• home
 • video
 • pas verschenen

  VIDEO: Kevin De Bruyne krikt zijn statistieken op met doelpunt en assist

  einde
  20
  1. 45' - Geel - Arthur Masuaku
  2. 30' - Doelpunt - Rodrigo (1 - 0)
  1. 85' - Verv. David Silva door Phil Foden
  2. 80' - Verv. Robert Snodgrass door Jarrod Bowen
  3. 79' - Verv. Kevin De Bruyne door Ilkay Gündogan
  4. 65' - Verv. Aymeric Laporte door John Stones
  5. 62' - Doelpunt - Kevin De Bruyne (2 - 0)
  6. 60' - Verv. Ryan Fredericks door Pablo Zabaleta
  30'Rodrigo1 - 0
  62'Kevin De Bruyne2 - 0

  Manchester City heeft zijn inhaalwedstrijd tegen West Ham gewonnen. City kon opnieuw rekenen op regisseur Kevin De Bruyne. De Rode Duivel bracht de 1-0 aan en nam de 2-0 voor zijn rekening. De Bruyne zit dit seizoen nu al aan 8 doelpunten en 16 assists in de Premier League.

  De Bruyne draagt zijn steentje bij:

  En de Rode Duivel doet er nog een doelpunt bij:

  Deze prachtpass krijgt helaas geen vervolg:

  City duwt de zorgen even naar het achterplan

  Na een woelige week door de mogelijke uitsluiting van Europees voetbal kon City zich even op een wedstrijd concentreren. Door de storm Ciara moest het op deze Champions League-avond een inhaalmatch tegen West Ham spelen.


  Manchester City drukte West Ham meteen in de verdediging. Na een resem kansen was het uiteindelijk Rodrigo die na een halfuur de hoekschop van - jawel - Kevin De Bruyne binnenkopte. 

  Het bleef 1-0 tot aan de rust en ook in de tweede helft behield City het overwicht. In de 62e minuut zorgde Kevin De Bruyne voor het genadeschot.

  De Rode Duivel speelde Bernardo aan in de zestien, die zich keurig voorbij Cresswell kapte. Maar een aanstormende De Bruyne was eerst bij de bal en trapte staalhard binnen in de korte hoek. City hield het na een wedstrijd met eenrichtingsverkeer bij 2-0.

  De Bruyne mocht na 79 minuten rusten en werd voor zijn goal en assist bekroond tot Man van de Match. De poulain van Guardiola heeft binnenkort nog belangrijke wedstrijden voor de boeg, met volgende week al het duel tegen Real Madrid in de Champions League.

  Met de overwinning slaat Manchester City een kloof van 4 punten tussen zichzelf en nummer 3 Leicester. De achterstand op leider Liverpool blijft met 22 punten ontzagwekkend groot.

  Fase per fase

  1. einde, 22 uur 20. De Bruyne blinkt uit met goal en assist. Manchester City wint in het Etihad Stadion eenvoudig van West Ham met 2-0. West hem moest de hele wedstrijd het spel van City ondergaan.
  2. tweede helft, minuut 89. Kevin De Bruyne is dankzij zijn goal en assist zonet uitgeroepen tot man van de match.
  3. tweede helft, minuut 88. Manchester City lijkt tevreden met de twee doelpunten. Het dringt niet meer aan en speelt de bal rustig rond op het middenveld.
  4. tweede helft, minuut 85. Misverstand in de aanval van West Ham. Bowen wil Antonio diepsturen maar die laatste heeft dat niet begrepen. De bal gaat buiten, ingooi city.
  5. tweede helft, minuut 85. Vervanging bij Manchester City, Phil Foden erin, David Silva eruit
  6. tweede helft, minuut 83. David Silva grijpt naar zijn hamstring. Het lijkt erop dat Phil Foden hem zal vervangen uit voorzorg.
  7. tweede helft, minuut 80. Vervanging bij West Ham United, Jarrod Bowen erin, Robert Snodgrass eruit
  8. tweede helft, minuut 79. Vervanging bij Manchester City, Ilkay Gündogan erin, Kevin De Bruyne eruit
  9. tweede helft, minuut 79. Kevin De Bruyne mag gaan rusten. Na een beresterke wedstrijd mag de international uitrusten. Er komen nog belangrijke wedstrijden aan, met volgende week de Champions League tegen Real Madrid.
  10. tweede helft, minuut 77. Parel van een voorzet van De Bruyne. De Bruyne is bezig aan een zeer sterke wedstrijd. Met zijn buitenkant legt hij de bal magistraal tot bij Gabriel Jesus, maar die verkwanselt de kans.