruyne
  6. 61' - Verv. Fernandinho door Aymeric Laporte
  7. 60' - Verv. Jay Rodriguez door Erik Pieters
  8. 51' - Doelpunt - David Silva (4 - 0)
  22'goalPhil Foden1 - 0
  43'goalRiyad Mahrez2 - 0
  45+3'penalty goalRiyad Mahrez3 - 0
  51'goalDavid Silva4 - 0
  63'goalPhil Foden5 - 0

  Op de 30e speeldag in de Premier Leagu heeft Manchester City geen spaander heel gelaten van Burnley. De bezoekers kregen in het Etihad Stadium 5 doelpunten om de oren. Kevin De Bruyne speelde een halfuurtje mee.

  Manchester City maakte tegen een defensief Burnley een aarzelende start, maar eenmaal de motor op toerental kwam, was er geen houden meer aan voor de bezoekers.

   

  Halfweg de 1e helft brak uitblinker Foden de ban voor City. Na een kort genomen hoekschop verdween de schuiver van de jonge middenvelder in het hoekje. Fraai doelpunt, 1-0.

   

  Even leek het erop dat Burnley zonder meer averij de rust zou halen, maar dat was buiten Mahrez gerekend. Met een strak overhoeks schot en een (door de VAR licht toegekende) penalty maakte de Algerijn er nog voor de pauze 3-0 van.

   

  In de tweede helft ging de thuisploeg gewoon voort op haar elan. David Silva verzilverde een assist van naamgenoot Bernardo Silva en Foden - weer hij - prikte aan de tweede paal de 5-0 binnen.

   

  Bij Manchester City kreeg Kevin De Bruyne wat rust. De Rode Duivel kwam met het oog op de topper van donderdag tegen Chelsea enkel het laatste halfuur in actie.

  Fase per fase

  1. tweede helft, minuut 93. Einde. Opdracht volbracht voor Manchester City, dat niet eens heel diep hoefde te gaan om Burnley helemaal in de vernieling te spelen. Kevin De Bruyne en co zetten eerste achtervolger Leicester zo op 9 punten. .
  2. tweede helft, minuut 93 match afgelopen
  3. tweede helft, minuut 88. Vervanging bij Burnley, Max Thompson erin, Matej Vydra eruit
  4. tweede helft, minuut 85. Sané mag van zijn ploegmakkers een vrije trap voor zijn rekening. Niet meteen een rentree door de grote poort: de Duitser mikt de bal in het muurtje. .
  5. tweede helft, minuut 79. Sané kan het gras weer ruiken. Een deugddoend moment voor Sané, die na maanden blessureleed opnieuw zijn opwachting maakt. De Duitser neemt de plaats in van uitblinker Foden, goed voor twee goals. .
  6. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Manchester City, Leroy Sané erin, Phil Foden eruit
  7. tweede helft, minuut 78. Het blijft opletten achterin bij Burnley. Een listige doorsteekpass van De Bruyne wordt er maar met veel moeite uitgehaald. .
  8. tweede helft, minuut 72. Sané loopt zich warm. Langs de lijn loopt Leroy Sané zich waarom. De Duitse flankaanvaller is weer fit na een zware knieblessure die hij vorige zomer opliep en kan vanavond zijn eerste minuten van het seizoen maken. .
  9. tweede helft, minuut 68. Schuiver van De Bruyne. De Bruyne kan oprukken met de bal aan de voet en haalt dan de trekker over. Het lage schot hobbelt naast, de Rode Duivel lijkt teleurgesteld met zijn eigen poging. .
  10. tweede helft, minuut 66. Jesus dringt aan. Invaller Gabriel Jesus heeft ook nog wel zin in een goaltje. De Braziliaan poeiert de bal een metertje naast het doel van Pope. Het is dweilen met de kraan open achterin bij Burnley. .
  11. Doelpunt tijdens tweede helft, minuut 63 door Phil Foden van Manchester City. 5, 0.
  12. tweede helft, minuut 63. Foden met zijn tweede. Manchester City heeft voorlopig nog geen zin om zijn voet van het gaspedaal te halen. Uitblinker Foden mikt aan de tweede paal zijn tweede van de avond binnen na een knappe aanval. Arm Burnley. .
  13. Gele kaart voor João Cancelo van Manchester City tijdens tweede helft, minuut 62
  14. tweede helft, minuut 61. De Bruyne maakt zijn opwachting. Mooi volk langs de lijn bij Manchester City: Kevin De Bruyne staat klaar om in te vallen. De Rode Duivel lost doelpuntenmaker Mahrez af. Ook Fernandinho mag gaan rusten. In zijn plaats komt Laporte .
  15. tweede helft, minuut 61. Vervanging bij Manchester City, Kevin De Bruyne erin, Riyad Mahrez eruit
  16. tweede helft, minuut 61. Vervanging bij Manchester City, Aymeric Laporte erin, Fernandinho eruit
  17. tweede helft, minuut 60. Vervanging bij Burnley, Erik Pieters erin, Jay Rodriguez eruit
  18. tweede helft, minuut 59. Manchester City heeft 73% van het balbezit in de tweede helft, Burnley is de speelbal van de thuisploeg. De bezoekers moeten toch een beetje opletten als ze hier een nog grotere pandoering willen vermijden. .